קשור יותר אלי מלשיטה - תפיסה עצמית
לא חושב שאי-פעם אני אהיה בטוח ביכולתי ברחוב, אני יודע והעדתי בעבר שהיא השתפרה ומשמעותית ביותר. אבל ככל שהיכולת ומשתפרת עולה כך עולות גם הצפיות שלי והתפיסה מיהו היריב, אני חושב שכתבתי על זה פעם. זה חלק מהתפיסה האישית שלי וההבנה שלי את המציאות - אף-פעם אין 100% הצלחה, ולכן תמיד יש מקום לספק. ודווקא האימונים הריאליסטיים מחזקים את התחושה הזו אצלי, אני יכול לראות שגם אם אני מתאמן בראנדורי (משחק קרב דו-צדדי אצלנו) עם מתחיל, ומצליח לחמוק מ-95% אחוז מההתקפות שלו ולבצע טכניקות על 90% מהן, זה עדיין משאיר לי פעם אחת מ-20 שהייתי נפגע. ואם זה המצב בראנדורי "קל" (אם הוא מתחיל -מסוכן לו שנעבוד אינטנסיבית) אזי ברחוב המצב עלול גם להיות קשה יותר. תוסיפי לזה את העובדה שלא הייתי בקרב רחוב כבר המון שנים, ובינתיים קראתי עוד דברים על ירידת יכולת כתוצאה מאדרנלין (למרות שאני לא בטוח שזה נכון לכולם, שמעתי וקראתי גם עדויות הפוכות) ותביני למה אני אישית לא אהיה בטוח ביכולת שלי ב"רחוב". וזה נכון, גם חודש אחרי שאני שומע תלמיד קטן גוף יחסית שמתאמן שנתיים / שלוש מספר שהוא התגונן בהצלחה נגד תוקף זועם, וניצל את האייקידו כדי להתחמק כך שהתוקף אפילו לא פגע בו (לדבריו), הוא אגב לא הצליח לבצע לתוקף טכניקות מנוף/הטלה ופשוט הכניס לו אגרופים בחזרה. אני זוכר לפחות אחד מהמדריכים שמלמדים במטרה של "הגנה עצמית" שכתבו מתוך אותה התייחסות ריאליסטית - גם אם אתה טוב בהרבה מהיריב, תמיד יש סיכוי שתפסיד וזה אומר שזה יכול לקרות, ומי שבטוח ביכולתו, שם את עצמו במקום מסוכן, שאני מעדיף שלא להיות בו. ובאשר לתלמידים של "מקומות אחרים", אני חושב ששלמה (המורה שלי) די מעודד חשיבה כזו, בהלכותיו ובדרך שהוא מקרין. כנראה שיש מורים אחרים שמעודדים הלך מחשבה אחר, אני לא אתווכח איתם, כל אחד בדרכו. זו דרכי, והדרך בה אני תופס אותה, יתכנו גם דרכים אחרות ואין לי שום כוונה לשלול אותן או להגיד שהן "לא נכונות", הן רק "שונות", וזכותו של כל אדם לבחור את הדרך שלו
אמיר