איך בוחרים קסדה?

giri

New member
מחפשים בגוגל את התקן שרשום על הקסדה

אפשר לסמוך על אתרים ממשלתיים וציבוריים שאם הם מאשרים אותו הוא אכן שווה ערך. אתר עם סיומת מסחרית - לא לסמוך.

למה לחפש באינטרנט את התקן?

אם כתוב על הקסדה את התקן זה אומר שהיא עומדת בתקן, לא?
וגם איך יודעים אם אתר הוא מסחרי או ציבורי?

סליחה על כל שאלות התם שלי.. :/

giri

New member
שאלות מאד לגיטימיות

תראי, בגדול אפשר לכתוב כל דבר על כל מוצר. לא חסרים גם זיופים בעולם, לא?
הבעיה עם קסדות היא שאת לא יכולה לדעת מה הקסדה שווה מלבחון אותה בעיניים, בניגוד ללמשל כובע מצחיה או בגד.
אתרים ממשלתיים יהיו בסיומת gov, אתרים ציבוריים - זה תלוי.
אם את רוצה לקנות קסדה וכתוב עליה (סתם נניח) שהיא עומדת בתקן ABCD1234, ואת מגגלת אותו והאתרים שבהם הוא מופיע הם אתרים של חנויות ציוד שמוכרות את הקסדה, אבל לא בשום מקום אחר, זה בעיני חשוד. לעומת זאת אם את מוצאת איזה אתר של הממשלה או רשות תקינה שמאשר את התקן, הייתי יותר שקטה.
עוד מידע רלוונטי: http://en.wikipedia.org/wiki/Equestrian_helmet

giri

New member
ולהוסיף למה שכולם כתבו לך

לשאלה 1: עכשיו.
קסדה אמורה לשבת בול ולהיות נוחה, אחרת היא כנראה לא מתאימה, ואם היא לא מתאימה היא לא בטיחותית. זאת ועוד - תכלס לרכב עם קסדה של הבי"ס זה קצת פיכסה, בטח בקיץ הישראלי. עזבי, קני לך קסדה שלך.

ותחזרי להשוויץ

אני זוכרת את הקסדה הראשונה שקניתי, איך התלהבתי ממנה והרגשתי פתאום שזה מאד אמיתי שחזרתי לסוסים, כי עכשיו יש לי קסדה משלי

giri

New member
אה, והמלצות ספציפיות

קשה לי לתת כי אני לא יודעת מה זמין בארץ.
חוץ מ GPA כל המותגים שראיתי פה לא היו בארץ כשעזבתי... למרות שהנה, אוביישן זמינה.
הקסדה שאני רוכבת איתה היא של IRH, דגם Elite. זו חברה אמריקאית וזה יכול להסביר למה היא יותר פופולרית פה מבארץ.
היא מאד מאווררת ונוחה, אני ממש אוהבת אותה. היא גם בפרופיל יחסית קטן, כלומר לא נראית מאד גדולה על הראש, שזה נחמד.
כשקניתי אותה ממש רציתי את האפורה, אבל בגלל מבצעים וכו' השחורה היתה זולה יותר בחמישים דולר (160 במקום 210!) וגם האפורה לא תקנית להאנטרס, אז קניתי שחורה.

למעלה