איך היה במירוץ?

הורסמאן

New member
אני לא מוצא שום הבדל

בין הפעילות של הגור לבין ההתנהגות הזבחית. מספר טיפשים נגררו ע"י השוטרים והם חושבים שעשו היסטוריה. לא ברור לי על איזה הבדל קטן אתה מדבר, אבל זה לא ממש לשנה. באנגליה היו מקרי מוות קשים במשחקי כדורגל, זה לא מנע מהמשחקים האלה להמשך, וטוב שכך. אנחנו מחוייבים לקיים את מערך החיים, ואת התנהלות היום יום, עם כל הזהירות האפשרית, אך לאיש אין זכות להפסיק אותו.

dim היקר,

תחושת הבטן שלי אומרת, שאת הדואג לסוסים באופן מאוד כן. השאלה היא האם אתה בא לדיון הזה ממקום וכחני ונצחני שאומר שכל רכיבה או אחזקת סוס היא בהכרח נצלנית ו/או מתאכזרת - ואז יהיה לנו קשה מאוד לייצר דיאלוג, או האם אתה דואג לקיום פיקוח נאות לשלומם של סוסים בספורט (ואולי גם מחוצה לו). אם האפשרות היא השנייה, הרי שאני שותפה לדאגתך. בניגוד אליך (אני חושבת), אני לא מניחה כהנחת מוצא שהענף ככזה הוא מתעלל. אני כן חושבת, שנדרשים מנגנוני פיקוח ובקרה מאוד ברורים, עם אמצעי אכיפה משמעותיים - כדי לבדוק יחס הולם והגון לסוסים (בענף זה, אבל גם בענפים אחרים). דאגתי גוברת נוכח האפשרות להימורים (ואני מקווה שנבואתו של הורסמאן תתגשם, והללו לא יקרו בישראל) ומודאגת בנקודות ההשקה של הרצון להפיק רווח מבעל חיים מולן הדאגה לשלומו (אף כי, באופן עקבי, הרווח מהסוס מתיישב עם דאגה לשלומו, כיוון שרק סוס בריא ייתן את "התפוקה" המצופה ממנו, ולכן לבעל הסוס יש אינטרס כלכלי בשלומו).

dim18

New member
הדאגה שלי היא ממירוצי סוסים מיסחרים

אני לא מאמין שכל רכיבה על סוסים היא התעללות, להיפך כאחד שעובד עם בעלי חיים אני יודע שספורט בעלי חיים יכול להיות אחד הביטויים הכי טובים לשיתוף פעולה מלא ואהבה אמיתית בין האדם לבעל החיים (למרות שזה לא מחייב כי ישנן גישות שונות לעניין). העניין הוא מה קורה כאשר הספורט דורש יותר מדיי מבעל החיים, או מה קורה כאשר שיקולים "גדולים יותר" (כלכליים בדרך כלל) עולים על עניין רווחתו של בעל החיים, בעניין מירוצי הסוסים אני מזהה את שתי הסכנות הפוטנציאליות האלו וזה מספיק לי על מנת לקבוע כי (כרגע לפחות) עדיף שכזה לא יתקיים בארץ. השוני בין מירוצים לבין תחרויות קפיצות, דרסאג' או כל סיגנון אחר הוא בעיקר בשני דברים, הראשון הוא בכך שכאן אהבת הסוסים משמשת פעמים רבות כדבר מישני זהו ספורט בידורי זול להמונים שפעמים רבות משמש כתירוץ לאנשים לבזבז את המשכורת של הסוף חודש. ככה שבמקרה הזה יש יותר מדיי אנשיפם שמשפיעים על העניין ויותר מדיי אינטרסים מעורבים מעבר לאהבת הרכיבה. הדבר השני כמובן הוא סכומי הכסף הענקיים שישפכו על הנושא ונישפכים כבר בעולם ועל העובדה שזה מהווה מגנט לעבריינות. את בניגוד להורסמאן חיה בארץ ורואה כמוני עד היכן הגיע הפשע הממוסד מצד אחד, וההימורים הבילתי חוקיים מצד שני. אם המירוצים יכנסו לפועל אני מוכן להמר על זה שעברינים קטנים כגדולים ינצלו את ההזדמנות ויכנסו "לעסקים", ברגע שזה יקרה סוסים רבים יפגעו. האם נקראה לך שפיקוח וכללים ברורים יוכלו למנוע מעבריין א' להרעיל סוס מתחרה של עבריין ב', או לאמן סוס עד לשארית כוחותיו(שיטת "הסמוך" הישראלית), או לתת לו סמים לא חוקיים, או לשחד רופא שייתן לסוס חולה לרוץ או אפילו למכור את הסוס לסוחרי מתכות ברגע שאיינו ריווחי. אני לא אגיד שלנוכח כל הראיות שמביאות העמותות אני לא מודאג מהספורט עצמו, אבל את זה ניתן לאמת לעומת זאת אנחנו רק יכולים לדמיין מה יקרה כאן ברגע שתמוסד תעשיית המירוצים. ולכן אני טוען שלא כדאי להתחיל עם זה, לפחות עד שלא נגיע לרמה של אנגלייה. בישראל יש מספיק ספורט רכיבה כדי שנוכל להסתדר בלי מרוצים כמו שעשינו בחמישים השנים הקרובות. אני יודע שהוא איינו ברמה הבינלאומית אבל עדיף שהוא יתקדם לאט יותר ולא יקבל תנופה אדירה אבל יפיל כמה קורבנות טובים בדרך. אני גם מאמין שבניגוד להורסמן רוב האנשים פה דואגים לסוסים ואוהבים אותם בגלל זה נראה לי כל כך תמוה שכולם תומכים אוטומטית בהפודרום בלי לחשוב על התוצאות האפשריות שלו. כמו שכבר כתבתי, בסופו של דבר הרוכבים והזבחניקים הם היחידים שאיכפת להם, חבל להחמיץ הזדמנות למנוע פגיעה בסוסים רבים רק בגלל חילוקי דעות אידיולוגיות (וראיתי מהודעתך שלא רק הזבחניקים מודאגים מעניין המירוצים בארץ).

