איך בונים דמות בBRP

BluePrint

New member
אני נאלץ להחזיר את הפרס.

תודה על ההוקרה, אבל מול שיטה מוגמרת עם תוכן, מערכת החוקים שלי היא קורי עכביש בהשוואה לרשת דייגים. היא אולי יפה ונעימה למגע, אבל עדיין לא נמצא לה שימוש וצריך למצוא מקום לתלות אותה.

מירטל

New member
ובכל זאת :

הייתי רוצה לראות את ניהאו בנוייה גם בשיטה אחרת.

Nihau

New member
alas my computer is dead

and all my things on it luckily a ressurection might work to revive it or at least a ghost of it and so all my data will not be lost. if that happens i will be happy to present you all with the various versions of Nihau's character sheets in various systems. and the question my computer needs to ask its elf now is do i feel lucky?

BluePrint

New member
technical difficulty

כל עוד התקלה איננה קריסה סופנית של הכונן הקשיח, כל מה שצריך זה להרכיב אותו במחשב אחר, ולהוציא את המידע שעדיין נשמר עליו בשלמותו. עשיתי זאת בעצמי אין-ספור פעמים, ולא איבדתי אף לא ביט אחד. (אבל כאן זה לא הפורום לתת עצות איך להגן על המחשב מפני קריסות)

DDN

New member
זה כבר נעשה.

המידע מהדיסק של ניהאו נמצא על המחשב שלי ובמחשב שלי בעבודה. למעשה, גם הדיסק שלה מוכן להזזת המחיצה והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, ברגע שיהיו לי שלוש שעות פנויות לעניין בשעה וביום נוחים.

BluePrint

New member
all well that ends well

but they'll never learn to appreciate the work, until they'll do it themselves.

Nihau

New member
לא שכחתי אותך

פשוט לא רציתי לעורר מריבות... מה שכן- החלטתי להעלות לכאן את הגרסה שלך (היחידה הגמורה) ושל בלופרינט ושל דני ברגע שהמחשב שלי יתוקן ולתת לחברי הפורום להחליט בעצמם. אתה בהחלט מקבל את מדליית "פרח הלוטוס הזהוב של השקידה המנצחת" כי היית הראשון שסיים את דף הדמות למרות הקשיים המרובים.

DIDGIN

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo6.gif

ואגב, תלתלים כבר אין לי מאז אפריל לצערי

DIDGIN

New member
לא, התגייסתי

שזה לא שונה בהרבה. אגב, אם יהיה לי זמן אני אשתדל לצרף למה שתעלי דף דמות של ממש, אבל לא קל להבטיח הבטחות כאלה כשאתה עושה גם את העבודה של הקצינה שלך שנמצאת כרגע בכוחות ההתנתקות.

ולינק לאיך ממירים ממו"ד לBRP

לפני כמה זמן כתבתי כאן תרשים כללי להמרת דמויות קיימות ממו"ד לבייסיק רולפליינג. זו לא תוכנית המרה "רשמית" שאושרה ע"י מכשפי החוב או כאוסיום, אלא שלד בסיסי של הנחיות כפי שנראה לי מספיק פשוט ונכון. והנה הלינק:

מירטל

New member
כרגע, לא.

מצד שני, שיטה נטולת עולם זה משהו שאפשר לסכם בשני עמודים ואפשר להבין אותה בקלות מחוקי ההתחלה המהירה של קת'ולהו.

