איך אני אוהב את זה כשאני מזמין חבילות מחו"ל, ובמעקב החבילה, כשהחבילה בחו"ל רואים את התהליך רץ, ואז זה מגיע לארץ וזה נתקע במשך שבועות.

כמובן בציניות גמורה.

החל מסוף נובמבר ובמהלך דצמבר וכמו בכל שנה, ביצעתי לאיטי את כל הקניות החד-שנתיות האלו שלי שכולם עושים אותם פעם בשנה, בסוף כל שנה, של כל הדברים שמחליפים אותם פעם בשנה, ושמשמשים אותך למשך כל השנה הקרובה.

נו, אתם מכירים את זה, אתם יודעים, תחתונים, נעליים, כל השטויות.

בכל מקרה, ב-30 בנובמבר ביצעתי את הרכישה החד-שנתית הראשונה שלי לשנת 2025, של מוצר שישמש אותי לאורך כל 2026.

הרכישה הזאת הייתה הרכישה החד-שנתית הקבועה שלי של שבע זוגות תחתונים, אחד לכל יום בשבוע, של חברת התחתונים האמריקאית שממנה אני קונה את התחתונים שלי מאז התיכון:

20260102_201840.jpg

החל מנדמה לי ה-2 בדצמבר זה היה, קיבלתי מספר למעקב חבילה, ומאז ה-2 בדצמבר ועד ה-12 בדצמבר, אני רואה את החבילה רצה בכל אמריקה ואז מגיעה עד לישראל כמו כלום, כל יום-יומיים-שלוש יש עדכון.

החל מה-12 בדצמבר, התחתונים החדשים שלי בארץ, אבל עד עכשיו, ה-2 בינואר, עדיין לא קיבלתי אותם.

הדבר מעורר פליאה וכעס בצורה כנה ואמיתית, מכיוון שאם נסתכל על זה בצורה הכי פשוטה וישירה, מה שההיגיון הישר אומר, זה שאם כבר, החבילה צריכה להתעכב יחסית כשמריצים אותה בכל רחבי אמריקה הצפונית, ואז מעלים אותה למטוס או ספינה או מה שזה לא יהיה ושולחים אותה עד לכאן, הצד השני של העולם.

אז אם כך, אז איך זה יכול להיות, שכבר מאז ה-12 בדצמבר החבילה כבר פה, אשכרה פה, כאן, בישראל הקטנטונת, ועדיין לא קיבלתי אותה, ואפילו לא בוצע עדכון נוסף מאז ה-12 בדצמבר, כאשר אנחנו כבר ב-2 בינואר?

אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק, אבל האמת היא, שאם זאת הייתה מדינה אחרת, הייתי כבר חושב שקרה משהו לחבילה בדרך, אבל מכיוון שאנחנו בישראל, ואנחנו יודעים איזה שם יצא לשירותי הדואר של ארצנו, אני יודע שהאמת היא שהחבילה פשוט מתעכבת ללא סיבה טובה בגלל שירותי הדואר הקלוקלים של ארצנו.

שזה מעצבן כשלעצמו, כי קודם כל, למה שזה יהיה ככה? למה שירותי הדואר בישראל גרועים? שזה דבר ראשון.

דבר שני, גם אם כבר נגיד שזה המצב והם כאלו וזהו, תקנו אותי אם אני טועה, לא בדיוק היו מלא שינויים בשירותי הדואר בישראל כמו פתיחת מרכזי מיון חדשים, הפרטה של הדואר ועוד כל מיני שטויות שדווקא היו אמורים להפוך את התהליך ליעיל יותר?

אז למה הכול אותו הדבר כמו מקודם?

שזה עוד יותר מעצבן, כי בדיוק עשיתם מלא שינויים בדיוק, אבל בדיוק, כדי שזה לא יהיה ככה יותר, אז למה זה עדיין ככה, ומה קורה פה?

אני מקווה שלפחות את הנעליים שקניתי ב-30 בדצמבר, אני אקבל מהר יותר, לפחות אני אמור, שלא כמו התחתונים שהם מסוף העולם, מאמריקה, הנעליים הם מפה ליד, מאיטליה.

20260102_202156.jpg

למרות שבעצם זה לא מבטיח כלום, כי שוב, וכאמור, שירותי הדואר של חו"ל הם בסדר, אלו שירותי הדואר שבישראל שמשום מה רחוקים מלתפקד בצורה מיטבית, באופן תמוה, למרות כל השינויים שהוכנסו לאחרונה בדואר ישראל מתוך כוונה תחילה לייעל אותו.