אני לא יודעת אם זה

ספורט בידורי וזול להמונים כדבריך. אמנם, לא צריך להיות מבין גדול כדי לראות מי הגיע ראשון, אבל - נדרשת מקצוענות רבה בעיסוק המקצועי - כדי להביא את הסוס האתלט, או את הצמד - במצב מנצח למסלול (בדיוק כמו עם ספורטאי אתלטיקה). אני מודאגת מהעירוב של כסף ובעלי חיים, בדיוק מהסיבות שתיארת - סמים לסוסים, הרעלות, "מכירת מירוץ" תמורת כסף - וגרימת נזק לסוסים, וזה לפני פציעות וחבלות אחרות - שקשה לי להשיג נתונים על התרחשותן לעומת ענפים אחרים. וזה לפני זה שבהיבט החברתי אני מוצאת פסול רב בהימורים, כשלעצמם. בעניין הזה, אני חושבת שאותם ארגונים - גרמו נזק רב לעצמם ועשו שירות דב לסוסים. במקום ללחוץ על תקינה נאותה באשר לפיקוח (באמצעות התאחדות הרכיבה, צב"ח ולובינג פוליטי) - הם עושים המון רעש וצלצולים ובו מלל רב, שלפחות על חלק ממנו אני יכולה לומר שהוא שטויות מדרגה ז'. ואם חלק הוא שטויות - כיצד ניתן להבחין בין האמת והשקר? אם שולחים צופים לדווח על "פגיעות", כאלו שהם הדיוטות מושלמים בתחום - מה שווה הדיווח שלהם? זה די עגום בעיני, כי ההתייחסות למירותים כאיסור קטגורי (במקום היתר סלקטיבי או מפוקח) הפך את טענתם של ארגוני הזב"ח לטפשית ואזוטרית, והיות והם אינם בוחלים שבשום אמצעי - הם הפכו עצמם לנביאי שקר. וחבל, ממש חבל.

