איך אומרים...

../images/Emo2.gif

אוכל אשכנזי?? זה שחמתך כזו...לא אומר שכל האשכנזים כאלה. ותסלחי לי, שאין באפשרותי להתייחס לעיקר ההודעה.

אנילה1

New member
אוכל זה סתם שטויות. אני למשל לא ממש

אוהבת אוכל מעוצב. כזה שנותנים בחתונות מודרניות, עם סלטים שטובעים בחומץ בלסמי, עם מוסים מכל דבר שהולך רץ ושוחה. וקינוחים שטובעים בשמנת מתוקה. אני אוהבת אוכל פשוט. שאני יודעת ממה הוא מורכב. בלי כל מיני שטויות. אז אל תספרו לי על אוכל פולני או רומני או אפגני או כורדי. זה בכלל לא משנה. אני למשל אימצתי קוסוקס כי זה אוכל פשוט, לא בגלל שהוא מרוקאי אלא בגלל שהוא טעים לי. אימצי גם אוכל סיני שאני מכינה אותו בעצמי, כי אני אוהבת ירקות. אימצתי גם אוכל אמריקאי כי הוא פשוט להכנה. סתם סטייק בלי תבלינים, וכמה ירקות מבושלים רק עם מלח, ואיזה תפוח אדמה אפוי. אתם תגידו שזה איחס, אבל אני אוהבת אותו. לא אוהבת יותר מדי תבלינים. אני כמעט ולא מבשלת אוכל פולני, רק לחגים משהו. כשאני מגיעה לניו יורק אני הולכת למסעדה פולנית ונזכרת בבית הורי. לשמחתי זאת מסעדה ממש זולה. האוכל הפולני הוא האוכל של נשמתי, כי גדלתי עליו. היום הוא כבר לא מתאים כי הוא כבד לי. אני אוכלת בעיקר כריכים. עוף בגריל סלט ירקות וזהו פחות או יותר. כל מה שישראלי ממוצע אוכל. גם לא כל כך מעניין אותי מה הילדים שלי אוכלים. אני לא בטוחה שהם בכלל אוכלים או שרק חוטפים משהו פה ושם. העיקר את הנכדים הם מאכילים בסדר, כמו שהאחות מטיפת חלב אמרה. ארוחות מסודרות.

a l o h a

New member
שלום לכולם

אני פולניה, אמא שלי פולניה וסבתא שלי היתה גם היא פולניה. ואת השפה אני מכירה על בוריה.... השיטה שלי להתמודד עם החמה (שגם לה שושלת ארוכה של פולניות) היא שונה: אני מאמינה שיש אין-סוף סוגים של מערכות יחסים- בין בעל ואישה בין אם לבן, בין חברים (גם שם ישנם סוגים שונים), בין בוס לעובד ו- הקשר עם החמה- שהוא ג'אנר בפני עצמו... בכל מערכת יחסים יש לנו אינטרס, עם הבוס-אנחנו לפעמים מוותרים יותר כי אנחנו רוצים למצוא חן בעיניו, עם החברים- סביר שיש לנו אינטרסים משותפים ואנחנו אוהבים- אז מתגמשים ומוותרים לפעמים...וכו,... והנה 2 אינטרסים שיש לי להיות בקשר טוב עם חמותי: 1. דבר ראשון: בעלי! כשהוא מתוח בגלל ויכוח דבילי ולרוב חסר פופורציות שלי עם אמא שלו הוא עצוב ועצבני. 2. בגלל שבעלי מתוח בשל "עוד סצינה קטנונית"- גם אני מושפעת ממצב רוחו וגם מערכת היחסים שלנו, שיפה לרוב, נפגמת- בשניה. לכן- אולי, ובהתחשב בזה שהזמן שאני מבלה עם חמותי- הוא הרבה פחות מאשר אני מבלה עם הבוס(שאני לא סובלת) ויותר מזה שאני מבלה עם הרופא שיניים שלי (שאני נחמדה גם אליו...). ובגלל שיש לי אינטרס ממשי להיות בקשר טוב עם החמה גם- אני חיפשתי אחר דרך "פוליטית" להגיע ליעד: לא לשתוק וגם לא להטיח בפניה, לפעמים במקום שבו היא לא מצפה- ונפגעת, אז ככה: 1.נסו למצוא עיתוי מוצלח ל"שיחה ברוח טובה" עם אוירה של צחוק. 2. ספרו לחמה "איזה פולניה אמא שלי..." סיפורים על "פולניות"- יפתחו שערים ל"הבנה וקבלה של המונח פולניות". 3.אחרי ה"פתיחות" לגביי המונח, וה"בדיחה המשותפת" שאפשר לעלות בכל רגע: בכל פעם שאתם מזהים "יציאה פולנית" תשאלו בחצי צחוק: "פולנייייה"?? ואז- או שתרגיש שנתפשה בכלכלתא ותצחק, או שתחייך- כי אתן מחייכות, בכל מיקרה- הנושא יעבור בלי צורך להתייחס אליו וגם- ההערות הפולניות יפחתו! זה כמובן הצליח במיקרה הפרטי שלי, וגם אם לא אצל כולכן זה יעבוד- אולי זה בכל זאת יעזור לאחת או שתיים... סוף (כל סוף). 4.

