איך בוחרים קטנוע?

פרארי1

New member

uphilll

New member
שמיניות

מהשיעור הראשון יצאתי נורא מתוסכלת: לא הצלחתי לעשות שמיניות.
לא קטנות ולא גדולות, פשוט לא.

בבית, דמיינתי במשך דקות ארוכות בעיניים עצומות את עצמי על האופנוע- שמיניה אחרי שמיניה אחרי שמיניה, עד שנמאס לי.
כשחזרתי לשיעור הבא, המורה שלי לא הבין את השינוי. לקח את זה קשה כשאמרתי לו שהתאמנתי בבית...

אגב, היום אני יודעת שיש גם ביסוס מדעי לתופעה הזאת,
הרבה ספורטאים מתאמנים כך ומשפרים את הביצועים שלהם.

מוזמנת לנסות,
בהצלחה

אצלי אחרת

אני דווקא על הפעם הראשונה הצלחתי לעשות שמיניות גדולות ותוך כמה ניסיונות עברתי לקטנות וגם אותן הצלחתי באופן יחסי. העניין הוא שאני מצליחה אותן טוב יותר ללא גז בכלל אבל זה לא 100% הצלחה וכל פעם שמצליחה נושמת לרווחה כך שזה לא משהו שאני מרגישה בשליטה בו. מאחר שאני לא יודעת איך נראים מסלולי טסטים במקום אחר אז אצלנו הוא בשיפוע. ואז כשאני באלכסון בירידה אני יודעת שאני אמורה להיות עם קלאץ לחוץ עד חצי הסיבוב ואז לשים טיפה דלק ולשחרר חצי קלאץ ואז באלכסון בעלייה לשחרר קלאץ לחלוטין ולהוסיף דלק ושוב חצי קלאץ בסיבוב ואז לקראת הסוף לשים טיפה גז ולהכניס קלאץ בשביל הירידה וכו'. הבעיה היא שאני משחררת את הגז לפני שלחצתי על הקלאץ (חצי או מלא) ואז מאבדת המון מהירות ונוטה ליפול. גם הרעיון של "עדינות" עם הגז מאוד קשה לי ויוצא לי שאני מזניקה את האופנוע כל הזמן ואז לעיתים מפספסת. היום פעם ראשונה שבאמת חזרתי כל הזמן על ההוראה לצעד הבא בראש "עכשיו תשחררי אבל תחזיקי, עכשיו תחזיקי אבל תשחררי" וגם ניסיתי לפעול יותר לפי תחושה מאשר להתרכז כל הזמן ברגע הנכון לפי ההסבר. נראה לי שדווקא היה לי יותר נוח ומעכשיו אני גם מבינה מה יש לי לתרגל. מקווה שהבנתי נכון ושילך לי טוב יותר מעכשיו. זו הבעיה היחידה שלי תכלס (זה ובנהיגה בחוץ גם לזכור שאני על דו גלגלי ולא ברכב אז המיקום שלי בנתיב ובסיבובים שונה.

ivgy1980

New member
ג'וימקס 250 בגבולות התקציב

תקציב ראוי - פי 3 מהמשכורת

אתה מדבר על תחום תקציב-אישי

אני לא משתפת כאן את גובה המשכורת שלי וכו'. זה עניין אישי ולא רלוונטי. אני רוצה לדעת איזה כלי שווה את העלות שלו ועונה על הדרישות שלי ולא איזה כלי תמליץ לי הבנקאית שלי להרשות לעצמי.

ז ר ח

New member
לטעמי יש בעייה בתחום ה250 המשומשים:

אחד מאוד לא אמין וגרוע,
שני גם לא אמין וגרוע,
השלישי חדש מדי בשוק,
הרביעי מבריק אך עם הרבה תחזוקה,
החמישי מצויין אבל עם אמינות מפוקפקת,

לכן, אם הייתי במקומך הייתי הולך על כלי חדש(XEVO )או על משומש מהזן המשובח (פורזה 2009).