dim18

New member
תיראי הבעייה שאת מתארת מוכרת לי

מצד אחד מצבם של רוב בעלי החיים במדינה הוא בקנטים יותר גרוע ממה שניתן לדמיין החל מבע"ח המנוצלים למזון ועד לחיות מחמד וחיות בר, ומצד שני נראה שאין מי שמטפל בנושא. העניין שנראה כי האנשים היחידים אשר כן איכפת להם הם אנשים טובים, חדורי אידיולוגיה (שאגב היא ממש לא משהו מוסכם) אבל כאמור כאלו שלא מבינים יותר מדיי על מה הם מדברים. זה לא שכל זבחניק שעוסק בתחום לא יכול לקרוא את אותם המאמרים שמהם למדו טובי הפרופסורים לזואולוגייה בעולם, ולדבר עם האנשים שלמדו את טובי המאלפים בעולם זה שבמציאות העניין לא תמיד מסתדר. העניין הוא שפעילי זב"ח כן באים עם אידיולוגייה מסויימת שלמרות שאני מזדהה עם חלק ממנה הרי שחלקים מסויימים ממנה כן מופרכים ולא מייצגים את המציאות. ניתקלתי גם במאמרים באתרי זב"ח אשר הטעו בצורה קיצונית ולא רק בנושא הסוסים, אלא בנושאים בהם אני מבין קצת יותר והאמת התגובה שלי הייתה דומה לזו של הורסמאן. העניין הוא שכן יש דברים נכונים רבים שהם טוענים ורבים שכן מבוססים על תצפיות מדעיות ונסיון של אנשים וזה מספיק לי כדי לתמוך בכל הפעילות שלהם, כיוון שהמצב כיום הוא אין מי שיעשה את הפעילות הזאת. בסך הכל התנועה לזכויות בעלי חיים הגיעה בארץ לכמה השגים משמעותיים ומהפכנים והייתה אחראית לחקיקה חיובית למען בעלי חיים, אפילו ללא ההישג העצום של ביטול פיטום האווזים. ככה שלמרות שאני מאמין שכן בדברים רבים הם טועים (החל מהצגת הדברים ועד לקיצוניים שלפעמים נדבקים כמו תולעי מעיים לפעילות הזאת) אבל אני מעדיף שלפחות יהייה איכפת לאנשים גם אם הם הדיוטות גמורים מאשר שאף אחד לא יעשה שום דבר. עכשיו נשאלת השאלה מ עם אירגוני "צער בעלי חיים" למנייהם, ולמה הם לא תופסים את הנישה הזאת, ולא את המאבק הזה? ובכן, כאחד שמתנדב בארגון כזה ועוד אחד שיש לו יחסית מזל ולא עומד כל חודש לפני פשיטת רגל יכול להגיד לך שהארגונים הללו פשוט קורסים מבחינת עומס. בארץ מומתים כל שנה 150 אלף כלבים וישנם כ2 מליון חתולים שמסתובבים ברחובות. עם מספרים כאלו כל העמותות מקדישות עצמן לטיפול בחיות האלו ובדרך כלל אין תקציב/כוח אדם/זמן פנוי להתעסק בגורמים אחרים. כיום רק בתנו לחיות לחיות יש מחלקה מישפטית וגם הם עמוסים בצורה מלאה עם מקרי התעללות ודן ועד אילת, החל מכלבים ועד לחיות אקזוטיות (ושיהייה ברור כל גרוש שמוציאים על בעלי חיים בחוץ אומר שפחות כסף יגיע לבעלי החיים בבית המחסה). את הלוביזם עושים אנשים בודדים שנלחמים בשיניים כנגד אינטרסנטים, לפעמים טייקונים בתחומים שלהם עם קשרים מכאן ועד משרד ראש הממשלה. במצב הזה ידינו באמת כבולות ואם ארגוני רווחת בעלי חיים היו מנהלים את המאבק כנגד כבד אווז היינו צריכים עד היום לסבול את התעשייה הגועלית הזאת בארץ. מה גם שלמאבקים כאלו צריך לפעמים פעולות שהן "מעבר", כאלו שצריך להתעמת בשבילן עם החוק וזה משהו שמתנדבים שצריכים לקום מחר ב-6 בבוקר ולהאכיל 300 כלבים מנועים מלעשות, זאת לעומת פעילים באירגונים רדיקלים. במקרה הזה "הכל-חי" הוא דווקא ארגון שונה כיוון שהוא איינו ארגון זב"ח מובהק, ולכן יש להם אכן יותר אמינות ויותר סיכוי לשנות דברים, בהפגנה היו פעילים מארגונים שונים, חלקם מה לעשות ממש קיצוניים (זה אגב לא אומר שאייני יכול לכבדם בגלל מסירותם) ואלו שעוררו את המהומה לא נראה לי שהשתייכו להכל חי. בכל מקרה אני מעדיף שתהייה פעילות כלשהי למניעת המירוצים בארץ כפי שהם כיום ובהיעדר מסגרת אחרת אני נאלץ לשתף פעולה עם מה שקיים, כיוון שהסכנה לפגיעה בבעלי החיים היא מוחשית מדיי במקרה זה. אני בטוח שאם ארגוני הרכיבה שקיימים בארץ או הרוכבים עצמם היו משתפים פעולה כדי לגרום למירוצים הללו להיכנס בצורה טובה יותר אוליי הייתי בודק את העניין לעומק (אני לא תומך בכל מה שאירגוני זב"ח טוענים באופן אוטומטי). אבל כל עוד הדבר לא כך לדעתי צריך להשתתף במאבק שכבר קיים גם אם אנחנו לא מסכימים עם חצי מהדברים שהמארגנים שלו אומרים, עדיין אם המטרה היא משותפת זה יכול להתגבר על הכל. אני כמובן לא חושב שמישהו יבוא לעמוד עם "הכל-חי" בהפגנה הבאה נגד ההיפודרום, אני בסך הכל מבקש מאנשים לחשוב מה יכול לקרות לבעלי החיים האציליים האלו בתוך ברוך ההימורים הישראלי. בשורה התחתונה אם אתם כן לא מרוצים מהמצב (או חוששים שזה יתפתח למשהו יותר גרוע) פשוט תצביעו ברגליים- אל תלכו למירוצים אם איינכם בטוחים שזה שווה את זה, בסופו של דבר אם יראו שאין ביקוש לעניין הוא פשוט יפסק מעצמו.

