איך אני עוזרת לאח שלי?

Kamrin

New member
איך אני עוזרת לאח שלי?

שלום לכולם, אולי אתם תוכלו לעזור לי... אנחנו אובדי עצות בבית. אחי בן 19 וחצי, לא התגייס לצבא (היה סרבן עד שיצא על נפשי). יש לו בעיה רצינית מאוד עם מסגרות והוא בקשר רע מאוד עם ההורים שלי. הורי התגרשו לפני כשלוש שנים דבר שלדעתי עוד יותר השפיע עליו. הוא גר עם אמי ולא מסתדר איתה בכלל. גם לא עם אבא שלי. הוא בורח לעישון סמים ויושב בבית כל היום בכעס ועצבים. אף אחד לא מצליח להשתלט עליו. הוא לא מוכן ללכת לטיפול. אמא שלי עכשיו עוברת דירה לעיר אחרת והוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעבור. הוא גם לא יכול לגור עם אבי. הוא בדיכאון וכל הזמן אומר שהוא יתאבד שזה הפתרון הכי טוב ושלאף אחד לא באמת איכפת. לא משנה מה אנו אומרים הפתרון היחיד מבחינתו זה שהוא יעבור לגור לבד. אף אחד לא יכול לממן אותו והוא לא עובד אז זה לא אופצייה אפילו. הוא ילד קטם ומפונק ואנו באמת לא יודעים מה לעשות. עצות?

אז ככה.........

האם הצעתם לו ללכת לטיפול? שיחות? השאלה איך הקשר ביניכם כאחים, האם את מצליחה לדובב אותו יותר מאשר הורייך שאיתם הוא לא מסתדר? לפי דעתי הוא חייב ללכת לטיפול, מישהו שיוכל להקשיב לו ולהדריך אותו איך להתמודד. ואם זה הגיע למצב של איום בהתאבדות ולקיחת סמים אז המצב חמור מאד. ישנם גורמים שיוכלו לטפל בזה ובהם את יכולה להעזר. עכשיו שאימך עוזבת והוא שוקל לחיות לבד, זה יכול להביא אותו למצב גרוע מאד, גם לא עובד ואין באפשרותו לממן דירה ואת צרכיו, מכך הוא יכול להתדרדר למצב לא נעים בכלל ואז יהיה קשה מאד לטפל. לי לא נראה שאתם במצב להשטלת על זה לבד, ועליכם לפנות מיד לעמותות שיכולות לעזור. אם זה טיפול פסיכולוגי, מרכז קשב, שיעזרו לו להשתקם. מה שכן הוא צריך להראות רצון ונכונות, ופה אני רואה שיש עם זה בעיה. את יודעת בעירי יש עמותה שנקראת "עמותת יחדיו". זו עמותה לאותם בני 18 ומעלה שאין להם מקום לשהות בו, שעברו את מה שאחיך עובר, והם עוזרים לאותם בחורים למצוא עבודה, דירה ואף משפחות שמוכנות לארח שבתות וחגים. אל תגררו את זה יותר מידיי, פנו עכשיו לעזרה, אתם לא לבד, וגם אחיך.

למעלה