איך אתם מבינים את

ronlin2

New member
איך אתם מבינים את

מדובר בהפסקת חשמל ואיך כל אחד מתמודד באופן שונה עם המצב... one person's spontaneous candlelight dinner is another's nightmare commute ארוחה ספונטנית לאור נרות של אדם אחד היא מסע סיוטי של אחר???

ramihan7

New member
לא סתם "מסע"

"בעוד שאצל האחד זה עשוי להתבטא בארוחת-ערב ספונטנית לאור נרות, הרי שאצל האחר זה עלול להתבטא בשיבושים מעולם הבלהות בהגעה הביתה (או לעבודה)".

gunger

New member
אולי

הפסקת חשמל גורמת לשיבושים ברכבות תחתיות וכד' שעוזרות לcommuters להגיע הביתה (בד"כ ממרכזי הערים לפרברים השקטים). אז אולי : ארוחה ספונטנית לאור הנרות לאדם אחד היא נסיעה קשה וארוכה הביתה לאדם אחר (ניסוח ג'יפה- אני פשוט גמורה). יש מילה עברית לcommuter?

ronlin2

New member
נסיעה הביתה?

הבנתי ש commute זה נסיעה לעבודה.... האחד נהנה מארוחה ספונטנית לאור נרות, בעוד שהאחר עובר מסע בלהות בדרך לעבודה

טרודי

New member
גם וגם

commute זה גם הדרך לעבודה וגם הדרך הביתה. (בד"כ שני הכיוונים גרועים באותה מידה...)

קרמיט524

New member
בדיוק מה שזה.

לאחד זה הופך לחוויה נחמדה, כמו ארוחה ספונטנית לאור נרות, בעוד שלשני זה הופך לסיוט כי הוא תקוע בפקק בדרך הביתה (מה שבדרך כלל סיוט ממילא...).

ronlin2

New member
נוכלים???

משבחים את התושבים על איך שהתמודדו עם המשבר, הפסקת חשמל כוללת... ומביעים צער על the occasional gougers מה??? איך לקרוא להם בעברית?

טרודי

New member
גזלנים

במלעיל. כמו אלה שמוכרים ארטיק בעשרים ש"ח לאנשים מותשים אחרי מסע שמוכנים למכור את אמא שלהם תמורת משהו רטוב וקר. gougers הם סוחרים שמעלים את המחירים של מוצר נדרש, מעל ומעבר לסביר. בברכת "דוד שלח אותי",

Eldad S

New member
החכמתי!

אבל איך כותבים, בתרגום, גזלנים בהטעמה מלעילית?
קצת מסובך (אבל מן הסתם נחוץ לצורך הבנה טובה יותר של הקורא). ותהיתי גם מיהו אותו דוד ששלח אותך...

טרודי

New member
לא זוכר "העולם הערב"?

היה להם שם קטע, שאחד בא לקנות משהו (לדוגמא: מסקינג טייפ), והמוכר אומר לו, "מאה שקל!" ואז ההוא, "אבל דוד שלח אותי!" "אההה, דוד! מאה שקל." (ובסוף הוא משלם מאה שקלים ומקבל עשרים ס"מ נייר דבק...) יש לזה שם רשמי בעברית: הפקעת מחירים. אבל גזלן נראה לי בכל-זאת מתאים יותר.

Eldad S

New member
../images/Emo13.gif

נראה שאת הקטע הזה החמצתי... ואולי שכחתי. בכל אופן, גזלן היא באמת המלה המתאימה (כשמדובר בהפקעת מחירים), אבל היא נראית לי מלה מאוד פמיליארית, לא תקנית. וישנה הבעיה עם ההטעמה. אבל אולי אני טועה, ואין בעיה לכתוב אותה בטקסט נורמלי. ייתכן גם שהמלה "גזלן" במשמעותה הרגילה כבר איננה בשימוש, ונשארו רק ה-גזלן וה-גזלנים שאנחנו מכירים במשמעות הנוכחית (של מפקיעי מחירים). מה אתם אומרים? ואם כבר, יש עוד מילים כאלו? שכבר איננו משתמשים בהן במשמעותן המקורית, אלא במשמעות הסלנגית, היומיומית?

unordained

New member
נראה לי

שאם תכתוב "גזלנים" (יעני בתוך מירכאות) אז יבינו אותך. לא מושלם, אבל פיתרון. ובוש והיכלמה על "דוד שלח אותי", זה באמת קלאסיקה, אפילו אני מכיר את זה. וזה דָּוִד, לא דוד, הבנת דוד? אלה היו הימים שערוץ 2 הקרין רק כמה שעות ביום, בלי פרסומות (או שאולי היו, אני כבר לא זוכר, וזה בדיוק העניין), והיה בו משהו חתרני קצת, תארו לכם, אברי גלעד היה נסבל (מה נסבל, הוא היה גדול!), לא איזה יאפי מלא בעצמו.

unordained

New member
קראתי

האמת שכדי להוכיח עד כמה אני עצמי clueless בעניינים האלה, רציתי לכתוב על ארז טל את מה שכתבתי על אברי גלעד, poor thing.

ronlin2

New member
גבה לבו

אני צריכה לדעת בדיוק מה פירוש הניב, "גבה לבו"... האם זה כמו אורו עיניו? שמח? תודה מראש...

unordained

New member
אין לך מילון בבית?

הנה משלי: גבה ליבו - התגאה. גְּבַהּ לֵב - יהיר, גאוותן, מתנשא. "ה' לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי" (תהלים קלא א). (צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים)

ronlin2

New member
תודה :)

יש לי לקסיקון לניבים ופתגמים אבל גבה לבו לא מופיע שם... אני מתרגמת מתחילה ועוד לא הספקתי לצבור ספרים בבית... :)

למעלה