הורסמאן

New member
עם כל הרצון הטוב שלך

אתה נשען על מידע מוטעה. לא רק שאתה נשען על מידע מוטעה, אתה גם תומך כאן במי שמפיץ את השקרים שיוצרים את ההטעיה הזאת. יכול כל אדם להתנגד למה שבא לו. לאיש אין זכות לפזר השמצות כגון אלה שעמותת הכל חי (האירגון השונה כמו שאתה קורא לו) מפיצה. יש לך פחדים, לא מבוססים ככל שיהיו, תרגיש חופשי לבטא אותם. אך אל תנסה לטעון שממתים במרוצים אלפי סוסים, אל תמכור לאנשים שתוחלת החיים של סוס מרוץ היא חמש שנים, ואל תספר מעשיות על 100% סוסים חולים. פתגם ערבי עתיק אומר, "איך אפשר לדעת שזה שקר?" "כשזה גדול". גם בלי ההוכחות שאני סיפקתי, כל אדיוט יודע שעם 100% סוסים חולים אי אפשר לקיים מרוצים.

בדיוק הפוך

תראה, המירוצים לא מעניינים אותי. פשוט לא כוס התה שלי. גם כדורגל לא. ולא הלכתי. אבל - אם היתה יכולה להיות איזושהיא בקרה - זה דווקא שאנשים כמוני, שיכולים לראות סוס ולהבין לפחות ברמה הראשונית (אני לא מקצוענית ולא מתיימרת להיות כזו) האם הוא נראה בריא או סובל - יהיו שם. אני לא לוקחת את המאבק בעניין המירוצים על כתפי, בראש ובראשונה משום שלא שוכנעתי שיש בכלל סיבה למאבק. אבל בעקרון - ככל שיהיה יותר קהל, ובוודאי כזה שמבין משהו, ככה אולי יהיה יותר קשה להסתיר פשעים - כאלה שאתה כ"כ חושש מהם.