אוי אלוהים, תעזור לי.

אבא, תן לי כוחות.

אלפיני

Well-known member
מחפוש 200$ על תחתונים? אתה מבין שאתה גם הולך לשלם על זה מע"מ בגלל שקנית מעל הסכום המותר ליבוא אישי ע"ס $150 דולר , נכון?
דבר שני, התמזל מזלך היום. יש לי הרבה ניסיון אישי ומקצועי בחרא הזה. אז קודם כל, מדוע אתה בטוח כל כך שהמטען דרך ראשות הדואר? אם זה אכן כך אתה היית צריך לקבל גם מספר איתור מהם ואז בשלב זה להיות מסוגל לאתר את המטען דרך האתר של ראשות הדואר ולבדוק סטטוס שם לגבי מה שקורה בארץ. אם לא, אני ממליץ לך לפנות לספק שלך ולבקש את עזרתו.
שאל אותו WHO IS THE FREIGHTFORWARDER WHO IS HIS AGENT IN ISRAEL.
AND WHAT IS THEIR WAY BILL OF LADING NUMBMER. AND COULD YOU SEND ME A COPY.

ומשם לחפש איזה גאון שידע לעשות הצלבות בין שטרי מטען .

עוד סיבה שיכולה להיות לעיקוב היא שבתקופת חג המולד חצי , אם לא כל העולם הנוצרי שיכורים, וכל הניסים והנפלאות קורים למטענים. עם כל הכבוד גם לא עוזר שהשוק מוצף בגלל ענייני BLACK FRIDAY, ואז שירותי המכס עובדים כמו צב.

עוד דבר שקורה מדי פעם שהמסר שצריך להגיע אליך לטלפון בארץ מתפקשש , לכן חשוב לדעת לעשות מעקב לא רק דרך הודעות מהספק , אלא פיזית להיכנס לאתר שלו ולבדוק אם יש לך אפשרות לעשות מעקבים שם.

אלפיני

Well-known member
אחרי ה 150 דולר מעמ זה יוצא 161 ש"ח לזוג תחתונים,ואני קונה ב 33.3 ש"ח משהו איכותי בארץ.

בקיצור לא ישאר לו כסף עוד עשור,

הסוף שלו כנראה לא יהיה נעים יחסית להיום.
אני גם קונה בחו"ל, בצעתי עכשיו קניה לתחתונים וקניתי 4 זוגות ב30 ש"ח. כלומר, בחישוב מהיר ובהנחה שהתחתונים נוחות לי ויהפכו בלאי תוך שנה, התחתונים המיוחדות של המחפוש יצטרכו להחזיק קצת מעל 20 שנה על מנת שהעניין ישתלם לי. אני לא טוען שאף פעם מותגים לא מצדיקים עצמם, במקרה הזה ברור שלא. אבל המחפוש כבר ילד גדול - לפחות מבחינת גיל, שיעשה מה הוא מבין. הגבתי רק על מנת לתת לו כיוון לגבי איתור המשלוח שלו.

אחרי ה 150 דולר מעמ זה יוצא 161 ש"ח לזוג תחתונים,
המע"מ הוא לא 150 דולר.

גובה הפטור, שאם אתה חוצה אותו מכריחים אותך לשלם מע"מ, הוא עד 150 דולר. אם ברכישה אחת קנית בלמעלה מ-150 דולר, אתה משלם 18% מע"מ.

לכן שבע זוגות התחתונים שלי עולים 203.5 דולר לפני מע"מ, שזה 100 שקל לזוג, ו-240 דולר אחרי מע"מ, 120 שקל לזוג.

גובה הפטור עלה לאחרונה. בשורה לצרכנים. פחות בשבילי, כי בשבילי ומסיבות מובנות, זה לא שיקול.

התחתונים האלו דרך אגב, נקנו על-ידי כשהפטור עדיין עמד לא מזמן על עד 75 דולר בלבד.
ואני קונה ב 33.3 ש"ח משהו איכותי בארץ.
אני מבין אתה קונה בסוג של מבצע בסגנון "3 במאה"?

וגם משהו איכותי יחסית למחיר הזה?

כמו מה שאמרתי למתנגד אלפיני, אני לא סנוב או שום דבר.

