איך אתם עושים את זה?

אפרתs

New member
איך אתם עושים את זה?

שלום, אני תוהה איך אתם מצליחים להתגבר או משכנעים את עצמכם לעשות משהו שקשה לכם, שאינכם רגילים אליו, שמעמיד אתכם באתגר אבל יחד עם זאת זוהי החלטה נכונה וחשובה בחייכם.. לדוגמא, איך מתגברים על הרגל רע שאותו אתם רוצים לשנות? להפוך התנהגת מסויימת לאחרת. איך משכנעים את עצמכם לוותר על משהו שהוא משהו יומיומי וקבוע אך לא תורם ואף מזיק לאורח החיים? איך מתחילים להשתנות? אשמח לקרוא תשובותיכם

אפרתs

New member
לא

אני מדברת על הרגלים של יומיום, לא משהו מזיק, לא משהו הרסני אלא על דברים שבן-אדם קם פתאום ומחליט שהוא רוצה להשתנות, להפוך סדר יום, להתנהל קצת אחרת, לקחת על עצמו אחריות נוספת וכו'.. השאלה, איך מתחילים לשנות? מה אומרים לעצמך? מה עושים כדי להקל? למרות ההחלטה הנחרצת, האמונה בצדקת הדרך החדשה.. למרות שיש מניע רגשי שאומר ל ךשזה הדבר הנכון לעשות, בפועל הרגל מקובע זה דבר שנורא קשה להזיז, להפסיק, ולהפוך.. לכן, העליתי לכאן, פורום התמודדויות.. את הדיון כדי לבדוק איך אנשים מתמודדים עם זה.

BellA עלמה

New member
מתחילים להשתנות

לאט לאט שלב שלב עד שגם זה נהפך להרגל ופחות קשה

BellA עלמה

New member
אני יכולה לספר על הרגלים שלי

למשל שימוש מוגזם באינטרנט. הפיטרון כאן הוא לסדר לעצמך סדר יום כך שהשימוש בנט יפחת (לימודים,עבודה,חוגים וכו) עושה "דיבור" עם עצמי שזה לא פרודוקטיבי השימוש המופרז הזה. מקציבה לעצמי זמן מוגבל לגלישה. הרגלי קימה ושינה אני מודעת לזה שאם אני הולכת לישון מאוחר מידי אין סיכוי שאוכל לתפקד למחרת מסדרת לעצמי זמן שבו לא משנה מה אני במיטה בין אם זה שיש לי עבודה להכין ללימודים, פרוייקט לעבודה או מהשהו בנט. מגיע השעה אני מכבה הכל וכו לא כלכך הבנתי אותך אם תתני דוגמה אולי אוכל להיות יותר ספציפית

אפרתs

New member
הדוגמאות שלך נהדרות ../images/Emo13.gif

והשאלה שלי מכוונת ליישום ה"דיבור" הפנימי הזה. כלומר, אדם יכול להגיד לעצמו הרבה דברים אבל כשצריך לפעול למען העניין וליישם הוא מוות לעצמו, מרשה לעצמו, או כמו שאומרים על דיאטות "ממחר אני אתחיל" וכו'.. השאלה האם זה כח פנימי של נחישות או שיש דרכים להקל על יישום ההחלטה..? ומהתשובה שלך אני למדה שאצלך זהו כח פנימי, את מחליטה משהו ועומדת בה בדיוק כך.
מניסיון שלי אני הרבה פעים מתקשה להביא את עצמי ליישום ההחלטה רק כי כוחו של הרגל חזק כנראה מכוחה של הנחישות שלי בדברים מסויימים.

BellA עלמה

New member
לוקח לי זמן

עד שאני מגיעה לשלב שאני עומדת בהחלטות. לפעמים צריך להגיע למצב קיצוני כדי שאתחיל ליישם. למשל הייתי ערה עד מאוחר בלילה כמה ימים והגעתי הרוסה ללימודים\עבודה ולא יכולתי לתפקד בכלל. אז החלטתי שאי אפשר להמשיך ככה וחייבים לעשות משהו. הצבתי לעצמי גבולות.

shirazlovemor

New member
אם רוצים, אין זו הגדה!

ברגע שאני רוצה משהו, המשמעת העצמית שלי בהשגתו היא גבוהה מאוד. זה פשוט צריך לבוא ממני. כי כשמכריחים אותי לעשות משהו נגד רצוני אז לא תמיד יש לי משמעת עצמית גבוהה.

thankful

New member
זה מזכיר לי בדיחה לא נורמלית ,

כשהייתי בכיתה ח' (עד כמה שאני זוכר , זה היה לפני כ - 16 שנים (!)) , כשהמורה לספרות שאלה "איזה סוג של אגדות אתם מכירים?" , אחד התלימידים ענה "אגדה של פסח !" ...
ליאור .

shirazlovemor

New member
../images/Emo6.gif גם אני המצאתי לאחרונה

כמות לא מזערית של מילים פרי מוחי :p (שנוצרו מטעויות כמובן)

החיים לא מתרחשים באזור הנוחות

החיים מתרחשים באתגר. החיים הם אבולוציה והתפתחות, הם דינמים וזורמים.. לעולם לא עומדים במקום נינוחים. ומין הראוי שתחיי את חייך באתגר מתמיד, שאת כל הזמן הולכת ומשתפרת ולכשסיימת אתגר אחד עברת לרמה הבאה. האתגרים באים לידי ביטוי במה שאנו רוצים לשפר בחיים.. כשהמטרה הסופית והמפתיעה היא היעדר כל התערבות מצידנו. אז אל תתייחסי אל האתגרים שלך כגוף זר בתוך החיים, אלא כאל חלק אינטגרלי שאמור להיות שם ולהחיות אותך. פשוט לוקחים אותו בשתי ידיים והולכים על זה.

אפרתs

New member
כל אשר כתבת נכון ויפה

לא חושבת שיש מישהו שחושב שהחיים הם נוחות חסרת מעש ואתגר. האתגר בחיים הוא זה שמניע את האדם לחפש מקומות חדשים בין אם מודעים לכך או לאו, כאשר לכל אדם יש שאיפות ומטרות משלו אליהם הוא דוחף ומאתגר עצמו בדרך. השאלה שלי נסובה בדיוק סביב כמה מילים האחרונת שכתבת - "פשוט לוקחים אותו בשתי ידיים והולכים עם זה" האם זה כה "פשוט"? איך "לוקחים בידיים" החלטות ואתגרים שהם כ"כ שונים מהאופי הרגיל של האדם? ואילו עיצות תרצה לתת לאדם שנכנס לאתגר שהוא חלק בלתי ניפרד מחייו?..
עברית שפה יפה באמת.

למעלה