איך בשר שמגודל בארץ יקר יותר מבשר שמביאים לכאן מחול הרחוקה?

חנן44

Well-known member
כל השוק הזה קיים - בגלל מס גבוה על בשר בקר מיובא, שמונע תחרות.
אין תחרות בגלל שהשוק נשלט עי תנובה ודבאח
אם הם יכולים להביא עגלים ובשר יותר זולים למה שיקנו בקר מקומי?
העובדה שיש ביקוש לבקר המקומי למרות היבוא
 

ai27

Well-known member
אין תחרות בגלל שהשוק נשלט עי תנובה ודבאח
אם הם יכולים להביא עגלים ובשר יותר זולים למה שיקנו בקר מקומי?
למה שתנובה ודאבח ירצו לקנות בשר מקומי יקר ופחות-איכותי, שגם אחרי מכס גבוה מאוד - לא מצליח להתחרות בייבוא.
העובדה שיש ביקוש לבקר המקומי למרות היבוא
עובדה שביקוש הזה קיים - רק אחרי מכסי-מגן גבוהים מאוד שמטילים על ייבוא בקר.
זה בעצם מעיד - על כך שבתחרות חופשית - אין לבקר המקומי ביקוש כמעט בכלל.

וזה בכלל לא מפתיע,
בחו"ל מגדלים בקר מזנים שמצטיינים באיכותם, שנהנים משפע עשב זול, ולכן מחיר נמוך,
בארץ מדובר בשלל קומבינות, במדינה שבה אין מספיק שטחי מרעה, המיעוט הקיים הוא עונתי, ולכן נאלצים להאכיל את הבקר במזון מיובא יקר,
שהופך את העסק לבלתי-רווחי - אלא אם מטילים מס כבד על הייבוא.

הסיבה היחידה שהחליטו שלא מבטלים את הקומבינות והמכס היקר על הבקר,
ומסתפקים בהגדלת ייבוא מקביל,
זה לחץ פוליטי.
 

חנן44

Well-known member
שניסו לייצר שוק בשר לא-כשר, שהביקוש לו בארץ נמוך
ממש לא, יש ביקוש בארץ לבשר לא כשר אבל החוק לא מאפשר זאת אסור ליבא לארץ בשר לא כשר
גם לשטחים יש הגבלה של כמות על בשר לא כשר שהם קונים דרך הנמלים שלנו
 

ai27

Well-known member
ממש לא, יש ביקוש בארץ לבשר לא כשר אבל החוק לא מאפשר זאת אסור ליבא לארץ בשר לא כשר
גם לשטחים יש הגבלה של כמות על בשר לא כשר שהם קונים דרך הנמלים שלנו
אם זה היה נכון - הקיבוצים (כמו מזרע) היו יכולים להשתמש באותו בקר שמייצאים לעזה - ולפתח בארץ שוק בשר לא-כשר.
הרי לא חסר מעדניות רוסיות וטיב טעם ושיט כזה.
היות וההסתמכות על הפלסטינים כמעט-מוחלטת, נראה שזה לא הולך במיוחד.
 

חנן44

Well-known member
אם זה היה נכון - הקיבוצים (כמו מזרע) היו יכולים להשתמש באותו בקר שמייצאים לעזה - ולפתח בארץ שוק בשר לא-כשר.
אם אתה מתכוון לחזירים אז לא נראה לי שבעזה אוכלים חזיר
בעזה קונים בקר מישראל ולא משנה אם זה מקיבוץ או ממושב דרך סוחרים ערבים, גם אני מוכר לפעמים פרות שמגיעות לשם
מותר בארץ שחיטה לא כשרה אבל כפי שכתבתי אסור ליבא בשר לא כשר
 

ai27

Well-known member
אם אתה מתכוון לחזירים אז לא נראה לי שבעזה אוכלים חזיר
חלילה.
נקניקי דם, ציזבורגר, סטייק מדמם ,
שיט כזה
בעזה קונים בקר מישראל ולא משנה אם זה מקיבוץ או ממושב דרך סוחרים ערבים, גם אני מוכר לפעמים פרות שמגיעות לשם
מותר בארץ שחיטה לא כשרה אבל כפי שכתבתי אסור ליבא בשר לא כשר
בדיוק.
אם באמת היה ביקוש לבשר לא כשר,
הייתם נפטרים מהעגלים ללא צורך במשחטות או בעזתים .
 