אם אתה מעמד ביניים, ומשלם 33.3 שקל לזוג תחתונים, זה סביר.
בקיצור לא ישאר לו כסף עוד עשור,

הסוף שלו כנראה לא יהיה נעים יחסית להיום.
ייקח יותר זמן מזה רק עד שההורים ימותו.

ודווקא אתה, אחרי השיחה המעמיקה והמפורטת שניהלנו על בחירת התחתונים שלי בהודעות מספר 38 ו-39 של שרשור הנעליים, דווקא אתה היית אמור להבין יותר מכל אחד אחר, למה אלו בדיוק התחתונים בשבילי, למה זאת כן הבחירה הנכונה מצידי, מה אני אוהב ומעריך בתחתונים האלו, איך הם עוזרים לי ולתחושת הנוחות האישית שלי, ולמה הם שווים את הכסף הזה, כמו גם למה הייתי ממשיך לקנות אותם, באותם סכומים, גם אם הייתי מגיע מרקע נוח פחות מבחינה פיננסית.

אולי לא קראת את הדברים כי הארכתי במילים.

זה קורה לי הרבה שאני מאריך במילים ואז אנשים לא קוראים.

אבל מכיוון שאני הכותב המוכשר ביותר והמוערך ביותר בתולדות אתר תפוז, מדובר בעיקר בהפסד שלכם ולא שלי.
אני מחזיק 4 שנים לפחות, תחתונים.
אתה שומר כל זוג תחתונים 4 שנים?

אני...

אני...

משהו בי מת עכשיו.

אה, מעל 500 דולר משלמים מכס.
מכס זה משהו אחר.

על השבע תחתונים ב-800 שקל לא לקחו לי מכס.

על הנעליים ב-4,250 שקל ועל הארבע חולצות ב-15,450 שקל כן.
אלא אם נהרסו קודם.
זה מזעזע בעיניי.

תחתונים מחליפים פעם בשנה.

אלפיני

Well-known member
מחפוש 200$ על תחתונים? אתה מבין שאתה גם הולך לשלם על זה מע"מ בגלל שקנית מעל הסכום המותר ליבוא אישי ע"ס $150 דולר , נכון?
דבר שני, התמזל מזלך היום. יש לי הרבה ניסיון אישי ומקצועי בחרא הזה. אז קודם כל, מדוע אתה בטוח כל כך שהמטען דרך ראשות הדואר? אם זה אכן כך אתה היית צריך לקבל גם מספר איתור מהם ואז בשלב זה להיות מסוגל לאתר את המטען דרך האתר של ראשות הדואר ולבדוק סטטוס שם לגבי מה שקורה בארץ. אם לא, אני ממליץ לך לפנות לספק שלך ולבקש את עזרתו.

עוד סיבה שיכולה להיות לעיקוב היא שבתקופת חג המולד חצי , אם לא כל העולם הנוצרי שיכורים, וכל הניסים והנפלאות קורים למטענים. עם כל הכבוד גם לא עוזר שהשוק מוצף בגלל ענייני BLACK FRIDAY, ואז שירותי המכס עובדים כמו צב.

עוד דבר שקורה מדי פעם שהמסר שצריך להגיע אליך לטלפון בארץ מתפקשש , לכן חשוב לדעת לעשות מעקב לא רק דרך הודעות מהספק , אלא פיזית להיכנס לאתר שלו ולבדוק אם יש לך אפשרות לעשות מעקבים שם.
מחפו"ש, עכשיו שמתי לב לעוד משהו לגבי שני המטענים שלך.
בזה של VERSACE כתוב שההובלה EXPRESS CURRIER כלומר באוויר, בזה של WILDMAN כתוב INTERNATIONAL SHIPPING
כלומר יכול להיות גם באוויר, גם בים. אני מקווה מאוד עבורך שזה לא נשלח דרך הים אחת צפויים לך חודש עד חודשיים של ייסורים לפחות בטרם תראה מטען מארה"ב. לכן, כפי שאמרתי לך, חושב מאוד שתשיג את העתק שטר המטען של הסחורה שלך או לפחות איזה שהוא TRACKING מעודכן שבו גם אפשר לדעת מי המוביל הסופי בארץ וכן אפשרות להצליב בין מספרי איתור במידת הצורך.

