איי יוון !

kokula79

New member
איי יוון - חודש ימים

שלום, אני וחברה שלי מתכננות לצאת לחודש לאיי יוון. מאחר ובמהלך השנים כבר היינו במיקונוס, איוס, קוס, רודוס, סימי....כל הרגילים, אנחנו מעוניינות ליסוע לאיים פחות מוכרים. חשבנו ליסוע לאיים האיונים - קורפו, זאקינתוס, לפקאדה וכו'...יש לציין כי אנחנו מתכננות טיול דל תקציב, ואנחנו לא חובבות מסיבות באופן מיוחד, אנחנו מחפשות בילויים, אבל זה לא העיקר. מה שאנחנו רוצות זה חופים מהממים, אופניים, טוסטוסים, הרים, אוכל טוב - בקיצור, נופש חוויתי....אודה להמלצות בנוגע לאיים הללו וגם איים אחרים, אני בעיקר צריכה מידע על איך מגיעים, כמה עולה וכ'....דברים בסיסיים.

nitsansh

New member
האיים האיונים

את יכולה להגיע לשם בטיסת-המשך מאתונה, או באוטובוס/רכבת+מעבורת. המעבורות בד"כ שטות בין האיים והנמל הקרוב ביבשת (אגב, ללפקאדה עוברים בגשר), ורק לעתים רחוקות בין האיים. אם לא תמצאי תחבורה ישירה בין האיים, תצטרכי לנסוע הלוך וחזור ליבשת. האיים האיונים הם די מתוירים ובעיקר חביבים על האיטלקים והבריטים (האחרונים בעיקר בקורפו). אם את רוצה לבקר בכמה איים, תתחילי בקורפו בצפון ותסיימי בזקינתוס בדרום (או להפך). המהדרין נוסעים גם לקיתירה, האי מדרום לפלופוניסוס, שנחשב לחלק מהאיים האיונים.

kokula79

New member
תודה - יש לי עוד שאלה

קודם כל תודה על התגובה המהירה, דבר שני - האם את יכולה לתת לי מידע בנוגע למה יש באי? האם יקר? גדול?קטן?....או לתת לי שמות של אתרים טובים (ולא כאלה משנות ה-80 שכלל לא מעודכנים) ושוב, תודה

nitsansh

New member
בשביל זה יש ספרים

את לא מצפה שאני אכתוב סיכום של 51 עמודים במדריך לונלי פלאנט...

kokula79

New member
לא זו הייתה כוונתי

בתור טיילת מושבעת, אני יודעת שאין כמו חוות דעת והמלצות אישיות....ודרך אגב, לדעת את לונלי פלנט בע"פ זה ממש לא פסגת שאיפותיי - אני אישית לקחתי אותו לתאילנד, ולהודו ואני לא חושבת שהוא משהו מיוחד....אבל זה כבר סיפור אחר. בכל אופן, המון תודה על היחס

nitsansh

New member
האיונים על רגל אחת...

רצית דעה אישית... אז תקראי מה כותב מאט בארט על...

