אייקידו ?

Small Tiger

New member
אייקידו ?

יש בת"א מכון טוב שמלמד אייקידו ? מעוניין בלשמוע פרטים... בתודה מראש.

MidNight Flame

New member
קח ../images/Emo13.gif

המאמן של המאמן שלי סנסיי יוסי לורייא 050-612618 למיטב ידיעתי מלמד בצפון ת"א.

nage

New member
יש הרבה

אני ממליץ מאוד על אירית שטרנליכט 2649710 - 052

amir_aikido

New member
קורינדו אייקידו

אני רוצה להמליץ לך ב
שלם על המורה שלי - שלמה דויד, אשר מלמד קורינדו אייקידו. כמובן, שהמורה הטוב עבורי, לא בהכרח יתאים לך, אבל אני מאוד ממליץ לך לבוא ולבדוק. שלמה הוא אחד המורים הראשונים שהביאו את האייקידו לארץ כבר בשנות ה-70 והוא בכיר המורים המדורגים כיום בארץ: דאן 6. בשונה מרוב המורים בתחום שלמה הוא מורה מקצועי לאמנויות לחימה, והתמחה לא רק בקורינדו אייקידו, אלא גם בג'ודו (דאן 6) ובקראטה (דאן 5) ומלמד גם אמנויות לחימה אלו. האמנות שאני לומד אצל שלמה היא קורינדו-אייקידו, ששונה מעט מאייקידו של אואשיבה אותו מלמדים בכל מקום אחר. אתה מוזמן לבדוק גם לימוד קראטה ו/או ג'ודו אצל שלמה, או להחליט, כפי שעשו מספר תלמידים, להתחיל בלימוד אמנות אחת ואח"כ להוסיף לימוד של אמנויות לחימה נוספות. מאוד בקצרה (בסוף יש קישור למאמר שכתבתי לפני כמה שנים בנושא) :קורינדו אייקידו הוא סגנון של אייקידו שהוא בעצם אמנות לחימה אחרת מהאייקידו המוכר והנפוץ של אאושיבה (ארגון אייקי-קאי בעיקר). בין השאר, קורינדו אייקידו מותאם יותר בטבעו לשמש להגנה עצמית כבר בשלב מוקדם יותר (הטכניקות יותר קצרות, הגישה יותר פרקטית וכו'). קורינדו אייקידו גם כולל לימוד של הרבה יותר כלי נשק שנלמדים בגישה אחרת מבסגנונות האייקידו האחרים שראיתי עד כה - קשורה לסגנונות הקוריו ג'ו ג'וטסו (האמנויות היפניות המסורתיות, שנוסדו לפני 1880) שמהם נבנה הסגנון. כלי הנשק הנלמדים במסגרת הסגנון כוללים (בערך לפי סדר הלימוד): ג'ו (מקל), קן (חרב, הלימודים כוללים גם אימוני שליפה - אייאי), רוקשקו-בו (מוט), קודאצ'י / וואקיזשי (חרב קצרה), המ-בו (מקל קצר), ניטו (שתי חרבות), נגינטה (מוט עם חרב בקצה), יארי (רומח), קסריגאמה (שרשרת עם "תוספות"). החומר הנ"ל נלמד בקצב איטי, כשבד"כ מוסיפים כלי נשק נוסף כל מספר שנים! (מתחילים ללמוד מקל לאחר כשנה של אימונים) אל תצפה ללמוד את כל הכלים הנ"ל בתוך פחות משני-עשורים. שיטת האימונים של קורינדו דוגלת בלימוד המורכב ממספר שלבים, הן לידיים ריקות והן לכלי-נשק: בסיס תנועה (טאי-סאבאקי וצ'ובורי), טכניקות במצבים מוגדרים מראש (קאטה) ומשחק-חופשי/משחק-קרב ("הן-ראנדורי" וצורות אחרות של קיושו-קרב אימון). הגישה היא ספיראלית כך שבכל שלב חוזרים ומתרגלים את אותם האלמנטים, אך ברמת ביצוע והתיחסות אחרת. אני מאוד ממליץ על שלמה כמורה לאמנויות לחימה בכלל ולא רק קורינדו אייקידו, ואם תבדוק בפורום אמנויות לחימה ב"תפוז", תוכל לראות שאחרי אירוח של מפגש פורום 6 אצלנו במועדון "שירוקאן", גם שאר חברי הפורום התרשמו מאוד לטובה. וכן התרשמות לטובה מצד חבר פורום שביקר במפגש מועדונים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=148&msgid=12873478 http://msn.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=22712408 אחד היתרונות של שלמה כמורה לאמנות לחימה הוא השילוב הנדיר (אפילו ברמה יפנית) של ידע מקיף ועמוק ב-3 אמנויות לחימה עם אדם חושב, שמנתח את הטכניקות שהוא מלמד גם בהתייחס לדימיון ולהבדלים לעומת טכניקות דומות משיטות אחרות. כתובת המועדון: רחוב איילת השחר 3, קומה 4, טל' 5373449 . אימוני קורינדו אייקידו בימים א',ג',ה' בשעות 20:45 עד 22:30 (אנחנו מסיימים מאוחר יותר בד"כ והתחלת האימון היא בד"כ חימום קל,נפילות וגלגולים - משעמם לצפות). אני יכול להמשיך ולכתוב פה עוד הרבה מליצות והסברים, אך אני ממליץ שאתה פשוט תבוא ותראה בעצמך: בוא, תסתכל על אימון בעצמך ותדבר עם שלמה. ביום א' הח"מ מעביר את תחילת השיעור, עם כל הכבוד לעצמי אני רק מקביל ברמתי לרוב המדריכים המצויים לאייקידו וכמותם, רחוק מאוד מהרמה של שלמה. כך שאם אתה רוצה להתרשם, עדיף שתגיע לצפות באחד הימים האחרים. ודבר אחרון - להתאים ציפיות, אין אצלנו אימון ניסיון בחינם מרצף של סיבות הקשורות לבטיחות ולגישת הדרכה שלנו, ומצוינות בקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=148&msgid=14443129 להתראות ו
בחיפוש אמיר אתר המועדון: http://www.shirokan.com

