איך אומרים "ל" בקשר?

• פותח הנושא 2am
  • פורסם בתאריך
את זה..

את הא´ ב´ הפונטי מותר לדבר על זה בקורס שלי היתה מישהי שרצתה לשלוח מכתב ולדעת אם מותר לה לכתוב בו את הא´ ב´ הפוטי ואמרו לנו שכן

צחי:)

New member
רעל../images/Emo129.gif

מממ אתה נשמע כמו מורעל רציני שיצא הרגע מקורס של מש"קי בטחון שדה...

praetor

New member
אלה לא קודים. הסיווג הוא בלמ"ס

במיוחד בשבילכם חיפשתי היטב בבית, ומצאתי את הכרטיס של הנדב"ר שחילקו לנו בטירונות - ובו כתוב בבירור - בלמ"ס - אני גם זוכר שהסבירו לנו שנדב"ר הוא לא קוד להסתרת מידע, אלה נוצר כדי שיהיה תקן אחיד להעברת מידע, כדי שאנשים לא יתבלבלו. הנדב"ר כולל את הא"ב הפונטי, וגם את הכינויים (כמו נוזלים אדומים - דלק, או אולר - קצין אג"מ) שגם הם בלמ"ס! אגב, הא"ב הפונטי אינו המצאה צבאית, ומשמש / שימש גם באזרחות (קשר בין ספינות, לדוגמא).

New member
קודם תדע מה הפירוש של נדב"ר... ../images/Emo56.gif

פשוש... נדב"ר=נהלידיבור ברשת... הנהלים הם אכן בלמ"סים, אבל הם אלה שמנחים את המשתמשים מבחינת בטחון שדה מה לאמר ומה לא לאמר בקשר... קשה לי להאמין שהפרשנויות של הקודים בקשר הם אכן בלמ"סים... אם הם היו בלמ"סים אז לא היה בהם צורך, היית יכול להגיד במכשיר הקשר מה שאתה רוצה מבלי להשתמש במילים מיוחדות... אם גורמים עוינים ידעו מה אומרת כל מילה בה אנחנו משתמשים, אז הם יוכלו להאזין ולגלות מידע מסווג על מיקום, סד"כ וכו´.

2am

New member
איך אומרים "ל" בקשר?

אני לא זוכר מישהו יכול לעזור?

naps

New member
לא רק

נדב"ר זה לא רק לבטחון שדה. לנדב"ר יש חשיבות רבה בכך שהנהלים מכתיבים לך מה להגיד ואיך וככה חוסכים בזמן ובהתלבטויות. במקום שתצטרך לחשוב על ניסוח להודעה וכך לבזבז זמן, אתה אומר מה שאתה חייב. חוץ מזה, בגלל שאיכות הקשר עלולה לפעמים להיות ירודה, קשה להבין מה אומרים. כשקשה להבין אז כמה שאוצר המילים קטן יותר, כך יש יותר סיכוי שהצד השני יבין מה אמרת. אוצר המילים בנדב"ר הוא מצומצם ובנוי ממילים שיעברו טוב יותר בקשר ויהיו שונות אחת מהשניה.

וזאת בדיוק

הסיבה שהמציאו את הא´ ב´ הפונטי כדי שיבינו יותר טוב בקשר מה שאומרים מכיוון שישנן אותיות שנשמעות אותו דבר המציאו אתזה כדי שלא יהיו בלבולים וטעויות בהבנה

ofirgaon

New member
לידיעתך,

לא משתמשים ב"קודים" האלה רק בצבא אלא בהרבה מקומות אחרים.. הרי אתה יכול לדעת בקלות ש "לאה" זאת אומרת "ל".. אז אתה חושב שבאמת זה כל כך סודי?? זה ממש מפגר

New member
ל...? ../images/Emo181.gif

אז אתה רוצה שיגידו לך אולי עוד כמה פרשנויות של מושגי קשר? ועל ביטחון שדה, שמעת?

למעלה