איך הייתם מתרגמים...

ronlin2

New member
איך הייתם מתרגמים...

את שני המשפטים האלה... To warm desires the women nature moves And ev'ry youthful swain by nature loves מדובר פה בליברטו של היצירה ונוס ואדוניס (אם יש למישהו תרגום, אחלה...) וכאן המקהלה חוזרת על דברי קופידון: In these sweet groves love is not taught Beauty and pleasure is not bought; To warm desires the women nature moves And ev'ry youthful swain by nature loves בחורשות אלה אהבה אינה נלמדת יופי ועונג אינם נרכשים.... ואז מה? הנשים נעות או הטבע? וכל מאהב צעיר אוהב מטבעו?

atoodaahee

New member
הייתי מנחש שהטבע...

...כי moves פועל בצורת יחיד, ו-women זה בלשון רבים. משהו כמו "טבע הנשים נע לעבר תשוקות חמות." אני מבין את השורה האחרונה כמוך. ולא חשבתי שקיימת הגייה שבה המילים loves ו-moves מתחרזות...

יפתח ב

New member
הסתייגות

על אף התחביר המבלבל, נדמה לי שהתרגום הסביר ביותר יהיה זה: "הטבע מניע את הנשים אלי תשוקות חמות" - זה תואם את השורה הבאה, שבה טבע הצעירים דוחף את הצעירים לאהבה. שתי השורות מהוות מעין תקבולת משלימה - הטבע (שטבוע באדם) משפיע על צעירים ועל נשים באופן דומה; את אלה הוא מניע לאהוב, את אלה להתשוקק.

יפתח ב

New member
המשך הפירוש

וכל זה מתקשר לשתי השורות הקודמות: תמצית הטענה ה"פילוסופית" בקטע היא שבאותם חורשים בראשיתיים אין צורך ללמד כיצד לאהוב ולהתענג; אלה לא מיומנויות שהן "תוצרים של תרבות" שיש לרכוש באופן הדרגתי. אהבה והתענגות הן דחפים טבעיים, שמקורן בטבע האדם המקורי והקדם-תרבותי, וככאלה הם מתגלים אצל אותם בני המין-האנושי שבאופן מסורתי נתפסים כקרובים יותר לטבע המקורי - הצעירים והנשים.

למעלה