הצחוק הזה יגמר בבכי...
חחח מה שהאמא הפולנייה שלי תמיד אומרת לי... אבל עכשיו קצת ברצינות, אנשים אתם באמת לא מבינים את הסכנה שטמונה פה לבעלי החיים שאתם כל כך אוהבים אותם? נכון המפגינים שהיו שם אומנם איינם בעלי הבנה הכי עמוקה בבעלי חיים, So What? עם כל הכבוד אם רק מי שמבין על מה הוא מדבר יכול היה להגיד משהו רוב העולם היה שותק. בתכלס הם מודאגים מהעניין, בגלל שבדיוק כמוכם אכפת להם מהסוסים, יש שם פעילים שונים עם תפיסות מאוד שונות לגבי נושא הרכיבה. העובדה היא (וזה מצותת מכתבה בנושא באחד מהאתרים הגדולים), שכבר במרוץ הראשון נעצרו 3 אנשים על הימורים לא חוקיים, קלטתם עוד לפני שיש בכלל תשתית להימורים אנשים מתחילים לבצע הימורים לא חוקיים, זה מה שאתם רוצים שיהייה עתיד הסוסים בארץ. ונכון כל מי שיש לו אינטרס בעסק (למשל ראש המועצה המקומית שם) מדברים על "פיקוח", "השגחה" ו"הגבלות", אבל האם אתם באמת מאמינים שזה מה שיקרה? בדיוק כמו "הפיקוח" על גידול גזעי כלבים שכל ערס יכול להשיג ממרביעים פירטיים, או "הפיקוח" על פיטום אווזים שבו עד היום ישנם משקים שלא נסגרו, או כמו "הפיקוח" על פינות חי בארץ שישנם עדיין מקומות בהן מחזיקים בעלי חיים בתוך קופסאות. וכמובן בואו לא נשכח את "הפיקוח" על ניסויים בבעלי חיים כאשר כבר החוקרים מודים שיש ניסויים מיותרים. זה "הפיקוח" שאתם רוצים שיהייה לסוסי המרוץ? הייתם סומכים על כך עם הסוסים שלכם? קשה לי להאמין. אז וואלה נכון לרובכם כאן יש יותר ידע בסוסים ממני, אבל גם אני לא מבקש דוקטורט בזואולוגייה כאשר באים לבקש ממני עזרה בנואי כלבים/חתולים/עופות שבהם יש לי מספיק הבנה. בשורה התחתונה בלי קשר לכל הראיות והמחקרים שמוצגים כנגד מרוצי סוסים, בטענה העיקרית שבגללה אני לפחות מתכוון להתנגד לכך היא שרבים מהם יפלו קורבן לעברינות. אם היום אין בעייה לפוצץ מכונית תופת באמצע ראשון אני מבטיח לכם שלגורמי הפשע לא תהייה בעייה לסמם סוסים, או לשחד ווטרינרים כדי שאלו ירשו לסוסים לרוץ, בעצם אם חושבים על זה כאן מפקירם את הסוסים לגורלם. אז אתם מוזמנים לצחוק עכשיו, אבל חבל שהסוסים יבכו מזה אחר כך, קחו חמש דקות תחשבו על זה שוב, ותבינו שכל מי שהיה שותף אפילו מעט בפתיחת ההפודרום עושה את זה עבור שלוש סיבות, כסף, דעת קהל ועוד קצת כסף... לאף אחד (חוץ ממכם ומהמפגינים עלייהם כל כך לעגתם) לא איכפת מה יקרה עם הסוסים אחר כך. חומר למחשבה.