sysyv

New member
האיים היוניים

בני משפחתי ואני מגיעים לאיים היוניים בכל שנה מאז 97. אשמח לתת מספר רעיונות \ הצעות אם כי היריעה קצרה.. אנסה להתמקד בגזרה "המרכזית" של לפקאדה (לבקאס), קפאלוניה, וזאקינטוס (זאנטה) כי ציינת שיש לך רק חודש.. האיים היוניים (למעט היוצא דופן קיתרה שאותו איני מכיר) מאופיינים בנוף הררי וירוק - ממש עצים וירק שיורדים בשיפוע עד קו המים. זה ממש בולט בקורפו (קרקירה), בלפקאדה, ובאיתקה. מאפיין נוסף לאיי הגזרה המרכזית הוא המצאותם של עשרות איונים קטנים יותר (בחלקם מיושבים) במרחקים קצרים מהאיים הגדולים יותר. למי שאוהב ים והפלגות - לשוטט ביניהם ממש יכול לעשות את החופשה. כ"כ יש בכל אחד מהאיים הללו מקום גם לחופי ים ציוריים עם ים שקט ונקי תמיד. עוד דבר, בניגוד למה שנכתב קודם, יש מעבורות בין שלושת האיים הללו על בסיס יומיומי. בסך הכל המרחקים ביניהם קטנים יחסית. יש רק לשים לב למזג אויר כי המעבורות הללו לא ענקיות כמו בים האגיאי ובסערה הפלגות פשוט מתבטלות. טוב אז נתחיל לפקאדה: המפרץ ליד הכפר הציורי פורוס - יורדים בתלילות לגן עדן קטן. מפרץ סיווטה - ממש פיורד קטן וציורי מפרץ וואסיליקי בדרום האי - מאד רחב, מרכז לגלשני רוח. קייפ דוקאטו - הנקודה הדרומית באי עם הסלע המיתולוגי שממנו קפצה סאפו המיוסרת אל סופה פורטו קאטציקי - חוף רחצה בדרום מערב האי מאד יפה ומלא צעירים קטישמה - חוף רחצה חולי מאד רחב איוס ניקיטס - כפר ציורי, מעגן דייגים וחוף חולי נסתר קרוב (שמו מילוס) נידרי - עיירת קייט צפופה (המון אנגלים) אבל צמוד לה מפרץ מדהים וממנה ניתן להפליג לכל אי באיזור. העיר לפקאדה - בצפון האי עם איזור עתיק ומרינה גדולה. ממנה מתחבר הגשר ליבשת. בכל שנה מ 15 באוגוסט מתחיל פסטיבל פולקלור במדרחוב, ובמצודה העתיקה ע"י הגשר. מצפון לעיר חוף טחנות הרוח עם מרכז לגלשני עפיפונים. האיים סביב לפקאדה: מגאניסי - האי הגדול בין הקטנים, תשאלו על מערת פאפאניקולי (מאד מפתיע..) סקורפיוס - האי הפרטי של שושלת אונאסיס (אפשר להקיף, ולהיות בחוף אחד או שניים), אטוקו - אי ריק מאדם עם 2 מפרצים מקסימים, האיים קסטוס וקאלאמוס יותר מרוחקים ולכן עם מעט מאד תיירים ונשארו אותנטיים. נראה לי שאני מאריך בדברי. אפסיק כאן ויהיה המשך אם אתבקש אולי גם יכוונו אותי שלא אכתוב דברים שלא עוזרים למטייל הפוטנציאלי. אפחריסטו פולי

nitsansh

New member
נכון, יש מעבורות

אני מתנצל על המידע הבלתי בדוק... בדקתי ומצאתי שיש שרות מעבורות יומי (עד 2 הפלגות ביום) בין האיים היוניים המרכזיים - לפקאדה, קפלוניה, איתקי וזקינתוס. אין שרות סדיר ביניהם ויתר האיים - קורפו ופאקסי בצפון או קיתירה בדרום.

kokula79

New member
אכן זו הייתה כוונתי

קודם כל המון תודה על תשומת הלב, חוות דעת של מישהו ששהה הרבה פעמים במקום, תמיד מתקבלת אמלי בשמחה....ולא - לא הארכת בכלל, אם יש לך זמן וסבלנות אשמח לכל פיסת מידע על האיים הללו....אם יש באפשרות אנא התייחס לעלות מחייה או יותר נכון האם אפשר להעביר חודש באיים בLOW BUDGET... (יותר אוכל מהמכולת מאשר במסעדות, לינה באכסניות...) ושוב - תודה לך אפחריסטו, אני כבר מרגישה ביוון...

sysyv

New member
עוד על האיים היוניים

אני מקווה מחר לכתוב על קפאלוניה וזאקינטוס ובינתיים עוד מספר הערות כלליות. קודם כל האיים האלו הם גדולים יחסית ובאמת הומים תיירים בקייץ אבל כבר בספטמבר מתרוקנים פלאים. יש בכולם תחבורה ציבורית לאורך ולרוחב והיא זולה. קטנועים וטוסטוסים אפשר לשכור ב10-12 יורו ליום. האיים מאד הרריים ולכן אופניים יהוו אתגר לא פשוט. ברוב הכפרים והעיירות אין מלונות גדולים. יש מיני מלונות שבהם ניתן לשכור חדר זוגי החל מ35 יורו והמינימום הוא מקרר קטן בחדר. יש גם הרבה חדרים עם מטבחון שמאפשר ממש לחמם\לבשל. בספטמבר יורדים המחירים. גודל האיים אמנם מאפשר לגור במקום אחד ולטייל עד לפינות הכי רחוקות אולם אני ממליץ אם שוהים באי מעל 5-6 ימים להחליף מקום לכוון הקצה האחר. אם מרגישים צפוף אפשר לעבור לכמה ימים לכל אי קטן שיש בו כפרים ואז מובטח שקט. ודבר אחרון - אם אוהבים מוזיקה יוונית, בחודשים מאי -אוקטובר מרבים גדולי זמרי יוון לצאת מאתונה (שם הם מופיעים בחורף באינטנסיביות) לפריפריה ואפשר ליהנות ממופעים אם יש מזל ונופלים על משהו. צריך לשים לב למודעות שנתלות על עמודי החשמל לאורך כבישי האי.