amir_aikido

New member
בהחלט לא

מייק אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי שם. ואתה יכול לבדוק פה בפורום, יש רבים וטובים שיסכימו איתי. אמיר

amir_aikido

New member
יש סיבות טובות

מייק אני לומד אצל שלמה כבר 14 שנים, מאוד מרוצה, ורק רוצה להמשיך וללמוד. במהלך התקופה הזו גם הלכתי והשתלמתי בעוד אמנויות לחימה, למדתי לתקופה קצרה אצל מורים אחרים לאייקידו בנוסף. נסעתי ליפן לתקופה קצרה ללמוד והשתתפתי בסמינרים שונים (כולל מפגשי-פורום, דאי-ניהון-בוטוקוקאי, סמינרים בודדים שנערכו עם מורה שהגיע מיפן ומעטסמינרים של סגנונות וועדוני אייקידו אחרים). זהו הבסיס שלי להשוואה. על סמך הבסיס הזה, אני באמת יכול להמליץ על שלמה ב
שלם, ולעמוד מאחורי כל מילה שלי. הניסיון שלי עם מורים אחרים לאייקידו הראה לי שיש בינהם מורים טובים, אך גם אם רמתם טובה מהרמה שלי היא עדיין באותו סדר גודל שלי (לא ראיתי את כולם, ואולי יש יוצאי דופן). לעומת זאת, הרמה של שלמה כמורה ואמן-לחימה היא יותר מסדר גודל יחיד מעלי. יותר מכך, ההתרשמות שלי היא שחלק מהמורים שמביאים מחו"ל לסמינרים הם ברמתו או למטה מכך. למרות כל האמור לעיל. אני עדיין אקפיד לסייג את דברי, ואפנה אותך לקישור, שבו אני המלצתי לך על שלמה (כיוון שהוא מלמד גם בראשון). האם אתה הלכת לבדוק מורים כפי שהמלצתי לך בזמנו
אמיר נ.ב. אני מתנצל אם התגובה היא מעט חריפה, אני מאוד עייף, רוצה לעצום את עיני ולישון. אבל יש לי עבודה שאני צריך לעשות. אני כ"כ עייף, שאני מתלבט האם ללכת הערב לאימון (וחברתי תעיד שהתלבטויות שכאלה נדירות אצלי). ובמצב שכזה, תגובות עם נימת אנטי כשלך

amir_aikido

New member
אגב, האם בזמנו אתה הלכת להסתכל?

בהודעה שהבאתי בקישור, המליצו לך על מספר מורים לאייקידו. אני סקרן, על כמה מהם הסתכלת
אמיר

amir_aikido

New member
לא הבנתי

אני מצטער, לא הבנתי את תשובתך. בזמנו שאלת כאן בפורום על מורים לאמנויות לחימה. בהתאם לשאלותיך, נתנו לך 3 או 4 עצות למורים לאייקידו (בינהם היה גם המורה שלי, עם הפניה להמלצה דומה מאוד לזו שכתובה למעלה). אוני שואל, האם לפני שהתחלת ללמוד אצל כפיר, הלכת וראית את כל המורים הללו
ואם לא, כמה מהם ראית
ולהמ החלטת לוותר על האחרים
אני פשוט רוצה לנצל את העובדה שאתה אחד היחידים, שנשאר בפורום גם לאחר שהוא קיבל המלצות על מורים. כדי לנסות ולהבין מה אנשים עושים עם ההמלצות הללו
אמיר

MidNight Flame

New member
אני אספר לך בדיוק איך הגעתי לאייקיד

האמת זה היה מקרי לחלוטין, דודה שלי עובדת בסטודיו לריקוד והיא ידעה שאני מחפש אומנות לחימה, באותה תקופה כפיר התחיל לשכור את המקום כדוג'ו ודודה שלי דיברה איתו והחליטה להזמין אותי לאימון ניסיון, באתי, התרשמתי מהאוירה, מהתנועות ומאופן האימון והחלטתי להשאר. מיותר לציין שכפיר הותיר בי רושם עמוק ואני לא אדם שמתרשם בקלות.

MidNight Flame

New member
זה היה לפני...

כחודשיים ומשו והשאלות שלי לגבי JoDo הגיעו כחודש אחרי

amir_aikido

New member
../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

אני מבין פחות ופחות אם כך, למה ביקשת המלצות למורי אייקידו|?
ועוד אמרת שתלך לראות ... אמיר

MidNight Flame

New member
האא זה היה ממש בהתחלה ../images/Emo13.gif

רציתי להשוות קצת ולראות אימונים בעוד מקומות.

Small Tiger

New member
תודה לכולם

הסתכלתי על כולם ואני מתכוון לעשות כמה טלפונים וללכת לבקר בכמה מקומות תודה רבה לכל מי שעזר

למעלה