איימלים למרצים

Gidi Shemer

New member
שלום שכנתי

רק מחזק את מה שנכתב פה.

.Dear Dr. או Dear Professor. ומשם ממשיכה לענות בהתאם לחתימה של המרצה.

בסוף-
best regards
cheers
sincerely
sahbak

(האחרון לא באמת)

GeJuFan

New member
וגם אפשרי

warm wishes
warm regards (אם כי אולי אני טועה לגבי זה).

ואמרו כבר הכל. אם את לא בטוחה את תמיד יכולה לשאול את המרצה, אבל אם יש לו/ה דוקטורט הייתי מתחילה ב- dear Dr. XXX, ומקסימום אם את לא בטוחה אחרי שהוא עונה לך ואת עדיין לא בטוחה תשלחי לו אימייל ששואל איך הוא מעדיף שיפנו אליו, אבל לדעתי עדיף לשאול פיזית.
אבל ולא משנה מה, לא משנה מה תכתבי במכתב, אל תפני אליו ב- hey prof.. בשיא הרצינות, מסתבר מאחד הפרופסורים שלי שיש סטודנטים שעושים זה.
מצד שני אני קוראת לאחת הפרופסורים שלי לשעבר doc- ברוב המקרים כשאני רואה אותו, זה שארית שנשארה מסטודנט אחר - סטלן, אבל ממש סטלן- שלמד איתי באחד הקורסים עם הפרופסור ומאז זה פשוט נשאר.. האמת מעולם לא שאלתי אותו אם זה מפריע לו.. אני מניחה שאם היה מפריע לו הוא היה מעיר לי.

naf86

New member
בסמסטר הראשון

היה לי אחד שהיה נכנס לכיתה ואומר "hey Teach".

עכשיו אני עושה קורס בתקשורת בין-אישית. המרצה נראית כאילו היא הרגע יצאה מתיכון ולא כמו פרופסורית. היא סיפרה לנו שפעם היא כתבה לפרופסור שלה אימייל בצורה לא רשמית והוא נזף בה על זה ("אני לא חבר שלך).
אז היא לימדה אותנו שהיא מצפה לאימליים קצת יותר רשמיים (לא מתחילים ב"היי"), ולא לכתוב קיצורים שהיא צריכה לחפש מילון כי זה לא טקסטינג.

הגיוני לגמרי

וגם רצוי לכתוב בשפה כתובה ולא דבורה, כלומר בלי סלנג, בלי "משו" או "ביצפר". כמו שתדבר באופן שונה למרצה שלך לעומת חבר שלך, וכמו שתדבר שונה בראיון עבודה לעומת שיחת חולין כך גם גם בכתיבה. גם אם מדובר באימייל קצרצר וטכני. כך מקובל.

little junebug

New member
תודה לכולם,למדתי הרבה

אני ממש חנונית ולא שואלת שאלות קיטבג באיימלים(שאלות קיטבג שואלים רק בשיעור או אחריו!) וגם לא כותבת הייייייי פרופסור אם כבר אז חושבת יותר מדיי על מה לכתוב ואז מוחקת את הכל ולא שולחת כלום.
הבעיה שלי היא שכל הרשמיות פה נורא מוזרה לי,אפילו המילה Dear מוזרה ביחס ליחסים הקרירים והמקצועיים בין מרצה לסטודנט, ו-sincerely yours נשמע לי כמו סיומת מעולה למכתב אהבה.
העלתם אופציות מעולות שאני בהחלט אנסה בעתיד הקרוב.

GeJuFan

New member
נכון!? זה מה זה מוזר בהתחלה

אבל אחרי כמה פעמים מתרגלים לזה.
ד"א אני יכולה להגיד לך, שלפעמים אחרי התכתבות של פעם או פעמיים יש פרופסורים שיעברו לכתוב hey little junebug....
ויש כאלו שאפילו לא יטרחו להוסיף את זה אלא פשוט יכתבו את ההודעה. זה נדיר וזה בד"כ קורה רק אם המערכת שלכם עברה לפסים קצת יותר "חברתיים" אני מניחה יהיה המונח המתאים.

וזה עניין תרבותי גם בהקשר לרקע של המרצים

מרצים גרמנים (או גרמנים שעברו לצפון אמריקה) ימשיכו להיות קורקטיים עוד זמן רב. כנ"ל סקנדינבים. איטלקים, צרפתים ומזרח אירופאים יותר קלילים (מניסיוני האישי).

אפשר גם לראות הבדל ברור בין אזורים שונים בארה"ב ורקע אקדמי שונה (פרופסורים ש'צמחו' ב'ניו-אינגלנד' לעומת 'מיד ווסט' וכד'). אבל זה מצריך דקות אבחנה מחודדת יותר, והכרת דקויות מבטא ודיבור אמריקאים מגוונים.

אני הייתי כמוך

עד שהתחילו להתנהג לא יפה, מאז אני מודה רק כשיש על מה, שאר הזמן הם יסתפקו בשקר הקל של Best Regards.

GeJuFan

New member
מעניין אותי- ולא חייבת לענות

מה הכוונה ב"התחילו להתנהג לא יפה"..

