איך בוחרים אדריכל

Almost me

New member
איך בוחרים אדריכל

אז איך באמת? מה בעצם יותר חשוב? הקירבה, הוותק (אולי הפוך וותק שווה ריבועיות?) הנסיון באיזור? המלצות? כסף? קליק?

arcdsgn

New member
שאלת מליון הדולר,

שלום, ישנו מאגר אדריכלים נרחב בכתובת הבאה:http://www.archifind.co.il/ אני מציע לך לזמן כמה אדריכלים, לאחר ראיון טלפוני קצר ולהתרשם מכל השאלות ששאלת בעצמך. את חייבת להשקיע מאמץ בבחירה נבונה שכן תכנון לקוי (זול,חסר נסיון,שחוק,וכו´) יפגעו באיכות בני ביתך לשנים רבות ! לפי דעתי הקליק הוא חשוב מאוד, אם כי לא חייבת להתקיים "סחבקיה" (כולם כאן מכירים את כולם) יש לשמור על יחסים קורקטיים (לפחות בהתחלה). הניסיון באיזור- לדעתי אינו רלוונטי אם כי הקירבה כן למרות שניתן לתכנן "בשלט רחוק". המלצות- לא בטוח, שכן התהליך ארוך ומיגע וההתקשרות היא לתקופה של שנה וחצי ויותר בפרק זמן זה, הכל יכול לקרות, לטוב ולרע, לפעמים הזיכרון פוגע באוביקטיביות. המלצות של מכרים, חברים ומשפחה אמינות יותר מהממליצים של האדריכל עצמו. ותק- חשוב מאוד אם כי את בעצמך השוואת אותו למרובעות, הותק לעיתים קרובות גורם לאדריכלים לפתוח את מגירת העבודות העמוסה שלהם ולהתאים ללקוחות בתים שכבר תכננו בעבר, יכול להוות בעיה (עצלנות). כסף- אחחח.... איפה הכסף.... קליק(או חטיפים)- אפשרי עם הקפה, אני מעדיף פרוסת עוגה..... בהצלחה
)

arcdsgn

New member
נ.ב,,,

ישנן הרבה מאוד "מתחזים" בענף שקוראים לעצמם "אדריכלים" (מעצבי פנים,הנדסאים,מהנדסים,חובבים וכו´) יש לדרוש הצגת תעודות גמר והסמכה של משרד העבודה לפני ששוכרים מקצוען מוסמך!!! ראי הוזהרת.

לשימחתי לא הייתי צריכה לבחור אדריכל

היי לך לא הייתי צריכה לבחור אדריכל, אבל בחרתי בעל. איך את ממליצה לבחור בעל???? לא שזה עומד באותו סדר חשיבות וזה גם לא ממש דומה (מבעל עתידי את לא מבקשת המלצות קודמות, למשל) אבל יש בזה דימיון אמוציונלי רב. זה מכלול. כימיה, עבודות שראית, המלצות של לקוחות, אופן החשיבה של האדריכל , אופן העבודה שלו. מצד שני לא כל האנשים דומים ולכן כל לקוח מקבל את האדריכל אחרת.כמו כן, הבתים שתראי נבנו ללקוחות שונים ולכן הקו העיצובי הוא הדבר האחרון שצריך לשנות לך. תרצי בכחול, יעשו לך בכחול... תחפשי את זה שמקשיב לך. תחפשי את זה שהלקוחות אמרו שהוא נתן עצות טובות ושהיה נעים לעבוד איתו. אבל, התור התחלה תסתובבי בשכונות בני ביתך (שבת זה יום טוב)ושאלו בעלי בתים, מי תכנן ואם הם ממליצים ושיתנו לך טלפון. תפיצי גם בין חברים שאת מחפשת אדריכל, תמיד יש מישהו ששמע מהשכן, שהבת דודה שלו היתה נורא מרוצה מאיזה אדריכל... בהצלחה

למעלה