לא הבנתי...

מי זה הראשון עד ה-5? לא הבנתי לאיזו הודעה או המלצה זה מקושר.
ואתה ממליץ בערך כמו פרארי רק שהוא ממליץ גם על ג'וימקס החדש. יצא לך להכיר אותו או שעליו התכוונת שהוא חדש מידי?
ואני לוקחת בחשבון ש-5 שנים - פורזה 2009 לא יתיישן לי יותר מידי בתהליך?

ז ר ח

New member
מפאת מחירם הגבוה, הכלים של הונדה משתבחים

עם הזמן.
הפורזה הנ"ל עלה 50000 ש"ח !
היום את יכולה למצוא פורזה ב15000 ש"ח עם 20000 ק"מ.

לא רואה בעיה עם כלי של הונדה בן 10 עם מעט קילומטרזזז.

בפשטות,
כלי ה250 שיש כרגע בשוק אינם אמינים מספיק בכדי לקנות אותם משומשים. בטח לא לחמש שנים. אלא אם לא אכפת לך להוציא כ2000 ש"ח פעם בשנה כולל התקעות פוטנציאלית.

לכן אני ממליץ לקנות חדש.

Dd89

New member
פורזה
תענוג של כלי

אז מה שיורדים בשנתון, זאת עליה ברמה.
כששואלים אותי למה קניתי פורזה ולא משהו אחר, אני אומר שאם הייתי יכול לתת להם סיבוב הם היו מבינים לבד :)
ליגה אחרת שווה ירידה בשנתונים!

ממש מועדון מעריצים

אין לי בעיה לרדת בשנתון. העניין הוא שהבנתי שאיכות של קטנוע ואיכות של רכב לא מדרדרים באותה רמה ב-10 שנים, למשל, ולכן שאלתי אם הונדה פורזה בת 10 עדיין תהיה בעלת מספיק מעלות כדי שבראייה אחורה ליום הקנייה אני לא אומר "כבר היה עדיף להוציא יותר כסף בהתחלה ולקנות משהו חדש ולא 'הונדה פורזה' מאשר כל מה שעברתי עם זה עד היום"

Dd89

New member
זה לא כלי שקונה סתם מישהו, מי שקנה אותו עשה

מחקר.

אני יכול להגיד שהתמורה לכסף בפורזה ישן גדול מאוד.
אלה כלים אמינים ואחרי שנים הם ספגו ירידת ערך ענקית ככה שנשארים עם כלי מדהים במחיר נמוך.
ולא סתם הם אמינים, השקיעו בהם הרבה תכנון וחומרים איכותיים בגלל הם היו כ"כ יקרים כשהם נמכרו כחדשים ובגלל זה הם כ"כ טובים גם שנים אח"כ.

T0MERKE

New member
פורזה 300

(פורצה, אלי
)

אחרי הרבה דחיות אספקה ועיכוב במפעל הונדה..
בסוף אוגוסט, פלוס מינוס יגיעו הכלים הראשונים לארץ

פרארי1

New member
שמעתי היום גם בכמה הם יתומחרו

הופך את התמחור של הדגמים הקודמים למופרך לחלוטין (כאילו שמישהו חשב אי פעם שהוא היה שפוי...).

פרארי1

New member
שילחי מסר ל-TOMERKE

אני לא יודע אם זה מידע שהם כבר רוצים לחשוף, אחרת הייתי כותב.

פרארי1

New member
פחות

ולא במאה שקל

מחיר שבעיני סביר למדי ביחס לשאר כלי ה-300 בשוק ובהתחשב בזה שהוא אמור להיות המרצדס של הקטגוריה.
אם לתומר אין בעיה, אני אכתוב (או שהוא יכתוב בעצמו).

ז ר ח

New member
מעניין מה שאתה אומר. sh300 זה 35K.

קטנוע ספרטני ופשוט.

והפורזה יעלה רק 3-4K יותר?

למעלה