איך בוחרים קסדה?

איך בוחרים קסדה?

טוב, אני מניחה שתתרגלו לזה שמפעם לפעם אני פותחת שרשור בנושא אקראי שרלוונטי לרמת הרכיבה שלי :)
בהמשך לשרשור שהיה פה בנושא קסדות אני רוצה לשאול כמה שאלות על כך.
1. מתי מפסיקים להשתמש בקסדה של החווה ומתחילים לחפש אחת אישית? אני חייבת לציין שבכמה חודשים שאני רוכבת מעולם לא מצאתי קסדה שישבה עליי 'בול' ואף אחת לא הייתה ממש נוחה לי.. מצד שני, אני לא יודעת מה הקריטריונים לקסדה טובה ואם נוחות היא בכלל אחד מהם.. מה שמוביל לשאלה הבאה..
2. מהי קסדה טובה? כשהולכים למדוד קסדה, על מה צריך להסתכל/מה צריך לבדוק בשביל לדעת שזו קסדה טובה?
3. הבנתי שיש דבר כזה תו תקן לקסדות, באיזה תו תקן הקסדה צריכה לעמוד כדי שאדע שהיא טובה מספיק? איך מבררים אם הקסדה אכן עומדת בתו תקן?
4. מהו מחיר סביר לקסדות בארץ? שאני אדע שלא גונבים ממני ושלא מוכרים לי קסדה גרועה בזול..

זהו בגדול, אם יש לכם מידע חשוב לספר לי - אשמח לשמוע, או לקרוא.
באופן כללי נחמד לשאול פה שאלות כי תמיד אתם עונים בסבלנות וברצינות רבה.

revitalsa

New member
מאמר קצר בנושא

http://www.soosim.org.il/קסדות-רכיבה-על-סוסים/

אוסיף ואומר שכדאי לקחת בחשבון את מזג האוויר החם של ישראל. אחרי שניסיתי קסדה רגילה וקסדה עם פתחי אוורור, אין ספק שקסדה מאווררת מתאימה יותר למזג האוויר שלנו (גם אם לפעמים היא קצת פחות יפה).

תודה, בדיוק קראתי את זה :)

אבל זה לא ממש עזר לי להבין איך לבחור קסדה..

חוץ מזה, מכירים אתרים של חנויות לציוד רכיבה? אני לא מוצאת יותר מדי חוץ מסוס סנטר וחמד לחי..

revitalsa

New member
אישית אני קונה באינטרנט

אבל אם זו פעם ראשונה שלך, ממליצה ללכת לחנויות השונות, למדוד ואולי רק אז להזמין לפי המידות.

באופן כללי, קניות באינטרנט זה לא משהו שכל אחד אוהב לעשות, במיוחד בציוד רכיבה, שדורש התאמה ספציפית וכו'. יותר מסובך להחזיר פריטים, אם בכלל אפשר, ולוקח זמן עד שדברים מגיעים, וכן הלאה.

kenz

New member
ועכשיו להמלצות

לגילעד מקיוב סוס יש קסדה פשוטה יחסית של KYLIN הדגם הפשוט יותר. מתאים להרבה תלמידים אצלי, היא עומדת בתקן האירופאי .

לחנה ממגשימים יש את הקסדה המתכווננת והמאווררת של האריס הורס, שלפני שלוש שנים עלתה בסביבות ה-300. את יוכלה למדוד שם ולהזמין את אותה הקסדה בדיוק - תחת המדבקה של OVATION (כמו שדיברנו על זה בשרשור סמכש...) מאתרים כמו דובר בחצי מחיר כמעט. (בהנחה שיש לה מי שיביא לך מארהב, אחרת המשלוח קורע...)

אני לדוגמא שונאת, אבל שונאת לגמרי את הקסדות הפשוטות של סוס סנטר. אלה עם הטבעת הכחולה בפנים. הם נפווצות כי הן זולות, ואני מניחה שיש להן תקן, אבל הקצועות שלהם כל הזמן נפתחות, הן לא יושבות טוב על 90% מהאנשים, ובכללי הן מעצבנות (סתם כי אני כבר עצבנית...)

יש לי תלמיד עכשיו שקנה קסדה, לא זולה, אבל שתתאים לו גם לאופניים (אגב, זה לא הולך הפוך), ויש לה גם איתות מאחורה... זה מגניב. אני גם חושבת שהיא קלילה ויפה, אבל זה 500 שח כמעט לקסדה... אז אוותר בשלב זה.