מחפוש 200$ על תחתונים?
כעיקרון אני מעריך ומכבד אותך, אבל אתה צריך להבין ולהפנים שאני ואתה לא בהכרח מגיעים מאותו רקע, ולכן באמת אין לך מה להתפלא על רכישותיי השונות, בין אם אתה רואה אותי קונה חולצה ב-120 שקל (דווקא מחיר סטנדרטי לחולצה), בין אם אתה רואה אותי קונה 7 זוגות תחתונים גם כן ב-120 שקל לאחד כשאנחנו מכניסים את המע"מ, ובין אם אתה רואה אותי קונה זוג נעליים ב-4,250 שקל כי הרגשתי צנוע השנה אז קניתי נעליים שעלו כמעט 2,000 שקל פחות מאלו הקודמות.

מה גם, שבסה"כ הלכתי לפי עצת החברים.

כמובן שאם החברים היו ממליצים על נעלי הפיליפ פליין עשויות עור הנחש שהיו הולכות נהדר עם חולצות הפיליפ פליין שלי בעד 4,500 שקל לאחת והחגורה שלי מעור תנין, ושעולות 12,750 שקל, כמובן שהיינו הולכים בכיוון מאוד-מאוד אחר.

וכן. 200 דולר לתחתונים. 100 שקל לזוג. למרות שכולל המע"מ זה 240 דולר לתחתונים. כלומר 120 שקל לזוג. זה הסכום הרגיל שלי פחות או יותר להוציא על תחתונים בשנה. אתה דווקא צריך להעריך. פעם התחתונים שלי היו עולים יותר.
אתה מבין שאתה גם הולך לשלם על זה מע"מ בגלל שקנית מעל הסכום המותר ליבוא אישי ע"ס $150 דולר , נכון?
כי אתה באמת חושב שתשלומי מע"מ זה שיקול בקניות של מישהו כמוני? 😂

אתה ראית את התמונה השנייה, שבה רואים אותי משלם, אם נמשיך לדבר בדולרים, למעלה מ-1,300 דולר על זוג נעליים, נכון? 😅

ואתה מודע לעובדה שזאת הייתה צניעות בשבילי בהתחשב במחיר הנעליים היקרות הנוכחיות שלי, כן? 😅

תיכף גם תגיד ותשער שבגלל שהדולר נמצא בשפל של 4 שנים אז אולי שקלתי את הדברים ביני לבין עצמי ולאחר התחבטות ארוכה לבסוף כן החלטתי לקנות את התחתונים 😂

כשקניתי את התחתונים האלו דרך אגב, ההגבלה עדיין הייתה על 75 דולר.
דבר שני, התמזל מזלך היום.
אני נולדתי עם מזל.
יש לי הרבה ניסיון אישי ומקצועי בחרא הזה. אז קודם כל, מדוע אתה בטוח כל כך שהמטען דרך ראשות הדואר? אם זה אכן כך אתה היית צריך לקבל גם מספר איתור מהם ואז בשלב זה להיות מסוגל לאתר את המטען דרך האתר של ראשות הדואר ולבדוק סטטוס שם לגבי מה שקורה בארץ. אם לא, אני ממליץ לך לפנות לספק שלך ולבקש את עזרתו.

מהתגובה שלך, נראה שלא קראת הפוסט שלי, אלא רק הסתכלת על התמונות, וחבל.

אני אולי מדבר באריכות, אבל דבריי נושאים איתם ערך רב. זה למה אני נחשב לכותב הטוב ביותר בהיסטוריה של אתר תפוז.

אני לא רואה סיבה לחזור על עצמי, לתקן אותך ולהסביר לך דברים שהיית יודע אילו היית קורא את הפוסט.

מה שכן, אני מעריך את ניסיונותיך לעזור ואת כוונותיך הטובות.
אני גם קונה בחו"ל, בצעתי עכשיו קניה לתחתונים וקניתי 4 זוגות ב30 ש"ח.
אני לא כסף חדש, או נובוריש, או מתנשא, או סנוב, או פוץ, או איך שלא תרצה לקרוא לזה.

מאוד אוהב ומעריך את פשוטי העם ואת דרכי חייהם הפשוטות.

מאוד מכבד את הפלבאים.

אבל זוג תחתונים ב-7.5 שקל לאחד?

אתה לא מקל עליי בכלל.
כלומר, בחישוב מהיר ובהנחה שהתחתונים נוחות לי ויהפכו בלאי תוך שנה, התחתונים המיוחדות של המחפוש יצטרכו להחזיק קצת מעל 20 שנה על מנת שהעניין ישתלם לי.
אל חשש.

הסר דאגה מליבך.

לא כולם נזקקים לתחתונים מיוחדות כמו אלו שהמחפוש לובש.

