איך בונים רפרטואר?

perhay

New member
איך בונים רפרטואר?

שאלה לי למספרים המנוסים שביניכם: האם יש לכם טיפים על בניית רפרטואר? הכנתי מופע קטן לקיבוץ, ונוכחתי לדעת שהשקעתי המון זמן הן בחיפוש החומר ולאחר מכן בניפוי ובהחלטה הסופית מה מתוך האוסף שלקטתי יסופר בערב. אני מניחה שדרך אחת זה לקבוע נושא לערב וסביב נושא זה למצוא את הסיפורים. האם יש פתרונות אחרים? האם מה שתארתי בהתחלת ההודעה ממשיך לקרות כל הזמן, או שבכל זאת עם הנסיון, גם התחום הזה הופך להיות יותר קל.
מראש.

לפרי, רפרטואר,תגובה../images/Emo92.gif

אני הולכת על נושאים, כי הם מהווים מסגרת לערב, ניתו לצאת ולהיכנס ממנה, אבל היא מסגרת. קחי נושא כמו אהבה, חברים ועוד וכל הסיפורים סביב זה.

perhay

New member
לשד, ../images/Emo51.gif רבה!

האם עוד מישהו מוכן לתרום לי מנסיונו בנושא זה
כל טיפ יתקבל ברצון.

guyscrown

New member
לא שיש לי נסיון אבל...

לצערי אנני יכול לומר שממש בניתי מופעים ועמדתי פעמים רבות מול קהל (או ממש ערב שלם...) אבל בהופעות דמיוניות שאני בונה בראש אני פשוט מספר את הסיפור ומחפש בראשי אילו סיפורים נוספים הסיפור מזכיר לי, ואז לאט לאט בונה הופעה שבה הסיפורים קשורים אבל מגלגלים לאורך רב יותר של נושאים. אולי זה פחות טוב כי זה פחות מרכז את הקהל, אך לדעתי בהופעה צריכים להיות מספר נושאים מרכזיים ולא רק אחד. כדי שהקהל לא יחשוב "הנה עוד סיפור על..." אלא יקשיב כי הפעם אין חברות או אהבה אלא י משהו חדש ש"נזכרת בו"

למעלה