איך אתם לא מתביישים!

איך אתם לא מתביישים!

הארץ בוערת. אנשים נהרגים על ימים ועל שמאל, כולם עצובים ועוד לא רואים את הסוף, ואתם - כאילו כלום. כל מה שיש לכם בראש זה המצעדים, ולהצביע, ושנינט תהיה במקום הראשון. מה אתם חיים בבועה? וטוענים שהחיים צריכים להמשך? תגידו את זה לאנשים שיושבים כבר 3 שבועות במקלטים. תתבישו לכם!

גבי- תמחק את ההודעה הזאת.

כ"כ לא במקום
.

בטח לא במקום

נינט והמיקום שלה במצעדים יותר חשובה מהאזרחים האומללים, ומהחיילים שמשלמים בחייהם כדי שאתם תוכלו להמשיך בהצבעה ה"חשובה" למצעדים.

חלוו

New member
כוח להשחית צודק ואם לא לפחות

שתופיע בגבול הצפון לחיילים

חלוו

New member
מצטער הייתי חייב להתערב.כולכם מול

כוח להשחית זה הוגן?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

חלוו

New member
א....סברס....אני באמת לא כח להשחית

תלמד לקבל ביקורת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lahav100

New member
אתה כן כח להשחית! מעמולית! חחח קקטו

ס קרעת אותי. וכח להשחית פלוס כינויו החלופי, צ`אווו.

...

לא במקום זה לבוא ולהגיד דברים שאת/ה לא יודע/ת! עובדה שכל פעם שקורה משהו חריג, מיד יש הודעה על כך בפורום, מתייחסים, מדברים, כותבים חוות דעת, מעודדים כשצריך ותומכים- תמיד. וואלה, יש בפורום כמה תושבי צפון שהם נמצאים במקלטים רוב שעות היום, עדים למהומות שבחוץ וכו'. אני אל מבינה באמת למה אני מתווכחת איתך על זה, בטח בגלל המצפון הלא נקי שלי אחרי הודעה כמו שלך. שיהיה לך יום טוב ושקט
.

אהא, בטח.

אנחנו צריכים לשבת כל היום בבית ולבכות על מה שקורה בארץ. אולי אפילו לצום ולאמץ מנהגי אבל. אף אחד מאיתנו לא שמח על מה שקורה, אבל אני די בטוחה שאף אחד (חוץ מתושבי הצפון, שאין להם ברירה אחרת) לא עוצר את חייו בגלל זה. אז אנחנו ממשיכים בשגרת החיים שלנו, ואנחנו לא היחידים שעושים את זה. אם אתה כל כך רוצה למצוא משהו כדי להוציא אותנו רע, תצטרך לחפש יותר טוב, כי זה פשוט פתטי.

את בטח חושבת שאת חכמה גדולה

אז זהו שאת לא. כשנהרגים כל כך הרבה אנשים אז כן, צריך לאמץ מנהגי אבלות, ומי שלא מרגיש צורך לעשות זאת, אלא להמשיך להצביע למצעדים, זה מעיד עליו, איזה טיפוס הוא.יפה מאד מצידך שאת לא שמחה על מה שקורה, כי לידיעתך יש הרבה מאד אנשים - בעלי מצפון - שכן עוצרים את חייהם בגלל מה שקורה, ולא רק תושבי הצפון. יש ביטולי מופעים, לא משדרים תוכניות שמחות ועליזות, אלא רק כאלה שיכולות להעלות את המורל. את לא מבינה מה קורה? אנשים מתים. אנשים צעירים שעוד לא הספיקו לחיות, בעלי משפחות שמשאירים יתומים ואלמנות, הרס וחורבן, יש מי שאין לו יותר קורת גג, ואת מעזה להגיד שזה פתטי? איזו חוצפה! אני לא רוצה חו"ח לאחל לך רע, אבל אם היית בין המשפחות שהיום יושבות ובוכות, תאמיני לי שלא היה לך ראש להצבעות למצעדים, ולא היית אומרת שאת לא עוצרת את חייך. קצת התחשבות וקצת הזדהות עם אנשים שחרב עליהם עולמם. את יכולה להתבייש.

../images/Emo219.gif

אתה רוצה לומר לי שכל בן אדם בארץ שאכפת לו ממה שקורה, ולי אכפת ממה שקורה, עוצר את חייו ומפסיק לעשות דברים של היומיום? יש לי חברות במקומות שנמצאים תחת התקפה וזה נס שהן לא נפגעו, בינתיים. אני יודעת מה הולך מסביבי, למרות שאני גרה באזור ירושלים ואני לא בסכנה. אני כן מצטערת ועצובה על מה שקורה ועל האנשים שמתים, אבל זה לא אומר שאני מפסיקה לחיות בעצמי. מה לדעתך יקרה אם כולנו פתאום נפסיק לחיות בצורה רגילה? ודאי שלא צריך לקיים פסטיבלים או דברים כאלו קיצוניים, אבל אי אפשר לעצור את קצב החיים, פשוט אי אפשר. ורק לרקורד, אני בכלל לא מצביעה למצעדים האלו. חוץ מזה שהמצעדים הם בכלל לא העניין העיקרי פה.