תחתונים דרך אגב, אני מחליף פעם בשנה.

ברגע שהתחתונים החדשים ב-800 שקל מגיעים, התחתונים הקודמים ב-800 שקל הולכים לזבל.
אני לא טוען שאף פעם מותגים לא מצדיקים עצמם, במקרה הזה ברור שלא.
וילדמן נחשבים מותג, אבל זה לא למה אני קונה אותם. אני קונה את התחתונים שהכי נוחות לי ומתאימות לי.

באופן כללי, השם של מוצר מסוים, איזה שם יש לו, איזה מותג הוא, זאת לא בהכרח הסיבה העיקרית מבחינתי לקנות משהו. אני קונה קודם כל מוצרים שאני אוהב, שמתאימים לי. רק אחר כך באים כל השטויות כמו השם, המחיר וכדומה'.

מכיוון שאני לא קונה את וילדמן בגלל השם, אלא על-פי סטנדרטים אחרים, ועל-פי אותם סטנדרטים אחרים, אני מאוד מרוצה מהם, אלו בהחלט התחתונים בשבילי, והייתי מוכן לשלם את הסכומים האלו גם אם הייתי מגיע מרקע אחר.

הלבשה תחתונה זה בסיס ויסוד וכל אחד צריך לקחת לעצמו את הסוג הכי נכון בשבילו.

לא את הסוג הכי זול אם אתה עני, הסוג הכי יקר אם אתה עשיר, הסוג עם השם הכי טוב אם אתה בקטע של אופנה או מותגים וכדומה'.
אבל המחפוש כבר ילד גדול
זה בדיוק העניין 🙂

אז בסוף אתה כן מבין את ההיגיון שמאחורי הרכישה 🙂
לפחות מבחינת גיל, שיעשה מה הוא מבין.
ברור.
הגבתי רק על מנת לתת לו כיוון לגבי איתור המשלוח שלו.
יש לי מעקב משלוח. מה שמעצבן זה שהחבילה תקועה במקום להתקדם. על אחת כמה וכמה כשבחו"ל היא רצה, ואז היא מגיעה לארץ, מה שאומר שעכשיו היא הכי קרובה ונשארה הכי פחות עבודה לעשות, ואז היא נתקעת. נפלאות הדואר הישראלי.

בכל מקרה, השרשור הזה הוא על עיכובי הדואר והמשלוחים בישראל. דיונים מעמיקים באופי הרכישות שלי עצמן, כעיקרון, הם מיותרים.

למרות שכתבת גם דברים שנוגעים לנושא השרשור האמיתי, אבל לא נראה לי שקראת את הפוסט, ולכן הקונקרטיות והענייניות של דבריך גם שם, לוקה בחסר.
אצלי גם מחזיק יותר בחלק גדול מהמקרים. לכל הפחות שנה.
אצלי לכל היותר שנה.
מחפו"ש, עכשיו שמתי לב לעוד משהו לגבי שני המטענים שלך.
בזה של VERSACE כתוב שההובלה EXPRESS CURRIER כלומר באוויר, בזה של WILDMAN כתוב INTERNATIONAL SHIPPING
כלומר יכול להיות גם באוויר, גם בים. אני מקווה מאוד עבורך שזה לא נשלח דרך הים אחת צפויים לך חודש עד חודשיים של ייסורים לפחות בטרם תראה מטען מארה"ב. לכן, כפי שאמרתי לך, חושב מאוד שתשיג את העתק שטר המטען של הסחורה שלך או לפחות איזה שהוא TRACKING מעודכן שבו גם אפשר לדעת מי המוביל הסופי בארץ וכן אפשרות להצליב בין מספרי איתור במידת הצורך.
התחתונים כבר בארץ. זה כתוב בפוסט שלא קראת.

בכל מקרה, תודה שניסית לעזור.

אחכה עוד קצת לפני שאפתח בכל מיני בדיקות מעמיקות. כבר קרה לי שקיבלתי חבילות אחרי חודש, אפילו חודש וחצי.

בכל מקרה, בפעמים הקודמות זה לא בהכרח לקח פחות זמן, אבל הפעם אמרתי לעצמי שזאת הזדמנות לפתוח פוסט על שירותי הדואר הקלוקלים בארץ, באופן מפתיע, אפילו אחרי שורה של רפורמות בדואר הישראלי שהיו אמורות לייעל אותו.