כעקרון כרגע לא

כאוסיום מציעים למכירה את הגרסה השלישית של רונקווסט בהדפסה-לפי-דרישה, אלא שהגרסה שהשיטה משתמשת בה שם הרבה פחות חלקה ומלוטשת לדעתי האישית, ובגלל ההדפסה לפי דרישה היא גם יוצאת יקרה יחסית. גירסה מיני-מינימלית של בייסיק רולפליינג נמכרה בעבר בחוברת של 16 עמודים, אלא שהיא הייתה כל כך מצומצמת עד שחתכו ממנה החוצה כמעט את כל הדברים המעניינים. מה אתה יכול לעשות? א) לרכוש את סטורמברינגר - היא אמנם באה עם עולם, אבל מדובר בעולם פנטזייה מעניין וקצת שונה. אני עצמי משתמש בסטורמברינגר למשחק בעולם משלי, ושיטת המשחק עצמה תופסת רק רבע מהספר (שכולל בסך הכל 288 עמודים) - השאר, הוא תוכן מערכה די מעניין, דבשי"ם שאפשר לגנוב ולשכתב, כללי קסם יחודיים לעולם (זימוני שדים) וכו'. אני אישית מרוצה מספר הכללים הזה מאוד, ומחירו גם לא יקר במיוחד - 155 שקל בחנות הפונדק, ו180 שקל אצל כוכבי כסף (מבצעים, הנחות ודמי משלוח עשויים לגרום למחירים להיראות דומים יותר). ב) לרכוש את גרסת ימי-הביניים של קת'ולהו. היא הרבה פחות מכוונת לפנטזיית חרב-וכשפים מאשר סטורמברינגר, אלא יותר למשחק כמו-ריאליסטי. מדובר בחוברת לא עבה במיוחד (176 עמודים) ש40 מתוכם הם הרפתקה מוכנה ורוב השאר כוללים תוכן על עולמנו שלנו בסביבות שנת 1000 לספירה. היא בכלל זולה, ועולה רק 120 שקל - כמו שתי כניסות לקולנוע עם החברה, כולל הפופקורן. ג) להוריד מהאתר של כאוסיום את כללי הפתיחה המהירה של קת'ולהו, ולשאול אותי בפורום איך אפשר לבנות מהם משחק פנטסטי כרצונך, ואני כבר אסביר לך.

עוד לינק - דמויות רשמיות לדוגמא

הלינק הבא מוביל לקובץ PDF המכיל מגוון דמויות מהממלכות הצעירות. מה שמעניין כאן, שבמקור הדמויות נכתבו בק20, עבור הרפתקה בשם "עבדי הגורל", שפורסמה עבור גרסת הק20 של סטורמברינגר "אדוני הדרקונים של מלניבונה" (אותו העולם, רק בחוקי מו"ד - המרה סבירה, אבל מרגישים שמשהו הלך לאיבוד) כדי לאפשר גם לשחקני השיטה המקורית להשתמש בהרפתקה, שמו באתר של כאוסיום את הנתונים המומרים הללו. למרבה הצער אין כאן נתוני רקע כלל (שנמצאים בהרפתקה המקורית) אבל הנתונים ה"יבשים" נותנים מושג סביר איך נראות דמויות שונות בסטורמברינגר - יש לנו כאן מגוון אנשים רגילים, חבורת פירטים מכל קצות העולם כמעט, צוות של ספינת קרב מפאן-טאנג האיומה, כמה כוהנות תוהו של איקור, הגברת הכחולה של היאוש, מפקדת של אסדת-קרב מלינבוניאנית, וגם מספר קטן של מפלצות - ניתן לצורך ההשוואה להסתכל על "צב התוהו", שנועד להחליף מסיבות של זכויות יוצרים את הטוג'נדה הייחודית למו"ד. המפלצות, אגב, כתובות בפורמט של תכונות קבועות (כי הן נועדו להחליף מפלצת מוכנה ספציפית מההרפתקה המו"דית), וגם אין עליהן פירוט (שמופיע, כמו בנוגע לדמויות, בהרפתקה המקורית) - בספר הכללים רוב המפלצות מתוארות בכמה פסקאות, ובצד הנתונים של מפלצת ממוצעת מופיעות גם הקוביות שיש לגלגל כדי לקבוע את תכונותיה בצורה אקראית יותר.

DDN

New member
תודה!

הסברים יעילים וענייניים. אני בטוח שעוד שאלות (בטח שממני) יגיעו. שוב, תודה.

למעלה