danielma3

New member
גם אני חשבתי שאפשר לצחוק ולהעביר את

אבל ... חמותי לטבית (שזה בתרגום לעברית פולניה סנובית ששונאת פולנים), ושיהיה ברור זה האופי שלה לא של כל הלטבים. ולכן כשניסיתי שיטה דומה קיבלתי העלבות פולנית אמיתית כח מה פתאום משווים אותה לפולניה? מה שיותר גרוע, עבודתי כרוכה בנסיעות וגיליתי שכשאני איננה היא פשוט מבלה את זמנה בהתזת רעל. אז נכון שאם אני רבה איתה ועונה לה היא עדיין שופכת את אותו רעל אבל הבנזוג למד לזהות את השפה הפולנית ולנטרל את הרעל (לפחות בחלקו). המצחיק הוא שלפעמים הוא מתקשר אלי ואומר לי: "דיברתי היו עם אמא שלי והפולנית הייתה יותר מדי ספרותית בשבילי, את יכולה בבקשה לתרגם לי?"

פרח בר 40

New member
כיף לך שאת מצליחה...

אני נשואה כבר יותר מ18 שנה ועם השנים הגעתי לידי כך שאני מתעבת אותה ושונאת אותה. שלא יהיו ספקות היא לא יודעת את זה ואף פעם לא רמזתי על כך או הראתי לה את זה, איך שהתחתנו היא ישר העבירה ביקורת על כל דבר... אחרי החתונה היא הגיעה לביקור, עברה על כל המתנות שקיבלנו וכל מה שמצא חן בעינה היא לקחה בטענה שהיא צריכה את זה יותר מאיתנו והיא תקנה לנו כלי אחר במקום...(אני עדיין מחכה...:=) ) כל מה שעשינו ועדיין עושים לא משנה מה - תמיד יש לה משהו לומר על כך ואל תחשבי שזה משהו חיובי- חס וחלילה, היא תמיד לא מרוצה, תמיד אנטי והכי חשוב הולכת למות כל הזמן, כן את ואחרים יכולים לחייך גם אני כבר מחייכת כי כמה אפשר לקחת ללב ולהתעצבן ממנה... הרי כל מה שנעשה זה לא טוב. אנחנו כבר יודעים שאנחנו צריכים לברר אצל הקרובים מידי פעם מהם השקרים שהיא מפיצה עלינו, ולשמחתנו הרוב למדו לסנן את "המידע" עלינו. חמותי היא אשה רעה ובעלי אוכל את הלב, איך היא יכולה להתנהג כך כלפיו וכלפי וגם לנכדים (שללא עידוד מצידנו כבר שונאים אותה.) למזלנו הטוב יש את הורי שמנגד שתומכים בכל מה שנעשה ואף פעם לא מעבירים ביקורות שליליות, תמיד באים עם מילה טובה, ושנדהמים כל פעם מחדש מהתנהגותה. אני כבר לא מתקשרת אליה, בעלי מתקשר מהעבודה ומקצר בשיחה היות והוא עסוק וממהר כי הוא רק מתעצבן ממנה, כן, הוא דיבר איתה ואמר לה שנמאס לו לשמוע על "המחלות" שלה, שהיא אוטוטו מתה, על הביקורת שהיא מעבירה עליו ועל זה שהיא כל הזמן יורדת עליו.. עזר כמו כוסות רוח למת. פעם חברה אמרה שאני יכולה לכתוב ספר רק על היחס שלה כלפינו וכל מה שהיא עשתה. אז זהו יש כל מיני חמות. ובנימה אישית זו... יהיה טוב. תחזיקו מעמד! בהצלחה! פרח בר.