אלפיני

Well-known member
זה בדיוק העניין 🙂

אז בסוף אתה כן מבין את ההיגיון שמאחורי הרכישה

וילדמן נחשבים מותג, אבל זה לא למה אני קונה אותם. אני קונה את התחתונים שהכי נוחות לי ומתאימות לי.

אני מבין, לא בהכרח מסכים.
אם אתה משקיע אקסטרה במותגים במטרה להרשים אז השיקולים שלך יהיו שונים . אין לך צורך להסביר לי.
מאידך, אם באמת אתה פועל בגלל נוחות אישית בלבד אולי שווה לך להבין את גישת OEM ולקנות תחליפים שלא פעם הם אותו מוצר , או טכנולוגיה זהה רק ללא תשלום פרמיום. אני לא אוהב לשלם יותר ממה שנחוץ. ללא קשר כמה יש לי.
מאוד מכבד את הפלבאים.
כן מר אריסטוקרט לודאי. :) סלימאן אבן עבד אל-מלכ, מייסדה של העיר רמלה, ומושל ג'ונד אל פלסטין מטעם בית אומייה גם הוא מצדיע לך מקברו.

אבל זוג תחתונים ב-7.5 שקל לאחד?

אתה לא מקל עליי בכלל.
אם הם טובים, הרווחתי. כי יש לי הרבה מאוד רעיונות כיצד להשתמש בפערי חיסכון הללו לדברים אחרים.

אני אולי מדבר באריכות, אבל דבריי נושאים איתם ערך רב. זה למה אני נחשב לכותב הטוב ביותר בהיסטוריה של אתר תפוז.

אני לא רואה סיבה לחזור על עצמי, לתקן אותך ולהסביר לך דברים שהיית יודע אילו היית קורא את הפוסט.

מה שכן, אני מעריך את ניסיונותיך לעזור ואת כוונותיך הטובות.
ללא ספק אתה "הצנוע" שבין כותבי תפוז :cool:

כשזרים יתחילו להלל אותך , ולא פיך, אולי תהיה בדרכך להיכל התהילה.

התחתונים כבר בארץ. זה כתוב בפוסט שלא קראת.
אני התייחסי לפוסט למעלה מה2.1 והגבתי באותו זמן.
אולי כתבת פוסט המשך. אבל ב2.1 עדיין התלוננת ואילו היו דבריך
"החל מה-12 בדצמבר, התחתונים החדשים שלי בארץ, אבל עד עכשיו, ה-2 בינואר, עדיין לא קיבלתי אותם."

אז ניסיתי לעזור - מלאך שכמותי. מה אתה רוצה ממני. :) ומה זה עלה לך, קצת סתלבט על הרגלי הקנייה שלך?

ש לי מעקב משלוח. מה שמעצבן זה שהחבילה תקועה במקום להתקדם. על אחת כמה וכמה כשבחו"ל היא רצה, ואז היא מגיעה לארץ, מה שאומר שעכשיו היא הכי קרובה ונשארה הכי פחות עבודה לעשות, ואז היא נתקעת. נפלאות הדואר הישראלי.

בכל מקרה, השרשור הזה הוא על עיכובי הדואר והמשלוחים בישראל. דיונים מעמיקים באופי הרכישות שלי עצמן, כעיקרון, הם מיותרים.
אם לא הבנת עדיין אני מכיר את העניין מבפנים וכבר יצא לי לנהל משלוחים מורכבים ויקרים בהרבה מאיזו חבילונת של כמה זוגות נעלים, תחתונים , WHAT EVER. תתחיל בכך שבתקופת BLACK FRIDAY, כל העולם מחליט לקנות קונסולידציות של מטענים מפוצצות, במכס יש תורים, ולעיתים הבלגן חוגג. רשות הדואר גם היא עושה OUTSOURCING לפעולות השילוח שלה, קיבלתי גם אני משלוח מהם , וקלטתי את דרך הפעולה בגלל הניסיון שלי. אם אתה יכול להתאפק, ממליץ שתקנה בינואר לאחר שהמערכת חוזרת לשפיות .

בקיצור מר פז היקר והמוכשר (בעיני עצמו לפחות), בעיות שילוח המטענים בישראל אינם רק נחלתה של רשות הדואר, הן גם מערכתיות וגם תולדה של הדרך בה עולם השילוח העולמי והישראלי בנויים.

