איך אתם שורדים את

Jemand

New member
רק שתדע לך,

שלי אישית יש קובץ טקסט על הדסקטופ שנקרא "small man`s recepies" ואני אוגר בו את הנבחרים שלך. רק שלא הסתבכתי עם זכויות יוצרים... שלא יבואו עלי האקו"ם של המתכונים או משהו :)

Nathi

New member
נו איש...

מפעילה קצת דימיון,חוץ מזה שמרוב תאורים כ"כ דקדקניים אני פשוט יכולה להריח אותם, ונותר לי רק להזיל ריר...

Jemand

New member
אני חייב להגיב לעצמי,

ולציין בפני שעקרונית, אין הבדל בחומרה המוסרית בין אכילת פואגרה קנוי או פיטום אווז בבית. How can i tell them that i have no inner monologue??

ואני גם אגיב לעצמך

ואומר שאין הבדל מוסרי בין אכילת אווז או ברווז (שבניגוד לטענות הפופולריות, פיטומם מתבצע בשלושה השבועות האחרונים לחייהם, נעצר הרבה לפני שמערכות גופם קורסות, וסבלם האמיתי נובע מפעולת ההאבסה עצמה), בין אכילת תרנגולת (שמרחב המחייה שלה נמדד בסנטימטרים צפופים במשך כל ימי חייה, אשר מוזנת בהורמונים המנפחים את גופה בקצב מהיר פי 2 מקצב הגידול הנורמלי, ושידוע שהבעייה מספר אחת של הלולנים היא תמותת תרנגולות כתוצאה מההלעטה באנטיביוטיקה והחום בלולים), או אכילת כל בעל חיים אחר. כל הרעש נובע - כמו כל רעש אחר בחברה המודרנית - מהעוצמה השיווקית או מבעלי עניין אלו או אחרים. אפשר לחסוך את הטענות הצדקניות שאתם רוצים לפרוש כאן. מי שיש לו בעייה עם כבד אווז ואיננו צמחוני, כדאי שיסתכל בראי קודם להתלהמות. דעתי הצנועה.

Jemand

New member
אפשר גם סתם פשוט...

מה יותר, האווז(במקרה הספציפי הזה) סובל יותר, או שלי ולך, טעים יותר? לגבי התשובה ברורה. זה אומנם די ברוטלי, אבל זאת האמת.

Nathi

New member
לעיתים קשה

לי להודות בזה: אני משוגעת על חיות(בעיקר על קואלות ופנדות:).. אבל יש חיות על כדוה"א שנועדו לחיות ויש שנועדו לאכילה. כמו שחזקים שורדים, וחלשים, מה לעשות מתים כי הם חלשים מידי או נאכלים. לכן אני אוכלת תרנגולות ולא כלבים, בקר ולא לוויתן.(מעבר לזה שכלבים ולוייתנים הם מה שהם). לגביי שלל הפיטומים, אני נגד לחלוטין. אם כבר לאכול אותם,אז לפחות שלא יסבלו עד השחיטה ובמהלכה..אני רואה בסבל של חיות סבל רב יותר מזה של בני אדם. הרחמים שלי כלפיהם הוא גדול יותר...אבל לא אכנס לזה. ובנוגע למר אווזי של ימנד- יהיה הגיוני יותר לאכול מהכל(במידה ואתה יוצא מנקודת הנחה שכולם סובלים ומפוטמים ואתה אוהב בשר חסר רחמים)או פשוט לא לאכול כלום(כי כולם סובלים ואתה אוהב בשר אבל לא אוכל כי זו תהיה צביעות מצידך לאכול תרנגול ולא אווז-למשל-בגלל שאחד סובל יותר מהשני). אני מודה שאני נעה בין שתי האופציות, כשהשניה דומיננטית יותר, כי לעיתים נוצר בי איזה דחף עז לבלוע איזה סטייק פילה טוב, לכן לפעמים אני מרשה לעצמי להיות צבועה..היצר חזק ממני, מודה.

זו לא כל כך צביעות לדעתי

גם אני מתלבט הרבה בעניין, אבל לאכול צריך, ומאוד קשה להרכיב תזונה בריאה ומאוזנת המתבססת על מיני גרגרים ושורשים בלבד.

Nathi

New member
תירוצים, תירוצים../images/Emo13.gif

את התזונה הבריאה תהיה לך, אבל הטעם כמובן-לא אותו טעם- אי אפשר לוותר עליו..

בסרט babe היה בדיוק ההסבר הזה

של נתי. כשבייב התעניין לדעת למה הברווז משכים קום כדי להקדים את התרנגול... פשוט כדי להיות בעל חשיבות מספקת בחיי האיכר, שתחסוך ממנו את סכין חג המולד... אישית - אני אוהבת בשר. עבדתי בצעירותי כרפתנית ונקשרתי במיוחד לפרה אחת מסויימת מתוך 400 החולבות, שמה היה עינת, ומספרה היה 4098. כשהיא הועלתה על המשאית שלקחה אותה אל הרפת הגדולה שבשמיים, נמנעתי מבשר בקר למשך למעלה משנה, כדי שלא אצטרך להתקל בשאלה "האם אני לועסת את עינתי?"... בנוסף, לאחרונה רכשנו לנו בשר ארנבת, והכנו צלי מדהים שריחות המעדנים שלו מילאו את הבית. לאחר שהונח בצלחתי, נתקפתי בבחילה איומה, שמקורה אך ורק ברגשות האשמה הנוראיים שנלוו למחשבה על אכילת ארנבת.... ו... הכי "מצחיקים" אותי הם פעילי גרינפיס, או שאר חובבי חיות משועממים וחסרי ייעוד אישי בחיים, שמפגינים בכניסות למקדונלדס או משחטות או מעבדות, נעולי נעלי עור, חגורי חגורות עור וכספם נישא בארנקים מעור. אני בטוחה שהפרה קיבלה את הזכות לקבוע בעצמה שהיא תורמת את עורה לטובת הארנק והחגורה בתמורה לשמירת כל בשרה עליה. עסקה הוגנת בהחלט, והידד לארגוני "זכויות בע"ח" למיניהן!

Jemand

New member
אבל,

אבל אני אוכל הכל, והטענה שלי היא(יכול להיות שזה לא היה ברור) שיותר ממה שסובלת התרנגולת או שסובל האווז, טעים לי. כמובן שטענה זו ניתנת(ובעצם לא) להפרחה די בקלות מכיוון שהיא מבוססת על העובדה שמעולם לא הייתי אווז. וכמו שאמר פוסונה לפרימו; את ההחלטה נשאיר לאלה שהיו גם זה וגם זה - ואין כאלה.

Jemand

New member
אני לא חסר רחמים, אני חזיר מאושר!

שנאמר, טיפש וטוב לו.

Nathi

New member
אם כבר מדברים על סבל

של חיות, השתדלו לא להעמיס מידי עליהם..

Jemand

New member
.........

לפעמים אני שומעת; פעימת לב. זו אינה פעימה שלי זו פעימה של מישהו אחר.

סנדייז

New member
מזה גשם,,,זלעפות......

סתאאאאאאאאאאאאאם
כאן כבר שבועיים חמסינים
החלפנו כבר את בגדי החורף בבגדי קיץ חופי הים מלאים במתרחצים ומשתזפים. שבוע טוב

Sparker

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo68.gif |אייקון של ביקיני|

לילה טוב...

למעלה