dim18

New member
כל עוד מירוצי הסוסים

או ליתר דיוק תעשיית ההימורים איינם הפכו לממוסדים, אז אני מעדיף להתמקד בעניין של לנסות למנוע את הצרה מראש. כיום יש עתירה לבג"ץ כנגד העניין, וגם עדיין לא בטוח אם יהייה מי שיוכל לממן את תחילת ההימורים על המירוצים, כך שייתכן כי כל העסק לא יפתח מראש (גם לדעת קהל יש כאן מעורבות גדולה). בין אם העסק יבוטל לגמרי ובין אם לפחות יתקיימו המירוצים ללא הימורים ויהיו שיגעון של כמה מכורים לדבר זה יהייה עדיף מבחינתי אלפי מונים מאשר שתתקיים תעשיית הימורים עם כל הפיקוח שיהייה בעולם. אבל אם אכן הדברים יתגלגלו בצורה לא טובה, תתפתח תעשיית הימורים רחבה, ומירוצים רבים ימוסדו בארץ כנראה שאנשים בעלי הבנה בעניין יהיו היחדים שיוכלו להרתיע ולמנוע במידה ויזהו כי משהו לא כשורה עם הסוסים. אני בהחלט מקווה שלא נצטרך להגיע למצב כזה, מה גם יש לזכור שההיפודרום בסך הכל נחשב למקום בילוי ומבין האנשים שיגיעו לשם אני מאמין שרוב האנשים (גם כאלו שאוהבים בעלי חיים) לא מגיעים לבילוי כדי לחפש בע"ח במצוקה.

הורסמאן

New member
למרות שזה מאוד לגיטימי

שמרוצים לא יעניינו אותך, ולמרות שזה אפילו לגיטמי לכל אדם להיות "נגד" מרוצים מאיזו סיבה שמתחשק לו, זה לא אומר שאת לא צריכה לחשוש מהפעילות הזבחית. מעבר לעובדה שהם מסתכלים לך בצלחת, ומעבר לעובדה שהם עלולים למנוע טיפול רפואי חשוב, שאת ואני, או ילדינו אולי נצטרך בעתיד, ומעבר לכך שהם רוצים להכתיב לך מה להחזיק בארון הבגדים, (גם אם חלק מהטעמים שלהם מוצדקים), האירגונים האלה מעוניינים למנוע גם ממך את האפשרות לרכב או להתחרות בכל ענף רכיבה. מרוצים זה הענף שהם מטפסים עליו כרגע, כי נראה להם שזהו מאבק יותר קל, פשוט מפני שבארץ אין מודעות לענף. כמו שראית במקרים קודמים, הם התפרעו וניסו להפריע גם בתצוגת סוסים, ללא שום קשר למרוצים. אם להלוואת מהם את ההגזמות שהם נוטים לתאר את המאבקים שלהם, "היום הם באים לקחת את הצוענים, מחר את היהודים, ומחרתיים הם יבואו לקחת אותך." ונכון שזאת הגזמה הגזמתית מאוד (בסיגנון זבחי מובהק) אך הרעיון הוא בדיוק אותו רעיון.

הורסמאן

New member
אוריגמי יקרה

זאת לא נבואה, זה הסבר פשוט. אמנם ראיתי מעט מאוד מהמרוצים שרצו ביום רביעי (ברשת) אך כמו שאולי את ראית, היו שם מקצים עם 4 סוסים בלבד. בשביל לקיים "book" להימורים, יש צורך לפחות בשישה סוסים במקצה, כאשר גם אלה לא ממש מקיימים שוק. למרוץ ביום רביעי התכוננו די הרבה זמן ואני מניח שלא היה בארץ ביום רביעי סוס מוכן לרוץ (מבחינה גופנית) שלא הגיע לשם. עד כמה שאולי זה ישמע לך מוזר, סוסים רצים בין 4 ל5 פעמים בשנה. באנגליה עם מסלולי All Weather (שמאפשרים לרוץ בכל השנה) ועם כמות די גדולה של סוסים זרים מבקרים, כ15,000 סוסים רצים בערך 90,000 פעמים בשנה. ממוצע של 6 שאי אפשר יהיה לחקות בארץ בלי סוסים זרים מבקרים, ובלי תנאי האימון והמסלולים שקיימים באנגליה. אין לי יותר את המספרים בראש, כי עסקתי בחומר קצת לפני רצח רבין (אז תעשי את חשבון השנים), אבל בשביל לקיים את גובה ההכנסה מהימורים שהממשלה ציפתה לה (כ100,000,000 $ בשנה) (בהסתמך על סכומים שמתבזבזים בבתי קזינו לא חוקיים) יש צורך ב 6,000- 8,000 סוסים מתאמנים. אמנם לא ה 15,000 שרצים באנגליה, ולא כמו כמה עשרות אלפים שרצים באמריקה, אבל בחייאת דינאק, 6,000 סוסים מתאמנים בישראל? מאיפה יבואו? מי יביא אותם? איפה יחזיקו אותם? מי יחזיק ויאמן אותם? מי יממן את כל זה? 100 מיליון דולר זה המון, אבל גם זה לא בור בלי תחתית. שלא כמו הילד החצוף שבעצמו אינו מודע למצב בארץ,(גר בה או לא), את בכל זאת מכירה את הענף. נכון שתאורטית, אפשר לבנות מערך כזה לאט, לאורך זמן. ואולי אם נחשב גדילה מדודה במשך 20 -30 שנה אפשר יהיה (תאורטית) להקים כזה דבר (אולי). אך את רואה את משרד האוצר מאשר השקעות כאלה במשך 20 שנה או יותר, לפני שמתחילים לראות מיסים? אז מעתה, אנא, לא נאמר נבואה, כי אם הסבר. :)