כשכתבתי לך לבקש שטר מטען, איתור, ושם המשלח מהספק שלך, גם אם המשלוח שלך הגיע, כדאי לך לשמור את המתודיקה לפעמים הבאות. כי עלול להיות מצב שהמשלוח עתידי שלך ילך לאיבוד ואז תרגיש ממש HOPELESS ללא הבנת הדקויות הללו שעם כל הכישרון שאתה משוכנע שיש לך , יכולים לסייע להוציא אותך מהסבך. . וזה רק קצה , קצה, קצה הקרחון להבנת מורכבות העניין .

קלטת. יופי. זה עיקרו של המסר שלי.

נערך לאחרונה ב:
אני מבין, לא בהכרח מסכים.
אם אתה משקיע אקסטרה במותגים במטרה להרשים אז השיקולים שלך יהיו שונים . אין לך צורך להסביר לי.
אם המטרה שלי הייתה המותגים הכי טובים והכי יקרים, התחתונים שלי לא היו וילדמן, התחתונים שלי היו דולצ'ה וורסצ'ה במאות שקלים מרובים לזוג בודד.

שזה מה שהיו התחתונים שלי פעם, בין גיל 13 לגיל 17, עד שהשתנו הצרכים והשיקולים שלי, ואיתם, התחתונים שלי.
מאידך, אם באמת אתה פועל בגלל נוחות אישית בלבד אולי שווה לך להבין את גישת OEM ולקנות תחליפים שלא פעם הם אותו מוצר , או טכנולוגיה זהה רק ללא תשלום פרמיום.
לפי האתר שלהם, החברה שלהם היא המקור היחיד לתחתונים באיכות גבוהה, מייצור אמריקאי, עבור גברים כמוני.

מה שאומר שאפשר למצוא חברת תחתונים באיכות גבוהה, מייצור לא-אמריקאי, עבור גברים כמוני, יכול להיות אפילו בפחות כסף, אבל מכיוון שאני מרוצה מהתחתונים שאני מורגל בהם, ומכיוון שכסף זאת לא בעיה, נראה לי שאישאר עם חברת התחתונים שאני מכיר ואוהב וששירתה נאמנה את הצרכים שלי במשך שנים.

אבל שוב, תודה על העצות הצרכניות והכוונות הטובות.
אני לא אוהב לשלם יותר ממה שנחוץ. ללא קשר כמה יש לי.
תודעת עוני. זה למה אתה מישהו שאין לו.
כן מר אריסטוקרט לודאי.
ההפך מפלבאי הוא לא אריסטוקרט.

ההפך מפלבאי הוא פטריק, שזאת מילה נרדפת לאריסטוקרט.

ההפך מאריסטוקרט הוא פשוט עם.

להיות אחד מהאריסטוקרטים של לוד, זאת לא בעיה.

להיות אחד מפשוטי העם של גבעתיים, זאת בעיה גדולה.
אם הם טובים, הרווחתי. כי יש לי הרבה מאוד רעיונות כיצד להשתמש בפערי חיסכון הללו לדברים אחרים.
לא להתעניין בתחום צריכה מסוים, גם אם יש כסף לשים, זה דבר אחד, אבל צריך להיות איזשהו גבול תחתון.

7.5 שקל? הייתי הולך בלי תחתונים לפני מה שהייתי הולך עם תחתונים שעלו 7.5 שקל.
ללא ספק אתה "הצנוע" שבין כותבי תפוז :cool:

כשזרים יתחילו להלל אותך , ולא פיך, אולי תהיה בדרכך להיכל התהילה.
חצי אתר תפוז מהלל אותי. לא פלא שלא שמת לב. לטיפשותם של האנשים אין גבולות. לא סתם החתימה שלי בחשבון הקודם היא "עיניים להם ולא יראו". טוב שהזכרת לי. אני צריך לשים אותה גם בחשבון הזה כשיהיה לי זמן.
אני התייחסי לפוסט למעלה מה2.1 והגבתי באותו זמן.
אולי כתבת פוסט המשך. אבל ב2.1 עדיין התלוננת ואילו היו דבריך
"החל מה-12 בדצמבר, התחתונים החדשים שלי בארץ, אבל עד עכשיו, ה-2 בינואר, עדיין לא קיבלתי אותם."

אז ניסיתי לעזור - מלאך שכמותי. מה אתה רוצה ממני. :)
אוקיי, אז אם קראת, למה הגבת שהם עדיין בדרך, ושאם אין לי מזל, אז אולי על ספינה כחלק ממשלוח דרך הים?

