גי
קודם כל אני רוצה להזכיר שהפירוש של בודו זה דרך לחימה. אייקידו נמצא בתוך משפחת הבודו ולכן גם אם תכלס בשטח אין קרבות ולא נלחמים אחד בשני , עדיין הקודים הנהוגים הם זהים למקור, לבודו, (לפחות ככה זה צריך להיות). בכל מערכת צבאית המשמעת היא גורם חשוב ביותר כיון שאם לא תהיה משמעת ואחידות בין האנשים שום מערכת צבאית לא תתקיים. המדים בצבא הם חלק חשוב ביותר ובלתי נפרד מכל יתר שיטות הלחימה למיניהם. אותו הדבר בבודו, גם פה הגי הוא חלק בלתי נפרד מלמידת הטכניקות השונות. בקשר לאייקידו ספציפית, אני לא חושב שזה בסמכותי להחליט מה תקני ומה לא תקני אצלי בדוג'ו. אני שייך לאירגון אייקיקיי אייקידו שבטוקיו, יפן ושם מקובל שבעלי דרגות קיו ילבשו גי לבן ובעלי דרגת דאן ילבשו את אותו הגי רק עם חגורה שחורה ועם הקמה מעל. אם יום אחד אני אחליט שבדוג'ו שלי אנשים מקבלים חגורות צבעוניות עבור כל דרגת קיו, לובשים גי כחול ומוותרים על ההקמה, א. אני אחטוף מכות רצח שהמורה שלי יגיע ו-ב. זה יחשב בתור מרד באייקיקיי, מה שלא נראה לי שיתקבל בעין יפה. בקיצור, לסיום, אם אתם הולכים לים תלבישו בגד ים, אם לחתונה תלבישו חליפה, אם אתם מתאגרפים תלבישו מכנם התעמלות קצר שמיועד לאיגרוף ואם אתם עושים אייקידו תלבישו גי לבן! שיהיה לכולם שבוע טוב, אני הולך עכשיו לארוז לי תיק בלי בגד אייקידו כיון שאני טס לאילת לחמישה ימים בעוד שלוש שעות. (אני צריך את זה מאד לאחר השבוע המתיש שהיה לי עם מיאמוטו סנסאיי). להתראות עמיר