לגבי התאמה של קסדה.
יש את גודל הראש שלך - ההיקף שלו בעצם, שמשום מה משתנה לעתים קרובות ככל שאת מודדת יותר ברנדים של קסדה.
בחלק מהקסדות אני 56, בחלק פחות, בחלק יותר. לכן לא הייתי מזמינה משהו שלא מדדתי לפני.
אם את קונה בארץ, תוודאי שאת יכולה להחזיר אם המדריכה שלך תגיד שזה לא מתאים. (לפני הרכיבה כמובן).
את הקסדה שמים מלמעלה (או אפילו מכיון המצח אחורה)- לא מאחורה, לכן עדיף קוקו נמוך או צמה.
בודקים שהיא לא מועכת לך את הראש. צמוד זה טוב. לוחץ עד עצירת הדם למוח... לא ממש...
מנענעים את הראש בלי לרכוס את הרצועות, ורואים שהקסדה לא זזה.
בודקים שאם את דוחפה קלות את המצחיה, היא לא נוגעת לך באף.
וזהו, בודקים כמה קסדות, כדי לראות מה נוח יותר ונוח פחות. (ויש שוני).

שיהיה בהצלחה.

אגב, כמעט שכחתי את החנות האהובה עלי... אם את באירופה או בסין, או יש לך מישהו להביא לך משם, יש את הDECATHLON (פשוט תוסיפי .COM בסוף... נגמרו לי הקישורים).
כל הקסדות שם עם תקן אירופאי. לקטנה שלי יש את הורודה :)

תודה על התשובה המפורטת!

לא הבנתי איך יכול להיות שההיקף של הראש שלי משתנה מפעם לפעם..

אה, ודקטלון היא החנות הכי מדהימה שיש! הייתי בסניף בברצלונה לפני שנתיים וקניתי בגדים ונעליים במחיר מדהים ויש להם ציוד לכל ספורט שקיים בערך.

kenz

New member
זה לא ההיקף שמשתנה...

זו החברה...
וכמו שאת לא תמיד נכנסת למכנס מידה 40, אלא לפעמים ל83 ולפעמים ל42... ככה גם כאן.

הבנתי.. ועוד שאלה

איך יודעים אם לקסדה שאני מודדת יש תקן? אני מניחה שהמוכרים בחנות לא בהכרח יודעים וגם אם כן, לא בטוח שהם ירצו לומר לי שאין לקסדה תקן..
אז איך בודקים?

giri

New member
לפי המותג, באינטרנט

בחנות הם אמורים לדעת ויגידו לך, אבל אני ממליצה לבדוק ברשת, מה שבטוח. קסדה לא ממותגת לא הייתי קונה. אני לא בנאדם של מותגים בדרך כלל, אבל ציוד בטיחות הוא יוצא הדופן שלי.

מה, קסדה של מותג

בהכרח עומדת בתקן? איך יודעים?
ואיך יודעים איזה תקן אני צריכה? ז"א - באיזה תקן הקסדה צריכה לעמוד כדי להיות טובה? זה מה שאני לא מבינה.. תוכלי להגיד לי ממש את השם של התקן?

giri

New member
כוונתי - חפשי את אתר החברה ברשת ותראי

באיזה תקן הם עומדים.
בגדול רוב הקסדות הממותגות עומדות בתקנים - יש תקינה שונה באירופה ובארה"ב - אם את קונה מיצרן ידוע אפשר להיות שקטה.

אבל השאלה שלי היא איך אני אדע שהם עומדים

בתקן הנחוץ? אני לא מבינה בזה ויכול להיות שקסדה של מותג מסוים עומדת בתקן כלשהו אבל לא בתקן שצריך..
באיזה תקן קסדה צריכה לעמוד?

revitalsa

New member
יש תקן אירופי ויש אמריקאי

רוב הקסדות יעמדו באחד מהתקנים האלה, וזה יופי. יש קסדות שאפילו עומדות ביותר מתקן אחד, וזה יותר יופי.

הנה מידע על תקנים: http://www.bhs.org.uk/~/media/BHS/Files/PDF Documents/Safety leaflets/BETA Guide to Riding Hats.ashx

אגב, בישראל אין תקן רשמי לקסדת רכיבה על סוסים.

ועוד אגב - הקסדה שקניתי, של Ovation, מגיעה עם שתי מידות בלבד - Small/Medium ו-Large, כי יש לה כפתור התאמה מסתובב מאחורה. זה קצת מקל על נושא המדידה.

Half Halt

New member
נראה לי שרוב העולם

עובד לפי התקן הבריטי (שמשתנה מפעם לפעם).
הקסדה צריכה להיות בתקן en 1384 או בתקן אמריקאי/אחר תואם.
איך מוצאים מה התקן התואם? קטונתי.
תוודאי שעל הקסדה כתוב CE en 1384, בגדול זה אומר שהיא מיוצרת עבור/על פי דרישות/למכירה מרכזית בשוק האירופאי ועומדת שבתקן הספציפי הזה.
במידה והיא יוצרה בארהב עבור השוק האמריקאי, שוב, קטונתי.

למעלה