בכל מקרה, עדיין לא עבר מספיק זמן ברמה שזה יהיה חריג, או יצריך טיפול מיוחד, אבל כן חשבתי שזאת הזדמנות לכתוב את הפוסט המבריק והגאוני שכתבתי.
ומה זה עלה לך, קצת סתלבט על הרגלי הקנייה שלך?
למרות שגם על הרגלי הקנייה של אנשים כמוני אפשר לצחוק, אפשר להגיד "המנותקים האלו", "ילדי שמנת", "אנשים לא קשורים" וכדומה', לדעתי יש יותר מקום וסיבה לסתלבט על מי שמשלם 7.5 שקל לזוג תחתונים, מאשר על זה ששם 120 שקל, שגם זאת צניעות, אפילו מופלגת, בהשוואה למה שהיה פעם, עד מאות שקלים לזוג.

נערך לאחרונה ב:

אלפיני

Well-known member
תודעת עוני. זה למה אתה מישהו שאין לו.
אז כנראה כל אותם מולטי מיליונרים המטיפים לא לקנות מוצרי צריכה שטותיים במחירים מופקעים סובלים מתודעת עוני. :cool:
כבר נראה איזו תודעה תפתח אם וכאשר כשתהפוך לעצמאי כלכלית באופן מלא.

אמרתי לך מאור רוצה לקנות מותגים במחירים הללו, זה לגמרי שלך.

נערך לאחרונה ב:
אז כנראה כל אותם מולטי מיליונרים המטיפים לא לקנות מוצרי צריכה שטותיים
זה לא מוצר צריכה שטותי.

מאוד מרוצה מהתחתונים של וילדמן.
במחירים מופקעים
אלו לא מחירים מופקעים.
סובלים מתודעת עוני. :cool:
יכול להיות. יכול להיות שאלו מאותם אנשים שאחרי דור-שניים לא נשאר כלום מהכסף.
כבר נראה איזו תודעה תפתח אם וכאשר כשתהפוך לעצמאי כלכלית באופן מלא.
אותה תודעה שעכשיו. תודעת שפע.
אמרתי לך מאור רוצה לקנות מותגים במחירים הללו, זה לגמרי שלך.
רוכש מהם כבר שנים ומאוד מרוצה.

הבאסה זה הכמות זמן שלוקח להם להגיע.

כבר זכרתי וידעתי משנים קודמות שלוקח להם זמן.

לא סתם זאת הייתה הרכישה החד-שנתית הראשונה שלי ב-2025, כבר ב-30 בנובמבר, למעלה מחודש לפני סוף השנה.

מה גם, שבדיוק קיבלתי את כרטיס האשראי שלי, רציתי לנסות אותו, הגיע הזמן של הרכישות החד-שנתיות, ואין לי כזה הרבה כסף בחשבון בנק, אז אמרתי לעצמי משהו זול, מבין הרכישות החד-שנתיות האלו, לדוגמה השבע תחתונים האלו ברק 800 שקל כולל מע"מ.

מה גם, שלא ידעתי איך בדיוק זה מופיע לאמא ברישומים של הכרטיס אשראי/בנק/אפליקציה, וקצת לא נעים, אז אמרתי לעצמי שהשנה וכשיש לי כרטיס אשראי, אחסוך לעצמי את המבוכה, בהנחה שכל שנה זה כותב את זה לאמא לא יפה או עם שם המוצר המפורש או מה שלא יהיה.

למרות שעד שלקחנו עוזרת בית (אמא רוסייה גאה, התקשתה ברמה הפסיכולוגית במשך הרבה שנים לקחת עוזרת עד שבשנה שעברה נשברה לבסוף), אמא הייתה זאת שמכבסת את התחתונים שלי שזה כבר הכי מביך, ואז הם עוד היו תלויים על הסטנדים של הכביסה וכולם יכולים לראות אותם, אז זה לא בדיוק סוד איזה תחתונים אני לובש, או מה זה בדיוק אומר עליי שאלו התחתונים שלי, אבל חשבתי לעצמי שאם לפחות אני יכול לחסוך מאמא לקבל הודעות מביכות, אז גם זה משהו.

בסוף כשקניתי בעצמי אני רואה שגם הבנק וגם החברת כרטיס אשראי דווקא כותבים את זה יפה, רק השם של החברה, לא שם המוצר, אז אין מה להתפדח וסתם קצת התפדחתי כל השנים.

דרך אגב, מגבלה חודשית בכרטיס אשראי של חמש ספרות לילד בן 27 בלי עבודה זה בסדר? :unsure:

למעלה