sysyv

New member
קפאלוניה ואיתקי

צמד שהולך ביחד עקב הקירבה הרבה (סה"כ תעלה ברוחב 3-4 ק"מ ביניהם) קפאלוניה הגדול ואיתקי קטן וצמוד כמו הירח לכדור הארץ. לקפאלוניה מגיעים במעבורת מפאטראס או מקיליני (בפלופונז, דרומית לפאטראס, קרוב יותר לאי ולכן ההפלגה יותר קצרה\זולה לעומת פאטראס) אם באים מלפקאדה, יש מעבורת מנידרי. פיסקרדו: עיירה בצפון האי. בתים בסגנון ונציאני כל אחד בצבע אחר, מעגן גדול והרבה אפשרויות לקניות. אסוס: פינת חמד עם נוף מדהים - חצי אי שמחובר ליבשה במעבר ברוחב 20-30 מטר בלבד. מבצר עתיק על הגבעה. חוף מירטוס: לטעמי היפה בחופי הרחצה שפגשתי ביוון. קילומטר של חוף חולי סגור משלושה צדדים בצוקים. ירידה תלולה בפיתולים דרך הצוק המרכזי. החוף מתחת לכפר זולה: מקום שכוח אל מתאים להיזרק. "אגם" מליסני: אגם תת קרקעי יפהפה עם מי ים שמגיעים בדרך לא דרך מהצד השני של האי. מערת דראגורטי: מערת נטיפים גדולה. איה אפימיה, סאמי, פורוס: עוד 3 עיירות על המים עם אוירת יוון. סקאלה: הפינה הדרומית של האי חוף חולי ארוך ואפשרויות בילוי מגוונות. מומלץ לגור באחד המיני מלונות לאורך החוף. הר אינוס: הגבוה בהרי האיים היוניים (כ1600 מ') עם נוף לכל עבר ומנזרים בעלי עבר מרתק. איתקי זכה לתהילת עולם עם סיפורי האודיסאה של הומרוס. זהו אי הבית של אודיסאוס אליו חתר במשך שנים לחזור אביתו ולאהבותיו. לאי איתקי מגיעים במעבורת מפיסקארדו. בנוי משני רכסים וביניהם מעבר צר. הכפרים היפים שלו הם וואתי, פריקס, קיאוניון. האי אינו מאד מתוייר ויש בו המון פינות שקטות.

sysyv

New member
האי זאקינטוס

קודם כל אני מרגיש שאני חייב תודה לירון אנוש שהקדיש תכנית ברשת ב' לזאקינטוס, לתרבות להיסטוריה למוסיקה שלו וגם על תולדות הקהילה היהודית. למרות שהייתי כבר קודם באי למדתי עוד הרבה ממנו. מגיעים אליו במעבורת מקיליני עד העיר זאקינטוס. אם באים מקפאלוניה אפשר במעבורת בין פסאדה לאיוס ניקולאוס. האי אינו הררי כחבריו ואפשר גם באופניים לכסות מחציתו המישורית\גבעית. הצד ההררי (המערבי) מדהים בקרבת הים כי יש צוקים שנופלים ישר לים, יש נקרות ושאר נפלאות. הלינה באי יותר זולה משאר האיים ואפשר למצוא מגורים גם ב30 יורו או פחות לחדר זוגי. טסיליבי+ פלאנוס: איזורי קייט בצפון האי מועדפים ע"י הצעירים הבריטים והאיטלקים. אליקס: חוף חולי עם נוף לכוון קפאלוניה איוס ניקולאוס: מעגן. מכאן מפליגים לנקרות בפינה הכי צפונית באי חובה לבקר במערה הכחולה דגם יוון (להבדיל מהאיטלקית בקפרי) חוף הספינה הטרופה (נאוואגיו): התמונה שתראו בכל סוכנות נסיעות ומי שקשור בתיירות ביוון. מזכיר את חוף מירטוס בקפאלוניה רק יותר קטן ובמרכז שברי אניה שנסחפה לכאן לפני שנים. הגישה רק מהים (בדר"כ מפליגים מאיוס ניקולאוס) התצפית מהיבשה לחוף זה גם כן מדהימה אבל זה בזמן שמגיעים דרך ההרים. יש באר מסעדה מעל הצוק (אולי שימש השראה לשירה של ארלטה "באר הספינה הטרופה") הכפרים ההרריים: בדרך כלל מחוץ לטווח התיירים עם פינות חמד ומקומות אוכל (לא מסעדות) אותנטיים. בכפר אנאפוניטריה מוצעות עבודת רקמה. קאמפי: כפר מרוחק על הצוקים מעל הים עם מבט נפלא על השקיעה. קרי: המגדלור, המסעדה, הנוף.. מפרץ לאגאנאס: חולי ורחב ידיים. בקרבת העיירה לאגאנס המון תיירים (בעיקר לא צעירים) אבל הפינה הכי מערבית יותר שקטה ובה גם שמורת טבע שבה מגיעים פרטים של צב הים הרך (שנקרא קארטה-קארטה) להטיל ביציהם. העיר זאקינטוס: מה שנשאר מבית הכנסת ובית הקברות היהודי, לא להחמיץ ערב במסעדה AREKIA. אמנם יושבים על ספסלים כמו בחדר אוכל שדה אבל את הערב מנעימה להקת זמרים ונגנים בשירי האיים - חוויה מאלפת.

