איך הייתם מתרגמים astringent?

desertm

New member
איך הייתם מתרגמים astringent?

והכוונה לטעם. ההקשר הוא במאמר המדבר על ששת הטעמים ברפואה איור-ודית: מתוק, חמוץ, מלוח, חריף, מר ו-astringent לא יכולה להעלות מושג המתאר אותו.

אין לי מושג, אבל

אם מדובר על משהו הודי וכאלה, כדאי לחפש בתפוז פורום העוסק בנושא ולשאול שם. זה כנראה תורגם כבר כמה וכמה פעמים ויש לו תרגום מקובל לעברית.

Boojie

New member
עפיץ.

טוב, אוקיי, יש עם זה בעייה. זו מילה מאד מקובלת כשמדובר בטעם של יין, פחות כשמקובל בטעם של מאכלים אחרים. אבל זו המילה. ראיתי גם "מכווץ".

עשיתי חיפוש בפורום האחר ושם אמרה

ג'ירפה שלאחר מחקר היא החליטה על "מצמת" (שווא, פתח, צירה). אני לא במצב לשפוט, אז הבאתי דברים בשם אומרם.

אכן כן. ומדובר במתרגמת טובה למדי.

אני לא יכול לתת כאן את הקישור כי בפעם הקודמת שהזכרתי את המתחרים קיבלתי על הראש מאוסנת חזן.

מצמת, לפי המילון:

"כובש ומשמר מאכל בתבלינים, בעיקר בשר." לכן נשמע לא מתאים בעליל. גם אני בעד עפיץ.

אני חושב שהכוונה הייתה ל...

"מצומת", צליל U, שזה 'כבוש ומשומר בחומץ או במי מלח וכיוצא בזה'(מילון אבן-שושן, הוצאת 1996)...עכשיו הבעיה היא שאין הכוונה לטעם, אלא למצב בו שרוי המאכל...למעשה זה די דומה, אם לא זהה, ל"כבוש". עפיץ נשמע מתאים, במיוחד משום שאינו מסווג ליינות בלבד.

Boojie

New member
כמדומתני שלצימות יש עוד משמעויות,

חוץ מכבישה. סתם בתור דוגמה, אני זוכרת שככה קראנו למה שקורה לכדוריות הדם כשמערבבים דוגמת דם עם דם מהסוג הלא נכון. למשל, במילון המונחים של האקדמיה, כשבודקים את השורש צמ"ת, מגלים שאחת ממשמעויותיו היא "חיבור, כיווץ, איסוף", והרי "כיווץ" היא אחת הדרכים שמתרגמים את אסטרינגנטיות. אני אישית חושבת שצריך לשאוף לכך שתהיה מילה אחת קבועה למשמעות הזאת, ומכיוון ש"עפיצות" כבר נקלטה בכל הקשור ביין, אולי יהיה חכם לדבוק בה. אבל אני יכולה לראות את ההגיון גם ב"מצמת".

אבל מהו טעם מכווץ?

האם באמת האסוציאציות שיש למילה הזאת יוכלו אי פעם לחבור לאוכל, לטעם? חוץ מזה ברור שהתרגום המדובר אינו מיוחס לטעם.

Boojie

New member
דווקא כן.

יש טעמים שנותנים תחושה כאילו שהם מכווצים לך את העור בתוך הפה. קצת כמו בוסר. זו גם המשמעות של astringent באנגלית, בכל מקרה. באותה מידה אתה יכול לשאול What on earth is an astringent flavor?

desertm

New member
../images/Emo98.gifזה עתה חזרתי מחופשה קצרה

ואני מודה לכל מי שהתייחס לשאלה שלי. עזרתם לי מאד!

למעלה