danielma3

New member
הבעיה שלי היא רגעי החולשה שלי ושלו

לפעמים אני מרחמת עליה (בסה"כ לא קל לה, הבנות שלה מתייחסות אליה כמו לכספומט וגם הנכדים), אבל כל פעם שאני עושה צעד להתקרב היא תוקעת לי סכין בגב. המרגיז ביותר זה שכשהוא בסביבה היא מספרת לכולם כמה אני נחמדה אבל בד"כ היא רק מלכלכת. איך אני יודעת: בשבעה של אבא שלו נגשה אליו חברה טובה של אמא שלו ואמרה לו "וואו לא ידעתי שאשתך כל-כך מקסימה". וזה לא בגלל שעד עכשיו אמא שלו לא הזכירה אותי (כי לחברה הזו הייתה דעה על כל דבר בחיינו שסיפרנו בטעות לאמא שלו) אלא בגלל שעד עכשיו לא נפגשנו וכל מה שהיא ידעה עליי זה מסיפורי חמותי. אבל זה לא מפריע לי שתלכלך (גם ככה אני לא פוגשת את החברות שלה) למדתי לא לספר לה כלום וגם לא להזמין אותה כמעט אליי ואם כן לוודא שלא תצא משטח הסלון.

a l o h a

New member
מסובך...../images/Emo4.gif

danielma3 אם אני צודקת,יש פה בעיה עם אישה ששונאת את החיים. ז"א- לא משנה מה וכמה שיהיה לה, היא לא מרוצה, ורע לה. ואז היא מתמלא ברעל ובשנאה. זה נשמע לי מסובך מאוד. כי תמיד יהיה לה מה לשנוא...זה עצוב בשבילה!

danielma3

New member
היא לא שונאת את החיים

להפך יש מעט אנשים שיודעים לחיות ולהנות כמוה, היא מבלה הרבה ואני מאד מעריכה את זה. הבעיה שנראה שהיא סובלת כשאחרים נהנים. כאילו שזה על חשבונה.

a l o h a

New member
../images/Emo39.gif

פרח בר 40, קודם כל קבלי ממני פרח. אין כמוני מבינה בעינייני מחלות של פולניות. דווקא מהצד של אמא שלי, שכמובן גם היא חיתנה 3 ילדים. הגדרה מילונית: "אני לא מרגישה טוב"/"אני הולכת למות"- 1. אני צריכה תשומת לב. 2. מעניין אם למישהו אכפת ממני בכלל? 3. הילדים שגידלתי מתרחקים ממני, איך זה יכול להיות שכל כך הרבה השקעתי בהם כל חיי, ולהם לא אכפת ממני? 4. אני מפחדת שאף אחד לא יעזור לי כשאצטרך באמת. אני לא מתיימרת- אבל חמותך נשמעת אישה שמרגישה שהיא צריכה להיות במרכז. ,בעלת עודף בסיממפטום "הרכושנות", וכמו כן סובלת מחוסר יכולת תקשורתית. אולי בעלך לא צריך להגיד לה שנמעס לו מה"מחלות שלה", כי זה רק יחמיר את ה"אובססיה"... אוליי הוא צריך לשאול אותה: "את רוצה שאני אגיע?"את הלכת לרופא?". משהו שיגיד לה במילים אחרות, שגם אם אנחנו לא מבינים, היא בטח תבין: אם את תצטרכי אותי באמת, אני כאן. זה מה שפולניות צריכות לשמוע. בדר"כ זה יספיק להם והם יגידו:"לא,באמת... אני לא רוצה שתטרח בשבילי..." זה משהו שיתן לה תשובה לשאלה שממלא את חייה: האם למישהו אכפת ממני בכלל? עם חוסר היכולת התקשורתית שלה, והצורך שלה להוציא ביקורת במקום להגיד באמת מה מפריע לה- היא תצטרך לחיות, בצער, כל חייה...ולא לקבל תשובות או לפתור את הבעיות של עצמה. ולצערי- לא בטוח שאתם תצליחו ל"רפא" אותה מזה. אולי תצליחו- חד פעמית להבין את מה שעובר לה בראש תקופה ארוכה, ומצליח לצאת רק בצורת ביקורת על כל דבר קטן. לגביי המתנות- נראה לי שאם אחרי השיחה של בעלך איתה, את תתקשרי ותשאלי:"שמעתי שאת לא מרגישה טוב? את צריכה משהו?". זה יחזיק אותה לפחות חודש! זה לא רק אומר שהבן שלה "עומד הכן" אלא הוא ישר מתקשר לעדכן את אישתו: מה שאומר 1. לאשתו גם אכפת ממני. 2. הוא כ"כ דואג.... ואז חודש של הרמוניה חודר למשפחתכם, ומתוך סערת הרגשות: תקבלי סט סירים איכותי במתנה מחמותך האוהבת..... אם הדברים האלה לא יעזרו- בשיחת הטלפון הראשונה שבה אתם שומעים שהנה היא הולכת למות... תגיעו אליה במהרה! והציגו בפניה קטלוג חדשני של מצבות, רק שתבחר... או שכבר בטלפון תשאלו:"אז מה את מורישה לנו"/"אז נוכל לקבל את המתנות מהחתונה בחזרה ?? אחריי שנתיים-שלוש שהיא לא תדבר איתכם, היא לא תזכיר את זה יותר...לעולם. alo ha

