איך האוכל בצבא?

B i g B

New member
חרא...

סתם, זה תלוי כמובן לאיזה בסיס תגיע, יש בסיסים עם אוכל טוב מאוד (לדוג' עתלית, מנסיון) ויש בסיסים עם אוכל חרא (לדוג' פלוגות, מנסיון של אחותי).

זה לא רק הבסיסים.

טבחים עושים שבוע-שבוע, מה שיכול להוביל למצב, ששבוע אחד יש אוכל טוב ושבוע לאחר מכן יש אוכל לא טוב.

אוכל בצבא

כפי שכבר נאמר, שאלה כללית מידי. ברור שהאוכל בצבא זה לא אוכל שמגיע ממסעדת גורמה. ולמען האמת - יום אסל יום בסל. לפחות בכל הבסיסים שיצא לי לבקר בהם זה משתנה מיום ליום. גם משיחות עם חיילים שערכתי. יש בסיסים מסוייימים שהאוכל תמיד גרוע ויש כאלה שהוא תמיד טוב. תהיה יותר ספציפי וננסה לענות לך בצורה יותר יעילה.

האוכל די סבבה,

ברור שכמו שאמרו לפעמים באים ושומדבר לא נראה טעים- אז או שאוכלים בכל אופן כי זה מה יש או שקונים בשק"ם.. זה לא כמו האוכל הביתי שרגילים אליו, אין מה לעשות. תמיד אפשר להביא מהבית דברים כמו מנות חמות או מרקים וכו' למקרה חירום, שיהיה.. צריך לצאת מהבועה של הפינוק, ולקלוט שאנחנו בצבא, וחלק מההסתגלות זה גם לאוכל, אז לבוא בראש פתוח, לא לקטר על כל דבר (אם האוכל מזוויע/ לא היגייני אז כן להתלונן) אבל אם לדעתך הוא מלוח או חסר טעם...

George G

New member
תודה...

אממ... אפשר דוגמא לארוחה בצבא? כלומר איזה מאכלים נותנים שם? או שזה גם משתנה מיום ליום?

אממ ככה

מה שאני כותבת לא חייב להיות בכל ארוחה....וזה כל הסוגים שנתקלתי בוקר- חביתה/ביצים קשות ריבה,מרגרינה,קוטג',סקי,שוקולד עגבניה, מלפפון, גמבה, זיתים מעדנים- דני, פרילי, שוקו ולחם כמובן צהריים- אורז, תפו"א, פתיתים, פירה, ספגטי, צ'יפס שניצל, נקניקיות, שניצלונים, חזה עוף, לביבות תפו"א, עוף מוקפץ, שניצל טבעול סלטי ירקות שונים- ירקות רגיל, חסה, יווני, גזר, תירס, חצילים, מטבוחה, שעועית ירוקה ואפונה, סלק ערב- אורז, תפו"א, פתיתים, פירה, ספגטי, צ'יפס חביתה/ביצים קשות ריבה,מרגרינה,קוטג',סקי,שוקולד עגבניה, מלפפון, גמבה, זיתים מעדנים- דני, פרילי, שוקו ולחם כמובן מדי פעם יש דברים מיוחדים כמו עוגות/עוגיות/לחם/לחמניות שאפו בבסיס (וזה מעולהה!!) מלאווח/בורקס וכו'

omeris

New member
איך אתם מדחיקים את הבשר..

הימים של ה"גולש"/צלי שוחה ברוטב חום. מהדברים שמנסים להדחיק.. אבל באמת לרוב האוכל בסדר. בחלק מהבסיסים יש קטע של "ראשון ללא בשר" שנותנים בורקס או ממולאים בתור מנה עיקרית, ואז עושים יו טרן לקניון הקרוב (אם אתה ג'ובניק אמיתי), או עוברים לשק"ם (אם יש לך דבר כזה בבסיס).

לגמרי גם הדחקתם את כל עניין הלוף!

omeris

New member
אין לוף

יש לפעמים קבב-חתול וחתולבורגר, אבל לפי השמועות מדובר במוצרים סוג ז' של זוגלובק או משהו, ולא בלוף. שהלוף ישאר במנות הקרב..

דוגמא

דוגמא לאורחת צהריים אפשרית: מנת בשר (נקניקיות, קבבים, המבורגר, שניצל, שניצלונים, עוף) אורז תפוחי אדמה קוסקוס סלטים ספגטי/מקרוני מרק לחם שתיה פירות כללי מאוד ובשלוף

את כל מה שאתה צריך לאכול... ../images/Emo3.gif

יש תמיד מנת פחמימות - אורז/קוסקוס/אטריות יש מנת בשר או צמחוני (הרבה פעמים אין צמחוני, כי זה "מוגבל", ואנשים באים ואומרים שהם צמחוניים כי לא בא להם על הבשר באותו יום, ואז לאנשים שבאמת צריך להיות צמחוני לא נשאר) ויש סלטים. הפקודה אומרת שצריכים להיות מספר מסויים של סלטים, שכחתי כמה... 5 סוגים, אולי 7
בחורף צריך גם מנה חמה - מרק. יש בסיסים שיש מרק גם בקיץ
יש פירות לקינוח, לפעמים יש עוגות, לפעמים יש פיצות (אבל בלי גבינה, כי אסור בצבא להתיך גבינה) כל מקרה - כל האוכל שמכינים שם - הכי חשוב לזכור שמכינים אותו לא ל5 אנשים כמו בבית, מכינים אותו בכמויות ענקיות. וכשמכינים אוכל בכמויות גדולות, הוא אף פעם לא יכול להיות טעים מדי. כי הטעמים יוצאים מפרופורציות בד"כ... בתאבון

אמממ

אני לא זוכרת בדיוק מה הסבירו לי
פעם ראשונה ששמעתי על זה היה כשהייתי בכור, וקיבלנו פיצות בלי גבינה, בעוד בכור הם אכלו עם גבינה... ואז הטבח הסביר שאם הגבינה מקולקלת או משו, ומתיכים אותה - זה נהיה יותר גרוע
אני לא זוכרת אם זה בדיוק זה, אבל זה משו בסגנון!

למעלה