sysyv

New member
עוד דבר או שניים

יכולתי לכתוב עוד המון אבל אין טעם. אני מאמין שכל מי שמגיע לתקופה ולא חולף "אי ביום אחד", יוכל לגלות בעצמו מספיק פינות חמד שבודאי לא מוכרות גם לי. ההתנסות והטעם השונה של בני אדם מביאים לתוצאות אחרות לכל אחד. תדברו עם המקומיים הם בדרך כלל נכונים לעזור במידע ועצות. דבר אחרון - הכבישים באיים בעייתיים כי בדר"כ הם ישנים, צרים, תלולים, ומלאי הפתעות. לכך מתווסף "הגורם האנושי" שהוא הנהגים שחלקם ממש מתפרע וחלקם לא מכירים את הדרכים. הנוסע ברכב דו-גלגלי חייב כל הזמן בערנות וזהירות. אנא השמרו לנפשותיכם. קאלו טאקסידי (דרך צלחה) ולהתראות.

nitsansh

New member
עוד הערה קטנה...

האי קפלוניה הפך פופולרי בשנים האחרונות בעקבות הסרט על קפטן קורלי...

מ סיני

New member
שאלה

ראיתי שאתה מדקלם חופשי על האיים. מבקש המלצות אני צלם על איזה אי ממליץ לצילום מחפש : נופים ,כפרים לא מפותחים לא כפר מתוייר.כמה ימים להקצות למקום, איזה עונה בשנה?

sysyv

New member
קשה לי לענות לך

כי למרות שאני מנסה הצילומים שלי בדרך כלל צפויים ולא ממש מרתקים. כך שלחדור לנפש אמן (בעיניי צילום הוא אמנות) איני מהין. תראה מה שכתבתי על זאקינטוס, יש בו אולי מכל מה שאתה מחפש. יש גם סיכוי שמספר כפרים באיזור ההררי של לפקאדה יתאימו לך. העונה תלויה במה אתה רוצה לקלוט. ייתכן שצילומי חורף סגריריים תשיג אפקט מעניין אבל אין לי נסיון משהות חורפית באיזור.

liatgoro

New member
איי יוון !

שאלה, מה מומלץ יותר לכמה בנות שמחפשות לבלות, מסיבות ים וחוף: האי קוס או האי איוס ? או הצעה אחרת שעולה על דעתכם ? אשמח לתגובות !

ברור שקוס

חברי ואני טסים לקוס בתאיריכים 25 ליולי עד הראשון לאוגוסט. לקוס יש טיסה ישירה מהארץ ולאיוס אין.. צריך לטוס לאתונה ורק משם.. סיבה נוספת היא שבאיוס תפגשי מלא מלא פרחים ישראלים שאת יכולה לפגוש גם בכינרת.. קוס- אי מדהים, עם אתרים רבים, חופים מגוונים, כפרים סגנוניים, תחבורה ציבורית נוחה, וכמובן מלא פבים ומסיבות חוף..

nitsansh

New member
טסים לאיוס דרך סנטוריני

הסיבה שאין טיסה ישירה לאיוס היא פשוטה... באי לא קיים שדה תעופה... זה לא מפריע להרבה צעירים לנסוע לשם מכל אירופה והעולם, והאגדה שיש שם רק ישראלים היא... אגדה... מה שכן... איוס זה אי בלעדי של צעירים, אי קטן שחוץ מים ומסיבות אין שם מה לעשות...

lady_anne

New member
ובקוס אין ישראלים?

I don't think so. כבר לפני כמה שנים, כשהייתי שם, היו שם די הרבה ישראלים, ומספרם הולך ועולה כל הזמן. חוץ מזה באיוס החופים הרבה יותר נקיים ויפים מאשר בקוס. עכשיו תבחרי
. חופשה נעימה,

למעלה