dim18

New member
אין טוב ממראה עיינים

בבקשה.... אחרי שתגמור לגחך על המפגינים תרד לפסקה האחרונה ותקרא את זה: "ובתוך שלל הפעילויות אשר התרחשו בהיפודרום ואולי כסימן לבאות, נעצרו מספר אנשים על ידי שוטרים סמויים, בחשד לסחר והימורים בלתי חוקיים. תופעה זו הינה תוצר לוואי נפוץ של תעשיית מרוצי הסוסים והמשטרה תצטרך להתחיל להתמודד עימה עם תחילתם של המירוצים בארץ". אז נכון מספרים אף פעם לא היו הצד החזק שלי, אבל העיברית שלי סבבה ומה שאני קורא כאן ממש לא עושה לי טוב, ובעצם לכל מי שטיפה איכפת לו מבעלי חיים. אין לך מושג איך עשית לי את היום האמת מאז שהיגעתי ל-20 אני כל כך מרגיש שהזדקנתי, איזה יופי שסוף סוף מישהו קורא לי ילד, כבר חשבתי לצאת לפנסייה...ובקשר "לחצוף" נא לפנות למ"פ שלי
(אתה רואה גם להתווכח אפשר עם חיוך).

הורסמאן

New member
שים לב

"אתמול התקיים בגלבוע מירוץ סוסים, שנערך בארץ באופן רשמי בפעם הראשונה." מה עושה את המרוץ אתמול יותר רשמי מכמה מאות מרוצים שהתקיימו בארץ ב50 שנה אחרונות? בהרבה מהם אנשים גם התערבו האחד עם השני, זה לא חוקי ולכן זה מיותר, אבל זה לא חדש וזה מעולם לא גרם להרעלות סוסים, פשיעה או כל דבר אחד שאתה מנסה להפחיד מפניו. זה גם לא גרם להתעללות בסוסים. אך זה גם לא הימורים על מרוצי סוסים. זה התערבות בין שני אנשים, שבאותה מידה יכולים להתערב אם אתה תצליח לעבור את הכביש בלי להפגע. נמשיך ה"אירגון השונה" שלך, מסר את האינפורמציה השיקרית הזאת: "לפעילי "הכל חי" מספר טענות מרכזיות כנגד קיומי המירוצים: ראשית, העמותה טוענת כי סוסי מירוץ נמצאים במשטר אימונים כבר מגיל צעיר עוד לפני שעצמותיהם התקשו, עובדה הגורמת לשבירתן. היא מציינת כי סוסים מאולצים להשתתף במרוצים לעתים קרובות גם כשהם פצועים. " הם גם מוסרים את הטענה השיקרית הזאת: "עמותת "הכל חי" מציינת כי מבין הסוסים הרבים שנולדים לתעשיית המרוצים, רק מעטים נבחרים להשתתף במרוצים. אלה שמהירותם אינה מספקת מומתים, לטענת העמותה, בשלבים מוקדמים או נמכרים ומוחזקים לרוב בתנאים קשים. " ואת זאת: "בעמותה מציינים כי על פי נתונים של כתבי עת וטרינריים מהמובילים בעולם, 100% מהסוסים המשתתפים במרוצים סובלים מכיבי קיבה ו- 82% מהסוסים בני שלוש ומעלה סובלים מדימומים בריאות הנוצרים כתוצאה מהמתח בו נמצאים הסוסים ומהפעילות המאומצת. " המצחיק הוא שעם כל הטענות שלך לדאגה לבעלי חיים, אין לך שום בעיה עם העובדה שבשביל להשיג את זה: "פעילי העמותה אף פנו אל אנשים דתיים רבים שנכחו במקום וציינו בפניהם כי הראשון לציון, הרב הראשי לישראל, שלמה עמאר, פירסם בימים אלה פסק הלכה לפיו אין לסייע למירוצי הסוסים." עורך דין עילם ידין כתב לרב את הבאות: "כבוד הרב שפרן שאלני על עמדת העמותה ביחס לשחיטה הכשרה. תשובתנו היא כי אף כי העמותה תומכת בצמחונות הרי שמבין שיטות השחיטה