איינשטיין

zung123

New member
איינשטיין

שלום. בתור אחד שיש לו ממש מושג ממש זניח בנוגע לכל התיאוריות של איינשטיין מעניין אותי לדעת מה באמת הוא תרם שהוא שימושי לנו היום. אני לא מתכוון לכל הדברים שקשורים למדע בדיוני או שהם תיאורטים מאוד כמו מהירויות האור, חורים שחורים, היקום וכו... אלה משהו שימושי שאנשים משתמשים בו לעיתים קרובות או שהעבודות שלו עזרו בתחומים שימושים. תודה.

איינשטיין כמובן

המציא את החור השחור שבלעדיו לא היינו מגיעים לאן שהגענו... ככה שהוא בהחלט תרם! משתמש בצלילים.

אני יכול להגיד ש

אני בטוח ב99 אחוז שאיינשטיין המציא את המקרר.. הוא לא שיווק ולא יצר.. אבל הרעיון במקור היה שלו.. ראיתי על זה תוכנית שלמה של שעה.. בערוץ 38 ביס (דיסקברי)

Moridin

New member
מערכת ה-GPS

מתחשבת באפקטים יחסותיים (התכווצות המרחב במהירות יחסית)

zung123

New member
לא כל כך בטוח

אני די בטוח שמיטב המהנדסים שיצרו את זה היו יכולים להסתדר גם בלי תורת היחסות של איינשטיין. אני יותר מתכוון למשהו שבלעדיו לא היינו משתמשים בו היום או בעתיד הקרוב.

Moridin

New member
לא, לא ממש.

אם אין לך את התאוריה, לא תוכל להגיע לתוצאות נכונות מבחינת סבירות. היום לדוגמה המכשיר מדייק בטווח של מטר, נניח? המרצה בפיזיקה הראה שבשימוש במכניקה ניוטונית מגיעים לדיוק של כמה מאות מטרים...

bralon1

Member
תוכל להציג את טענותיו של המרצה?

לא שאני מפקפק בנכונות דבריך, רק מתעניין בטיעונו.

erazz

New member
איינשטיין ושות...

וואו, שאלה מסובכת. זה בערך כמו לשאול במה שימושי לנו הגלגל... יש כ"כ הרבה תשובות. איינשטיין עשה המון תורות היחסות הן רק קצה הקרחון ולצערי כדי להסביר את המעט שאני יודע ממה שהוא עשה יקח קצת זמן. סתם בתור דוגמא, הלייזר הוא תוצאה די ישירה של כמה מהתיאוריות של איינשטיין. (די שימושי, יש לי חבר שהוא רופא עיניים) שלא לדבר על שעונים אטומיים, רפואה גרעינית וכדו'. תתפלא לשמוע כמה מהמחשבים של היום חבים לאיינשטיין. התורות שלו כיסו תחום רחב מאוד בפיסיקה ולכן מכסות הרבה מאוד מהדברים שאנחנו משתמשים בהם היום. הקטע הוא עם פיסיקה שאפילו דברים תלושים מאוד כמו מהירות האור יכולים לשמש אותנו בדרכים שקשה לדמיין. לדוגמא: מהירות האור קשורה בתורה האלקטרו מגנטית (מילה מגונה עבור כל סטודנט לפיסיקה). בלי התורה הנ"ל היה יכול להיות מאוד קשה לייצר דברים כמו טלויזיה, מחשבים ואתרי פורנו. (אני בטוח שהעולם היה מקום הרבה יותר משעמם בלי הדברים האלה
)

אתה לא יכול...

לקחת איזה רעיון מבריק ולנתק אותו מכל מה שבא אחריו... הוא לא חייב היה להמציא מכונת קפה כדי שתראה שזה אכן שימושי... מספיק רעיון אחד מבריק ואפילו מוטעה!!!כדי לקדם את מוחות האנושות בצעדים גדולים קדימה. כתבתי מוטעה מפני שגם זה גורר אנשים לחשוב... פיסיקאים של היום לא יכולים לחשוב איך העולם היה נראה להם אם הרעיונות המבריקים שלו ושל אחרים לא היו בנמצא... כל רעיון או חשיבה חדשה ומקורית מקדמים אותנו ... משהו כבר יקח את הרעיון ויהפוך אותו לפטנט...שאותו תראה על מדפים בחנויות...

יניב ריז

New member
זה כמעט כמו לשאול

מה המציא ניוטון... זה לא מה שהוא המציא, זה הרעיונות והתאוריות שעליהם מבוססות כמעט כל המכונות העובדות כיום...

ושימושים לתורת הקוונטים:

חוץ מהלייזר, המיקרוגל הוא מכשיר של פיסיקה קוונטית, מכשיר ה MRI המשמש ברפואה הוא מכשיר קוונטי (ונקרא גם NMR )

למעלה