../images/Emo39.gif
פרח בר 40, קודם כל קבלי ממני פרח. אין כמוני מבינה בעינייני מחלות של פולניות. דווקא מהצד של אמא שלי, שכמובן גם היא חיתנה 3 ילדים. הגדרה מילונית: "אני לא מרגישה טוב"/"אני הולכת למות"- 1. אני צריכה תשומת לב. 2. מעניין אם למישהו אכפת ממני בכלל? 3. הילדים שגידלתי מתרחקים ממני, איך זה יכול להיות שכל כך הרבה השקעתי בהם כל חיי, ולהם לא אכפת ממני? 4. אני מפחדת שאף אחד לא יעזור לי כשאצטרך באמת. אני לא מתיימרת- אבל חמותך נשמעת אישה שמרגישה שהיא צריכה להיות במרכז. ,בעלת עודף בסיממפטום "הרכושנות", וכמו כן סובלת מחוסר יכולת תקשורתית. אולי בעלך לא צריך להגיד לה שנמעס לו מה"מחלות שלה", כי זה רק יחמיר את ה"אובססיה"... אוליי הוא צריך לשאול אותה: "את רוצה שאני אגיע?"את הלכת לרופא?". משהו שיגיד לה במילים אחרות, שגם אם אנחנו לא מבינים, היא בטח תבין: אם את תצטרכי אותי באמת, אני כאן. זה מה שפולניות צריכות לשמוע. בדר"כ זה יספיק להם והם יגידו:"לא,באמת... אני לא רוצה שתטרח בשבילי..." זה משהו שיתן לה תשובה לשאלה שממלא את חייה: האם למישהו אכפת ממני בכלל? עם חוסר היכולת התקשורתית שלה, והצורך שלה להוציא ביקורת במקום להגיד באמת מה מפריע לה- היא תצטרך לחיות, בצער, כל חייה...ולא לקבל תשובות או לפתור את הבעיות של עצמה. ולצערי- לא בטוח שאתם תצליחו ל"רפא" אותה מזה. אולי תצליחו- חד פעמית להבין את מה שעובר לה בראש תקופה ארוכה, ומצליח לצאת רק בצורת ביקורת על כל דבר קטן. לגביי המתנות- נראה לי שאם אחרי השיחה של בעלך איתה, את תתקשרי ותשאלי:"שמעתי שאת לא מרגישה טוב? את צריכה משהו?". זה יחזיק אותה לפחות חודש! זה לא רק אומר שהבן שלה "עומד הכן" אלא הוא ישר מתקשר לעדכן את אישתו: מה שאומר 1. לאשתו גם אכפת ממני. 2. הוא כ"כ דואג.... ואז חודש של הרמוניה חודר למשפחתכם, ומתוך סערת הרגשות: תקבלי סט סירים איכותי במתנה מחמותך האוהבת..... אם הדברים האלה לא יעזרו- בשיחת הטלפון הראשונה שבה אתם שומעים שהנה היא הולכת למות... תגיעו אליה במהרה! והציגו בפניה קטלוג חדשני של מצבות, רק שתבחר... או שכבר בטלפון תשאלו:"אז מה את מורישה לנו"/"אז נוכל לקבל את המתנות מהחתונה בחזרה ?? אחריי שנתיים-שלוש שהיא לא תדבר איתכם, היא לא תזכיר את זה יותר...לעולם. alo ha