השונות, השחיטה הכשרה הינה השחיטה ההומאנית ביותר. נודה מאוד למרן באם יואיל לחוות דעתו בשאלות האמורות ולהודיענו דבר ואשמח לעמוד לרשותו לשאלות ולמידע נוסף ככל שיידרש. בכבוד רב ובתודה למעלת כבוד תורתו, ידין עילם, עו"ד מנהל עמותת "הכל חי" ואתה בא לכאן וטוען שאתה עושה זאת למען בעלי חיים? הרי אין המתה גרועה יותר משחיטה כשרה. גם אם אין בידנו אפשרות להעביר אותה מן העולם כרגע, האם אתה יכול להגן על עמותה לבעלי חיים שנותנת גושפנקה למנהג ברברי כזה? נמשיך עם ההטעיה המכוונת הזאת שעמותת הכל חי מפיצה: "בין 6,000 ל- 10,000 סוסים נשחטים לבשר בבריטניה מדי שנה. בשנת 2004 ייצאה בריטניה 1,576 טונות של בשר סוסים, בעיקר לצרפת. מתוך 1,022 סייחים גזעיים שהיו במעקב מאז היוולדם, רק 347 השתתפו אי פעם במרוץ." מניפולציה של אינפורמציה שבכלל לא קשורה, ( "6,000 ל- 10,000 סוסים נשחטים לבשר בבריטניה מדי שנה") בתוספת שיברי אנפורמציה ושקר גס (מתוך 1,022 סייחים גזעיים שהיו במעקב מאז היוולדם, רק 347 השתתפו אי פעם במרוץ.") כשהמאמר שעליו הם מסתמכים אומר שהסוסים האלה לא רצו במעקב עד גיל שלוש. ומאחר שסוסים באנגליה רצים גם עד גיל 14, אין שום קשר בין המאמר לטענה של הכל חי. וגם זה לא נכון: "בסוס מרוצים שפרש היא למעלה מ- 4,000 לירות סטרלינג בשנה" גם אם מישהו מסר להם את זה. כי סוסים שפרשו עומדים במרעה בעלות כמעט אפס. אז אכן "אין טוב ממראה עיינים" בשביל מי שמנסה להשתמש בתעתועי מראות ועשן. אתה עדיין ילד. אני לא יודע עדיין להחליט אם אתה נאיבי כמו ילד בן 6, או שכמו ילד בן 12 אתה חושב שאפשר לרמות את העולם. אם לא היה ברור לך משהו כאן מהדברים שהבאתי, אנא שאל, ומחר אני אסביר אותם יותר טוב. אני עכשיו ממהר לעשות כמו אוריגמי, והמבינה, שתקנא. :)

dim18

New member
באמת עייפיתי

אין לי משוג מה אתה רוצה ממני, באמת כבר שלא. אני לא "הכל חי" ולי יש את הסיבות שלי (שכבר פירטתי אותן), למה אסור למירוצים הללו להתקיים בארץ, אם זה משתלב אם האג'נדה של הכל חי עוד יותר טוב. היתערבתי מספיק פעמים בחיים שלי על הרבה דברים החל מכסף וכלה בגוגואים ועדיין המשטרה לא עצרה אותי, אז כנראה היה כאן טיפה יותר מזה, טוב באמת שסוסים לא נפגעו הפעם, אז בוא לא נחכה שזה יקרה. אני באמת לא מעוניין להכנס עוד הפעם לספין, פשוט הפעם אמרת דברי שהיה מנוגד לעובדות "לא יהיו הימורים בארץ", אז רציתי להראות שלא הכל חי יכולים לטעות. מעבר לכך ההודעה שלי יועדה לאנשים שאיכפת להם מסוסים, כמו המנהלת הנחמדה ועוד אנשים שמתנדבים כאן למען בעלי חיים ללא תמורה. אתה בהחלט לא היית קהל היעד שלי אז אנא הרגש חופשי לדלג על ההודעות שלי אם תיתקל בהן. באמת זה סתם יחסוך לך עצבים, בגילך סבל'ה אתה צריך לשמור על עצמך. הייתי שמח להישאר ולפטפט אבל "הילד" הזה צריך מחר לעלות לבסיס על הבוקר, אך איך אני מתגעגע לגיל 6...

