איך הייתן מגיבות

maysher

New member
איך הייתן מגיבות

נניח ואתן נותנות לילד כסף ומאפשרות לו ללכת למכולת לקנות לעצמו פריט שעולה סכום מסוים. אומרות לו במפורש שמותר לו רק את את הדבר הזה. לא שום דבר אחר. בגלל שאין לכם סכום מסוים, הילד מקבל סכום גדול יותר ואמור להחזיר עודף.
כשהילד חוזר, אתן מגלות שהוא קנה משהו אחר, בניגוד גמור למה שביקשתם וגם בכל הסכום שנתתם ולא בסכום שהקצבתם.
מה לדעתכם אמורה להיות התגובה?
מראש אומרת שזה לא קרה לי. ראיתי את הסיטואציה מהצד והיה לי מוזר לראות את התגובה של האם. לא אפרט כרגע את התגובה, אבל מעניין אותי איך תגיבו במקרה כזה (מדובר בילדים בני 8 אגב)

תלוי

בסיבה שהרשיתי רק את אותו דבר מסוים, במה שקנה במקום, בהפרש הכספי ובסיבה שבחר בדבר אחר.
אם מדובר על כסף קטן ועל חריגה הגיונית (קנה ארטיק ב-10 ש"ח במקום קרטיב ב-5)- שיהיה.
אם מדובר על חריגה פחות הגיונית (קנה ממתקים בעשרים ש"ח במקום לחמניה בשני ש"ל) - מן הסתם אסביר (אם מדובר באי הבנה שלו) או אנזוף (אם ידע שזה לא בסדר).
אם מדובר על הרבה כסף - אבקש שיחזיר מהכסף שלו.
אם קנה דבר שאני באופן עקרוני לא מרשה לקנות - אקח ממנו.
אם הייתה בעיה טכנית (מה שהוא רצה לא היה, לא היה לו טלפון כדי לברר מה הוא יכול במקום, ולכן החליט על דעת עצמו במה להחליף) - אסביר מה היה אמור לעשות.
ואם הייתה כאן מעילה באמון - כלומר ידע בדיוק מה הוא עשה ולמה וניצל את היעדרי כדי לקנות בכסף שלא ניתן לו דבר שאסור לו - אוריד את מדרג האמון שלו ולא אשלח אותו לבד למכולת לתקופה מסוימת.

פרת

אני לא יודעת מה למדת בחייך ובמה את עוסקת, אבל הניתוחים שלך תמיד משפטיים לחלוטין ומדויקים לגמרי. אני מתה עליהם. מיפית לחלוטין את כל הסיטואציה!
ומקסימה גם תשומת הלב שאת מקדישה למענה על שאלות.

תודה, אבל מצחיק שבדיוק כשכתבתי את התשובה הזו

חשבתי על איך זה משגע אותי שהבן שלי נותן ניתוח מפורט של חצי שעה כשכל מה שאני רוצה לשמוע ממנו זה כן או לא... שנינו אלופים בלהפוך שאלות פשוטות לדיונים מפרכים

maysher

New member
מבחינתי מדובר בסעיף האחרון שלך

כן מדובר בכסף קטן אבל בעיני זה עיקרוני.
זהו, שהאמא אמרה אבל אמרתי לכם לקנות X ובזה זה נגמר.
אני יודעת שהיתי מגיבה בערך כמו שכתבת בסיטואציה אחרונה. אבל גם יודעת אצלי זה לא היה קורה.
כולנו שלחנו את הילדים עם הוראה ברורה מה מותר לקנות. שלי כמובן חזרה עם מה שהגדרתי כמותר. למרות שברור שרצתה משהו אחר. האחים שהלכו איתה, קנו מה שביקשו בהתחלה והאמא אמרה להם שאסור והגדירה במפורש מה לקנות.
טוב, גם לפני זה ידעתי שאני קשוחה יחסית
אבל לשמחתי אין לי בעיה עם זה.

ואולי לך היה יותר עקרוני שהיא תקנה

X ולא Y וזה היה ברור לבתך ולכן גם אין סיכוי שהיא הייתה ממרה את פיך, ולאמא האחרת זה היה פחות חשוב, ולכן הילדים העזו לקנות Y מתוך ידיעה שהיא לא באמת תכעס?

