אייקידו וגי (דו גי)

MidNight Flame

New member
אייקידו וגי (דו גי)

אני יודע שלא ממש מקובל גי שחור באייקידו אבל... יצא לכם להתקל? תקני? לא תקני? עוד נימוקים בעד ונגד?

CountDust

New member
לא נתקלתי בשחור (כחול דוקא ראיתי)

זה לא עניין של "תקני" או "לא תקני", כי הרי כל מורה יכול להחליט מה תקני ומה לא אצלו בדוג'ו. בעיני הגי הלבן הפשוט הנקי מספק למדי. אני לא אוהב את התעסקות היתר בצבעים, קישוטים, כתובות, טלאים ועיטורים. מייקל אלויה סנסי כתב כך : The wearing of the traditional white gi symbolizes purity for learning, purity of an open mind and purity from the materials of the world

יש דבר כזה גי שחור דק?

אני יודע שיש בג'ודו גי כחול אבל עבה. יש אולי שחור או כחול דק?

isaacl

New member
יש כמובן

בקוריו מקובל ללבוש גי כחול כהה או שחור. ראה בלינק המצורף: http://tozando.com/eng/iaido/gi.html

nage

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יותר מהכל זה עניין של מנהג, לא נהוג גי שחור (או כחול, או חום, או אדום), אז לא לובשים את זה. גי פשוט עולה 180 - 200 ש"ח, ומספיק לכמה שנים בתנאי שלא מיבשים אותו כל הזמן במיבש, אז בשביל מה? יש לך גי שחור? תאפסן אותו עד שתתחיל ללמוד נינג'יצו!

גי

קודם כל אני רוצה להזכיר שהפירוש של בודו זה דרך לחימה. אייקידו נמצא בתוך משפחת הבודו ולכן גם אם תכלס בשטח אין קרבות ולא נלחמים אחד בשני , עדיין הקודים הנהוגים הם זהים למקור, לבודו, (לפחות ככה זה צריך להיות). בכל מערכת צבאית המשמעת היא גורם חשוב ביותר כיון שאם לא תהיה משמעת ואחידות בין האנשים שום מערכת צבאית לא תתקיים. המדים בצבא הם חלק חשוב ביותר ובלתי נפרד מכל יתר שיטות הלחימה למיניהם. אותו הדבר בבודו, גם פה הגי הוא חלק בלתי נפרד מלמידת הטכניקות השונות. בקשר לאייקידו ספציפית, אני לא חושב שזה בסמכותי להחליט מה תקני ומה לא תקני אצלי בדוג'ו. אני שייך לאירגון אייקיקיי אייקידו שבטוקיו, יפן ושם מקובל שבעלי דרגות קיו ילבשו גי לבן ובעלי דרגת דאן ילבשו את אותו הגי רק עם חגורה שחורה ועם הקמה מעל. אם יום אחד אני אחליט שבדוג'ו שלי אנשים מקבלים חגורות צבעוניות עבור כל דרגת קיו, לובשים גי כחול ומוותרים על ההקמה, א. אני אחטוף מכות רצח שהמורה שלי יגיע ו-ב. זה יחשב בתור מרד באייקיקיי, מה שלא נראה לי שיתקבל בעין יפה. בקיצור, לסיום, אם אתם הולכים לים תלבישו בגד ים, אם לחתונה תלבישו חליפה, אם אתם מתאגרפים תלבישו מכנם התעמלות קצר שמיועד לאיגרוף ואם אתם עושים אייקידו תלבישו גי לבן! שיהיה לכולם שבוע טוב, אני הולך עכשיו לארוז לי תיק בלי בגד אייקידו כיון שאני טס לאילת לחמישה ימים בעוד שלוש שעות. (אני צריך את זה מאד לאחר השבוע המתיש שהיה לי עם מיאמוטו סנסאיי). להתראות עמיר

isaacl

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכים עם כל מילה. ההערה שלי על קיומו של גי שחור הייתה שלא במקומה; לא קראתי היטב את השאלה. יצחק

יש שחור בנינג'יטצו...

170-180 ש"ח. אני לא מכירה עוד אומנות לחימה "שחורה".

למעלה