איך אומרים בעברית

מישי24

New member
איך אומרים בעברית

Ethoxylated surfactants? surfactants הם חומרים פעילי שטח, אבל חיפשתי חיפשתי ולא הצלחתי למצוא מה זה to Ethoxylate אני ממש אודה לכם על תשובה מהירה
יום טוב!

bhmi100

New member
חומר פעיל שטח עם קבוצות אתוקסי

קבוצת אתוקסי CH3CH2O

DIKZ

New member
C2H4O

שלום מישי. אין בעברית מינוח \ תרגום מוצלח לשאלתך. האפשרויות העומדות בפניך הן- פעילי שטח אתוקסילטד. או ,פעילי שטח שעברו קונדנסציה עם אתילן אוקסיד ( C2H4O) . המינוח הנוח ביותר שאינו תרגום מדויק הוא ( בדר"כ)- פעילי שטח לא יאונים { עם או בלי המילה הנוספת -אתוקסילטד }. את לא הראשונה, גם לא האחרונה שמתלבטת בתרגום זה. אני נוהג להשתמש במקרים כאלה בתרגום חלקי או מלא לעברית ומוסיף בסוגריים את המינוח המוצלח יותר ,באנגלית. בהצלחה , dikz.

מישי24

New member
מממ...תודה.

יש לך אולי מושג גם מה התשובה לשאלתי השניה פה?

DIKZ

New member
Nitroso

שלום מישי .לשאלה השניה ניטרוזיטנג , אין לי תשובה בטוחה. ההגיון אומר ( ולא תמיד צודק ) שאלה הם ראגנטים מחמצנים בעלי קבוצת NO \ NO2 , היוצרים את ה NITROSO COMPOUNDS , שנוסחתם הכללית היא :- R-N:O. תשובה זו בערבון מוגדל. dikz.

deathcaster

New member
לא, טעות

ניטרוזו היא קבוצה פונקציונלית של חומרים לא יציבים שהקבוצה מבוססת על אלקיל קשור לחומצה חנקיתית ( לא חנקתית ), יש טאוטומריה ביו קבוצה ניטרוזו לקבוצת אוקסימו. בגלל חוסר היציבות של החומרים הם חומרים פעילי שטח. תרוכובות ניטרוזו טהורות הם מאוד לא יציבות, וכדי להשתמש בהן יש לסנתז אותן במעבדה, כלומר, אין לקנות אותן מוכנות.

deathcaster

New member
מה קשור מחט לתחת יה טרקטור ? ../images/Emo3.gif

ברור שמלחי דיאזוניום יציבים, יש לך קשר משולש חנקן חנקן, במילים פשוטות - זה יציב אחושרמוטה
. זה לא דומה בכלל למה שאני דיברתי עליו. למרות שניתן לסנתז מלחי דיאזוניום בצורה עקיפה מתרכובות ניטרוזו.

זה קשור כי למדנו את זה באותו פרק../images/Emo9.gif

וחוצמזה, הריאגנטים להגעה לנ"ל זהים["HNO2"].

זאביקו

New member
אתוקס`

נקראים בשם המסחרי ``Mirj`` ונעשים ע``י אתוקסילציה על חומצה קרבוקסילית וקבלת אסטר עם קבוצת אתוקסי אחת או יותר.

למעלה