הורסמאן

New member
חבל שהעיפות

גורמת לך לחרבש בשכל. הימורים על סוסים מתרחשים כאשר "גוף שלישי" מקבל כסף מאלמונים, שמתערבים עם פלונים, גם הם בעזרת הגוף השלישי, על ניצחון או מיקום של סוס במקצה. הגוף השלישי נוטל לעצמו דמי תיווח, ובמקרה שעליו מדברים בארץ, מעביר גם מס לממשלה. זאת המסגרת שהממשלה מעוניינת להפעיל, ובגלל מה שהסברתי לעיל, לא תוכל. אכן המשטרה עצרה מספר אנשים שביצעו בדיוק את אותה עבירה שלפי דבריך בצעת אתה. (לא עם גוגואים אך בכסף). אותך לא עצרו, כי לא תפסו אותך. זה מצחיק כשאתה מנסה לטעון שהכל חי זה לא אתה, הודעה מתחת לזאת שבה אתה מביא את השקרים שלהם. לא איכפת לי מי אתה, איכפת לי את מי אתה מייצג. ולפני שאתה טוען שאתה עושה זאת למען בעלי חיים, נסה להתיישר עם העובדה שבמסגרת העשיה שאתה תומך בה, העמותה "למען" בעלי חיים, "הכל חי", כתבה לרב כי היא מוצאת שחיטה כשרה כשיטה הומאנית.

הורסמאן

New member
תוספת חשובה

ברור לי לחלוטין שאני לא קהל היעד שלך, והיית מאוד רוצה שאדלג על ההודעות שלך. לא תזכה לזה. אני לא מתכוון לעשות לך ולהכל חי, חיים קלים כשאתם מנסים לעבוד על אנשים בעיניים. אתה יכול לבקש יפה עד קץ הימים, אני אמשיך לחשוף כל שקר שאתם מפיצים.

לאמסכים

New member
מושב לצים

על פי פסק ההלכה של הראשון לציון אין לסייע למרוצי הסוסים, "לא בעצם כינונם ולא בצפייה בהם, הן משום צער בעלי חיים והן משום "מושב לצים" . באנגליה: כ- 5,000 סייחים גזעיים מגודלים מדי שנה למרוצים, בין 4,000 ל- 5,000 פרטים פורשים מדי שנה מהמרוצים. ההערכה היא כי ישנם יותר ממיליון סוסים בבריטניה, מתוכם 20,000 סוסי מרוץ, בין 6,000 ל- 10,000 סוסים נשחטים לבשר בבריטניה מדי שנה. בשנת 2004 ייצאה בריטניה 1,576 טונות של בשר סוסים, בעיקר לצרפת. מתוך 1,022 סייחים גזעיים שהיו במעקב מאז היוולדם, רק 347 השתתפו אי פעם במרוץ. סוכני הימורים בריטיים מייצרים כעת רווח שנתי כולל של מיליארד לירות סטרלינג ממרוצי סוסים. הדרבי האנגלי מעניק פרס של 740,000 לירות סטרלינג למנצח. הבעלים של סוס הרבעה מוביל יכול לדרוש 500,000 דולר (265,000 לירות סטרלינג) עבור הזדווגות אחת. סוס ההרבעה עשוי להזדווג עם 200 סוסות בשנה. תעשייה מסריחה תרתי משמע . מסריחה מכסף ומחוסר מצפון .

MorH

New member
קצת תמונות שלי ../images/Emo174.gif ../images/Emo9.gif אם מישו

צילם אותי גם שיעלה בקשה :))

MorH

New member
../images/Emo174.gif שרלילה כנסי !#

פעמהבאההה מהאוזניים אני מביאה אותך :((

למעלה