Gidi Shemer

New member
אני יכול להעיד

זה קרה בדיוק בשיעור שבו באתי לבקר את קלימרו והספקתי לצלם חלק ממה שהלך שם בסלולרי:

http://www.youtube.com/watch?v=nyXPai3EE7A

אבל אני חייב לציין שאחרי שהכל נרגע, קלימרו העבירה הרצאה למופת.

כן ולא

כן, כלומר הלוואי שסטודנטים צעירים לאמנות יגיבו בכזו אנרגיה למה שקורה בהרצאות. מהשנה שלימדתי שנה א' הם עשו רושם אדיש למדי.

לא, אני לא מעבירה הרצאות בבית הספר שבו אני לומדת, הם נתנו לי לעשות את זה למשך שנה ואז היו שינויים במערכת כתוצאה משינויי סגל ושכחו להגיד לי שאני כבר לא עובדת שם. כלומר, כן, הם מתנהגים לא יפה גם לסגל, אבל זה לא קשור לדוקטורט שלי באופן ישיר.

זה סיפור ארוך למדי

שאני מרגישה שייבבתי לגביו מספיק פה ובפורום כותבי...

בגדול, מוסד הלימודים שאליו אני משתייכת פישלו בגדול, כמובן שגם לי היה חלק מכך שנבע מהעובדה (העדיין נכונה) שאני לא יודעת איך לכתוב דוקטורט בצירוף לכך שציפיתי שילמדו אותי.

בינתיים צוות מנחים חדש (אחד מהם בעל האגו הגדול ביותר שפגשתי בו אישית), התנהגות קלוקלת חדשה (אמבושים בפגישות הערכה, תקשורת מעורפלת, רמיזות משפילות לגבי העבודה שאני עושה וחמדנות) ואימיילים מצדי שלא מודים על כך שבועטים לי בישבן וגורמים לי לשלם על זה.

פעם אולי אני גם אהיה דוקטור. לצערי בינתיים התקשחתי הרבה מעל לנחוץ מבחינת רמת החשדנות שלי בהתנהלות עם אנשים מהתחום ומהאקדמיה, ואני מטפחת פנטזיה זמנית שאם וכאשר אסיים את התואר אמצע ערוץ להתלונן על הפארסה שהיא לימודי הדוקטורט שלי.

מה שאמרו לי

כשהתחלתי את התואר (הראשון) בארה"ב, אמרו לנו מפורשות שבפניה ראשונה למרצה הפורמט המומלץ הוא:
Dear Professor X,

Sincerely,
Y

זה הרגיש לי מאוד זר בהתחלה, אבל מתרגלים.

naf86

New member
מה שאני עושה

זה לכתוב משהו כמו:

בוקר טוב,
צהרים טובים,

וכו'. ככה זה נפתח בנימוס ולא מסתבכים עם שמות.

אני תמיד מסיים עם

Thank you,

Naf86

זה יבש מספיק כדי לא להעליב אף אחד, ומנומס מספיק להיות רשמי.

לדוגמא:

Good Afternoon,

I wanted to ask about the test. Can I please do it a day early as I need time to write in Tapuz?

Thank you,

Naf86

ABD2b

New member
דווקא לא נשמע לי מנומס בכלל

כלומר, זה מצוין אם כותבים לחברה/מוסד כשאינך פונה לאף אדם ספציפי.
אבל כשכותבים אישית למרצה מסוים, לדעתי הרבה יותר מנומס ומכובד לפנות בצורה שגידי, פיליפ ואני דיברנו עליה.

naf86

New member
זה הרבה יותר מנומס מסתם "היי"

לא תמיד יודעים את התואר של הפרופסור/ד"ר/מרצה. לכן זה דרך בטוחה להתחיל עם מילת נימוס אבל לא להרוס עם תואר לא נכון.

ABD2b

New member
נו באמת

זה יותר מנומס גם מהרבה דברים. Hi זה יותר מנומס מלא להגיד שום מילת שלום בכלל. אז מה?
כמו שניסיתי להסביר למעלה, פרופסור הוא כינוי גנרי לכל מרצה במוסד על-תיכוני. כלומר, גם אם יש למרצה שלך רק MA או BA ולא דוקוטרט, עדיין זה נכון ותקני לפנות אליו כפרפורסור. מה גם, שבד"כ אפשר בקלות לראות באתר החוג/מוסד האם המרצה בעל תואר דוקטור.
בכל מקרה, "לא הוריסים עם תואר לא נכון", זה בדיוק מה שפיליפ, גידי ואני טענו לאורך כל השרשור. זה מנומס ומקסימום המרצה יגיד לך -- "שלום נאף, אני מצטער שאינני יכול להרשות לך להגיש את העבודה באיחור למרות מיוחבותיך לכתיבה בתפוז. להבא, אגב, תקרא לי פשוט דייב."
אבל לי נשמע פי מיליון עדיף לכתוב "פרופסור" ולא סתם "צהרים טובים".
לא מלמדת אותך איך לפנות לאנשים, תעשה מה שנוח לך -- אני רק אומרת את הדברים לטובת השואלת, אני לא הייתי ממליצה לה לפעול לפי ההמלצה שלך.

למעלה