חנן44

Well-known member
אם באמת היה ביקוש לבשר לא כשר,
אתה מתבלבל
לפי החוק בקר צריך להשחט בבית המטבחיים
ואם הוא כשר או לא את המדינה זה לא מעניין
בגלל שכמעט לא מנקרים בשר אז החלקים האחוריים הולכים לשוק הלא כשר
 

חנן44

Well-known member
ה משעשע שאתה מתיימר להסביר משהו שאין לך מושג בו. עגל חלב מגדלים לבשר, ודואגים שהוא יוזן על חלב כדי לשפר את איכות בשרו.
וכדאי גם שתתעדכן שעגלים לא נותנים חלב..
27 צודק, בואו נעשה לכם סדר בדברים
יש עגלים שמגדלים שהם הזכרים שנולדים בעדרי החלב מגזע הולשטיין ומגודלים במפטמות
יש עגלים מגזעי בשר שונים מהמרעה והבשר שלהם בדרך כלל יותר איכותי, הם גם מפוטמים בחלק מהזמן
אבל הרוב המכריע אלו עגלים שמיובאים חיים מאוסטרליה ובורטוגל ומובאים למפטמות להמשך פיטום
זה לגבי הבשר הטרי
יבוא בשר יש בעיקר מדרום אמריקה אבל גם מאירופה (פולין



































9












0
יש גם בשר פרות מעדרי החלב שיכול להיות דווקא איכותי
ממה שמספרים לי הסוחרים מסעדת הדסון בתל אביב קונה פרות כאלה
 

DANIAVNI

Well-known member
27 צודק, בואו נעשה לכם סדר בדברים
יש עגלים שמגדלים שהם הזכרים שנולדים בעדרי החלב מגזע הולשטיין ומגודלים במפטמות
יש עגלים מגזעי בשר שונים מהמרעה והבשר שלהם בדרך כלל יותר איכותי, הם גם מפוטמים בחלק מהזמן
אבל הרוב המכריע אלו עגלים שמיובאים חיים מאוסטרליה ובורטוגל ומובאים למפטמות להמשך פיטום
זה לגבי הבשר הטרי
יבוא בשר יש בעיקר מדרום אמריקה אבל גם מאירופה (פולין



































9












0
יש גם בשר פרות מעדרי החלב שיכול להיות דווקא איכותי
ממה שמספרים לי הסוחרים מסעדת הדסון בתל אביב קונה פרות כאלה
אני רואה שאתה מבין בתחום
תגיד בבקשה, איפה אפשר לאכול בארץ את הפרה ששותה רק בירה ועושים לה כל יום מסאז'
נדמה לי שקוראים לזה קובה אולי
ולפי מה שהבינותי מי שבארץ אומר שמגיש קובה, שקרן
מה דעתך ?
 

חנן44

Well-known member
אני רואה שאתה מבין בתחום
תגיד בבקשה, איפה אפשר לאכול בארץ את הפרה ששותה רק בירה ועושים לה כל יום מסאז'
נדמה לי שקוראים לזה קובה אולי
ולפי מה שהבינותי מי שבארץ אומר שמגיש קובה, שקרן
מה דעתך ?
בשר קובה מגדלים מגזע בשר שנקרא ואגיו
למיטב הבנתי לא מגדלים בשר קובה בארץ אולי בכמויות ממש קטנות
המחיר של סטייק קובה יכול לגיע לאלפי שקלים לקילו ויש כמה שפים שמביאים את זה לאוליגרכים באופן פרטי
מה שכן בארץ התחילו לגדל בקר ואגיו שהיתרון שלו שהבשר איכותי ומאד משוייש אבל ואגיו עדיין זה לא קובה
 

ai27

Well-known member
בשר קובה מגדלים מגזע בשר שנקרא ואגיו
למיטב הבנתי לא מגדלים בשר קובה בארץ אולי בכמויות ממש קטנות
קובה מגדלים רק בקובה. זה מותג, כמו שמפניה.
אבל אפשר לקנות בקר ואגיו ולבנות עדר.
המחיר של סטייק קובה יכול לגיע לאלפי שקלים לקילו ויש כמה שפים שמביאים את זה לאוליגרכים באופן פרטי
מה שכן בארץ התחילו לגדל בקר ואגיו שהיתרון שלו שהבשר איכותי ומאד משוייש אבל ואגיו עדיין זה לא קובה
אף אחד לא יודע לפנק עגלים כמו היפניות
 
למעלה