אנילה1

New member
פרח בר 40 יש לך חמות מרעילה.

המלצתי היא להיות איתה בקשר מינימלי. יש לחמותך מחלת דברת, ודימיון מפותח. לט להתייחס אליה.

tsveeka23

New member
את מכירה את....?

"לא היית צריכה לקנות/לטרוח/לעשות/להתאמץ וכו'". זה במידה ועשית. אם לא היית עושה היא הייתה משגעת את הבן שלך שיעזוב אותך כי את לא דואגת לו. "זאת האישה שלך? בחייך וכו' וכו'". אני בא מבית פולני, יש לי אופי קצת כזה, התיאוריה שלי היא שככככל אמא אפילו מעדות המזרח הן "פולניות". אי אפשר לנצח אמהות פולניות אפשר להיות חכם/ה ולזרום איתן. זה תימרון ש-F16 לא מסוגל לעשות. כאלה הם החיים. לאימהות יש צדדים חיוביים, כל אחד שיראה את מה שהוא רוצה.

אנילה1

New member
tsveeka23 שיעור בפולנית מדוברת

"לא היית צריכה לקנות/לטרוח/לעשות/להתאמץ וכו'". תשובה נכונה לאימרה הזאת, "נכון שלא הייתי צריכה אבל רציתי, ועשיתי את זה בכייף, כי את שווה את זה" הפירוש הנכון של המשפט הוא פירוש נימוסי. לא היית צריכה זה אומר שהיא שמחה שעשית, אבל אסור לה להגיד זאת במפורש. לכן זה מגיע בדרך השלילה "לא היית צריכה". אסור בשום אופן לפרש את זה כמו שזה נאמר. המשפט אומנם נשמע שלילי, אבל הוא למעשה משפט חיובי, ומראה על נימוסים. ובקשר ללעזוב את הכלה, התשובה של הבן צריכה להיות, "בסדר אמא בעוד כמה ימים/אחרי החגים/אחרי החופש/אחרי שהילד יסיים את הגן". לא לעשות כלום, וכמובן לא להתרגש מהבקשה שלה. ככה כל פעם שהיא אומרת לבן לעזוב את הכלה, צריך להגיד את אחת הוריציות הנ"ל. כעבור כמה זמן היא תפסיק עם הקשה לעזוב. המעשה הנכון זה לא להתרגש מהדברים ה"נוראיים" שהיא אומרת. ככה מדברים בפולנית גבוהה. החמות לעולם לא מתכוונת למה שהיא אומרת. פולנית זה משחק של נימוסים, ולא של כוונות. פולנית אמיתית היא אף פעם לא שפה ישירה. היא לרוב נשמעת שלילית, אבל היא תמיד חיובית. זה מזכיר לי שבסין אסור להגיד על ילד קטן כמה שהוא יפה, שלא יבוא לו עין הרע. אז תמיד אומרים כמה שהוא מכוער, ומתכוונים שהוא יפה. ובסינית אין בכלל את המילה לא. יש כל מיני צורות ודרכים להגיד לא מבלי לומר את המילה הזאת.

הייי

מכשפה ...תרגעי וחפשי לך תעסוקה מעבר לקיטורים על חמתך....מעניין מה היית עושה לו היו עושים את זה לאמא שלך....שלא נדע מכלות מסוגך...."וחביבה" אל תשכחי שיום יבוא וגם לך תהיה כלה....ואני מקווה שהיא תהיה דומה לך...

למעלה