איי איי איי שאבעס

טופז2

New member
צפירה ממרחק

ובלי קשר אליה, תמיד מרגישים את בואה של שבת המלכה אין על האוירה המיוחדת שלה והרוגע שהיא משרה. שבוע טוב

renjintso

New member
צפירות לא, שירים כן

ה"צפירה" שלנו היא השיר שלום עליכם מלאכי השלום בביצוע תימני מסולסל. בוקע מהרמקולים חצי שעה לפני כניסתשבת, ושוב 10 דקות לפני. אין לי בעיה עם זה, להיפך. מתערבב טוב עם השלאף שטונדה של יום שישי, ומוסיף לאווירה הגם-ככה-מוזרה של השכונה הזאת (כרם התימנים).

nutmeg

New member
בפ"ת צופרים גם צופרים

ביום שישי גם יש מכונית עם רמקולים שעוברת וממנה בוקעת הקלטה שמבשרת על זמן הדלקת הנרות ושיהיה לנו שבת שלום. עכשיו שיש מזגן והבית סגור הצפירה לא נשמעת

סוריאל

New member
להשיב עטרה ליושנה

תנו רבנן: שש תקיעות תוקעין ערב שבת: ראשונה להבטיל את העם ממלאכה שבשדות, שניה להבטיל עיר וחנויות, שלישית להדליק את הנר, דברי ר' נתן; ר' יהודה הנשיא אומר: שלישית לחלוץ תפילין, ושוהה כדי צליית דג קטן או כדי להדביק פת בתנור, ותוקע ומריע ותוקע, ושובת. אמר רבן שמעון בן גמליאל: מה נעשה להם לבבליים, שתוקעין ומריעין ושובתין מתוך מריעין [...], מנהג אבותיהן בידיהן. ואם תהיתם איך היה נראה ער שבת ביהודה במאה הראשונה לספירה (או איך יושבי בית המדרש היו רוצים שייראה) - תנא דבי רבי ישמעאל: שש תקיעות תוקעין ערב שבת. התחיל לתקוע תקיעה ראשונה, נמנעו העומדים בשדה מלעדור ומלחרוש ומלעשות כל מלאכה שבשדות, ואין הקרובין רשאין ליכנס עד שיבואו רחוקין ויכנסו כולם כאחד, ועדיין חנויות פתוחות ותריסין מונחין. התחיל לתקוע תקיעה שניה, נסתלקו התריסין וננעלו החנויות, ועדיין חמין מונחין על גבי כירה וקדירות מונחות על גבי כירה. התחיל לתקוע תקיעה שלישית, סילק המסלק והטמין המטמין והדליק המדליק, ושוהה כדי צליית דג קטן או כדי להדביק פת בתנור, ותוקע ומריע ותוקע, ושובת. <בבלי שבת, דף לה עמוד ב'>

מובחרת

New member
אמא שלי גרה בקרית ויזניץ...../images/Emo13.gif

המנגינות שם חודרות כליות ולב! גם עלי משתלטת תחושת שלווה למשמע המנגינה. אפילו שאינני דתיה: יש משהו "יהודי" מאד בכל זה. המהדרין, משמיעים מנגינה פעמיים: ב"זמן ירושלים", וב"זמן תל אביב"... המנגינות משתנות לפי עונות, חגים, וימים מיוחדים. כך, שבערב "שבת שירה" למשל, מתנגנן לו " אז ישיר משה" קטן. מרגש. אותי בכל אופן.

למעלה