את צודקת בכך שהמצעדים

הם לא הענין העיקרי פה, אלא רק הסימפטום. את גם צודקת שאי אפשר לעצור את החיים וצריך להמשיך ולתפקד. אבל בודאי תסכימי אתי שמאד מרגיז ומכאיב לראות שיש כאן שתי מדינות. מצד אחד אנשים שחייהם נהרסו, ומצד שני כלום, חוגגים, מבלים ומצפצפים, כאשר האמירות: "מאד אכפת לי" וכו' הן מס שפתיים. אני מאמינה לך שאת אכן מצטערת ועצובה, אבל נדמה שלמען אחדות העם צריך להפגין הזדהות ושיתוף ע"י מעשים ולא רק מילים. המלחמה הזו עוד לא נגמרה, אזורים נוספים בארץ עלולים להקלע למעגל האימים, ואסור להמשיך כאילו לא קרה כלום. אנחנו עם אחד וקשה לי מאד לראות את הסבל הנורא מצד אחד ואת ה"ממשיכים בחיים" מצד שני. יצויין, שכל הנאמר לעיל אינו מכוון באופן אישי לפורום זה או אחר. אין לי שום דבר נגדכם, ובודאי שלא נגד נינט, אני רק חושבת שהתנהגות רגילה בימים כאלה - בכל הקשור לבידור - מעידה על חוסר רגישות והבנת מצוקות הזולת. יום טוב (הלוואי!) לכם.

אני אומרת את זה לך בתור תושבת צפון,

לא הייתי רוצה לראות את החברים והמשפחה שגרים במרכז, מתאבלים על מה שעובר על הצפון ורצועת עזה. דווקא עצם זה שהם ממשיכים את חייהם כרגיל- זה נותן לי כוח. אבל אולי זו רק אני, ומי אני בכלל לעומתך
טחח, אין להשוות אפילו
. רצוי שתצא/י מפה ותסיימי עם הויכוח הזה... בבקשה. יום טוב
.

ארר, אז אני מדברת עם נקב או נקבה?

בכל מקרה, אני מניחה שאני מבינה את הכוונה שלך ומבינה למה את (?) חושבת כך. אם רק ההודעה הראשונה הייתה מנוסחת בצורה יותר עדינה, יותר מכבדת, שבאה להציג את דעותיך שהן לאו דווקא נגנדו באופן אישי, ולא תוקפנית כפי שכתבת אותה - הרבה היה נחסך מאיתנו.

את מדברת עם נקבה....

צר לי אם נשמעתי תוקפנית. אחרי שאני שומעת חדשות וקוראת עיתונים, ובא לבכות, ואז אני גולשת ורואה שאנשים מתעסקים ב"שטויות" כשחצי המדינה באבל, זה מקפיץ לי את כל הפיוזים. בכל אופן, אני עדיין חושבת - וזה לא אישי - שצריך לכבד את זכר המתים ואת סבל הנשארים והפגועים בהשתתפות אמיתית ולא בכתיבת מילה של צער. זה נשמע ונראה כמו משהו לצאת ידי חובה. הרעיון של להמשיך לחיות בשיגרה הוא נחמד אבל כאשר הלב נחמץ איך יש למישהו מצב רוח להתעסק עם ענינים לא חיוניים? זהו. חפרתי מספיק. רק - אנא - חשבו על מה שכתבתי.

תגידי לי,

אנחנו מדברים כולנו מאחורי מסך מחשב, איך את אמורה לדעת שאנחנו לא משתתפים בצער באמת, מעבר למילים? איך אני אמורה להראות לך את זה על גבי מסך מחשב? איך אנחנו אמורים להראות לך את זה? בבקשה אל תגידי שטויות, בבקשה, כי את באמת לא נמצאת איתי, איתנו 24 שעות ביממה ולא רואה מה אנחנו עושים, כמה, למה, איך ולמי. אז כן, בפורום נינט- מדברים על נינט. בפורום עם ולמען הצפון והדרום- מדברים על המצב. איזה פורום אנחנו? נינט. אנחנו כן מתייחסים, כן דנים על המצב, כותבים דברים, משתפים, אבל ממשיכים בשגרה של הפורום, לא של החיים- של הפורום.

למעלה