נושי 14

New member
את בעצם אומרת שהם ביקשו משהו האמא אמרה לא

והם בכל זאת קנו אותו?
במקרה כזה היתי מאוד כועסת. אם הוא עוד לא היה אוכל את זה אז הייתי שמה בצד ולא מאפשרת לו. בפעם הבאה שהיה מבקש ללכת לקנות משהו לא הייתי מסכימה ותזכרת אותו למה.
כל הכבוד לשלך שעמדה בפיתוי ובלחץ החברתי וקנתה מה שהסכמת.

maysher

New member
בדיוק.

אמרו להם לא, הגדירו יעד ותקציב וקנו משהו שבפירוש אמרו להם שאסור.
אבל מצד שני, אתמול ביקשתי מהשתיים שלי לסדר את החדר כי היום באות אלינו חבורה של בנות להתאמן. והחדר נראה זוועה. היום בבוקר ראיתי שלא סידרו כלום.
אז גם זה צפצוף ענק על מה שאמרתי.
ויצאתי רכורכית. במקום לבטל את האירוח, אמרתי שמרוב טלויזיה ומחשב לא היה להם זמן לסדר, אז עד סוף השבוע לא יגעו במסכים. אבל בתכלס זה עונש לא ראוי. הנכון היה לבטל את החברות.

פרמלה

New member
בעייתיות עם עונש של ביטול הביקור היא

שאת ענישה גם את החברות.

אני עומדת בפני הדילמה הזו עם בכורית מדי פעם. אם את רוצה לשלוח אותן להשתלמות בתחום הצפצוף על דברי אמא, תגידי ואארגן להן זמן איכות עם בכורית.

שתי החברות הקבועות שאת אוספת גם יבואו בסופו של דבר?

maysher

New member
זאת הסיבה שלא ביטלתי

היה להם כזה קשה לתאם
בסוף העונש:
בלי טלויזיה ומחשב לשלושה ימים
לסדר בצורה מושלמת את חדר המשחקים ואת הגינה.
ונמצאת אחת הקבועות. השניה החליטה שתלך הביתה. זאת שבאה, ילדה נוחה להפליא. בכלל לא מתארת לעצמי איך מגדלים ילדה כזאת נוחה. שבחיים לא צועקת, לא רבה עם אף אחד, שקטה וללא שום רצון פנימי להתווכח. וזה בניגוד לשלי שחיה לדעתי מתכווחת העיקר להתווכח, כשיש סיבה וכשאין סיבה.

פישים

New member
את לא יודעת איך היא בבית

זה שהן נאלצו לארח בבלגאן לא הספיק? בנוסף לסידור מושלם של החדרים והגינה כמובן בגלל הצפצוף (בזה יש תועלת לבית ולכם כהורים, בהנחה שאם לא הן, אתם מסדרים).

maysher

New member
הילדה הזאת היא עילוי

אני יודעת שגם בבית היא ככה. אני ואמא שלה חברות. זה אופי כזה. נראה כאילו היא תמיד באמצע המדיטציה
ונראה לך נאלצו לארח בבלאגן? סידרתי בבוקר. לא יותר מדי אבל למצב סביר לאירוח.
חדר משחקים באחריותם תמיד אבל הגינה הן שונאות לסדר. ככה שזה עונש הולם

נושי 14

New member
אני לא חושבת שזה אותו הדבר

גם שלי לא יעז לקנות משהו שאמרתי עליו לא אבל חופשי חופשי יתעלם מכל מיני בקשות שלנו

את החלפת ניק, נכון?

פרמלה

New member
אם היו קונות משהו שהן יודעות שאסור להן

כמו סוכריות זבל עם צבעי מאכל, יש מצב שהייתי מלווה אותן חזרה ומחזירה.

ביום חמישי ראיתי את בכורית יושבת עם קערית וכפית ואוכלת מנה של מזרה צבעוני שקניתי לקישוט כדורי שוקולד (איכס!). היה לה כה ברור שהיא עושה מעשה לא מקובל, עד שהיא הביעה התנגדות מינורית, רק בשביל הפרוטוקול, כשלקחתי את זה ממנה.

זיברה

New member
סביר להניח...

...שהיה מתפוצץ לי הוריד במצח.

בהנחה שלא מדובר באי הבנה מאחד מהסוגים עליהם מדברת גברת-פרת, אלא במעשה מכוון, רוב הסיכויים ש all hell would have broken loose.
וכמובן שזה לא העניין של הכסף, אלא של האמון...

למעלה