איימלים למרצים

little junebug

New member
איימלים למרצים

עוד בארץ הייתי גרועה בכתיבת איימילים וכאן אני ממש ממעיטה בכך גם כשיש לי שאלה דחופה למרצה והסיבה היא שזה ממש מבלבל אותי.
ולכן יש לי כמה שאלות לפורום לומדים בחו"ל היקר
,אשמח אם תשתפו אותי בניסונכם.

איך אתם מתחילים את האיימיל? תמיד ב Dear Dr.X או Dear Ms.X גם אם המרצה מעדיף שתקראו לו בשמו הפרטי? יש חלופה יעילה לפשוט שלום?
עוד שאלה מצחיקה היא-היא כותבים תודה מראש, ואם Best regards זאת סיומת טובה לדעתכם? יש סיומות טובות יותר?
שלכם תמיד,
ליטל ג'ונבאג שלא יודעת לכתוב איימילים אבל במכתבים ממש מעולה.

Philip Jr

New member
Dear Little Junebug

מה העניינים?

את בתואר ראשון? לא שזה משנה כל כך לתשובה שאתן לך.. אצלנו המרצים (שזה גם אני השנה) אומרים עוד בשיעור הראשון איך הם מעדיפים שיפנו אליהם. איתי זה פשוט, כי אני לא דוקטור, ולא סובל כשקוראים לי Mr. וכדומה.. כשאת לא יודעת, הולכים על בטוח ומשתמשים ב - Dr., זו דעתי.. ואז בהתאם לטון בתשובה אפשר לעבור לשם פרטי לעיתים רבות.

אני לא חושב שיש בעיה בלכתוב Hello או Hi בתחילת מכתב.. WASSUP או YO כנראה פחות מתאימים..

ולגבי סיומות בהחלט נהוג לומר BEST, או BEST פלוס תוספת כמו REGARDS, או פשוט THANKS..

האמיני לי, לא אלו הבעיות שיש למרצים או אנשי סגל בתור קוראים של מכתבים.. הבעיה היא לרוב בתוכן.. למשל סטודנט ששואל משהו שמופיע בסילבוס והסברת שלוש פעמים בשיעורים נפרדים, והוא פשוט לא היה כל הסמסטר.. או סטודנטית ששואלת שאלה בסיסית ביותר שעה לפני המבחן ומצפה לקבל תשובה במייל.. וכו וכו..

ABD2b

New member
וגם professor -- ללכת על בטוח

Dear Professor Smith
השימוש בתואר פרופסור לכל מי שמלמד גם אם איננו דוקטור ובוודאי לא פרופסור מלא/חבר מקובל ביותר ובטוח לשימוש. רוב האימיילים שאני מקבלת וקיבלתי מתלמידי תואר ראשון היו כאלו. או שבודקים באתר החוג שזה וד"ר ואז פונים Dear Dr. Smith
אפשר לעבור שם פרטי רק אם המרצה עונה וחותם/ת בשם פרטי או מבקש ישירות לפנות אליו/ה בשם פרטי.

Philip Jr

New member
אבל זה מגיע לי כל הטוב הזה?

כלומר - זה לא הזוי לגמרי שסטודנט שלי יכנה אותי פרופסור, פשוט כי אני מלמד אותו? למרות שאין לי דוקטורט?

ABD2b

New member
מזכיר סיפור מהאוטוביוגרפיה של סקינר

(סיפרתי כבר או כאן או בקומונה, אז סליחה על החזרה), אבל סקינר כתב באוטוביוגרפיה שלו שהוא עשה תואר ראשון באיזה קולג' קטן נידח ופושטי. בכל הקולג' היה רק מרצה אחד שהיה לו דוקטורט. לכן, כדי לכבד אותו, בעוד שלכל המרצים פנו פרופסור, למרצה הזה פנו בתואר דוקטור...

בכל מקרה, בארה"ב "פרופסור" זה מן שם גנרי ל"אינסטרקטור". זה המקצוע -- קולג' פרופסור, בלי קשר אם אתה מחזיק ב MA או PHD או שכבר קיבלת פרופסורה...

בחיים לא נתקלתי בפניה

Dear professor כשאני הייתי תלמיד דוקטורט, או באי-מיילים שראיתי שנשלחו למתרגלים שלי. בודדים מאוד מאוד מאוד הם תלמידי הדוקטורט שבאמת מלמדים קורס משלהם.

Gidi Shemer

New member
אבל כשהם כן- ככה פונים אליהם

גם אצלנו נדיר שדוקטורנטים מעבירים קורס, אבל כשזה קורה זו היתה הלשון שבה פנו אליהם.

תרשה לי לשער

שבשלב זה בקריירה שלו זה אינו המצב של ידידנו Philip, וע"כ זה דווקא כן יהיה הזוי למדי אם סטודנט יכנה אותו פרופסור. לא מפני שאין לו דוקטורט אלא משום שהוא אינו חלק מה-teaching faculty.

ABD2b

New member
מה ההגדרה של teaching faculty?

בדוקטורט, גם כשהייתי בערך בשלב של פיליפ (אולי שנה יותר מתקדמת בתוכנית), יצא לי ללמד הרבה קורסים משלי והטייטל הרשמי שלי היה graduate teaching associate. אבל לכל מרצה, בין אם אג'נקט, בין אם דוקטורנט, בין אם בעל PHD או בעל MA, הסטודנטים פנו בתור פרופסור.

תהיי בטוחה שלסטודנטים

לא היה מושג מה הטייטל הרשמי שלך, או לפחות ל-99% מהם. הם ידעו שאת אחראית מלאה על הקורס, כלומר הפרופסור. אותו דבר לגבי אדג'אנקטס. מתרגלים אינם אחראים על הקורס ולא ידוע לי שום מקרה שמכנים אותם professor. ארה"ב מדינה גדולה, אבל אני לא שמעתי על מקום שבו מכנים מתרגל professor. אני מוכן לשמוע על נסיונם של אחרים, כמובן.

Philip Jr

New member
אני אחראי ביחד עם פרופסורית..

אני המרצה / הפרופסור של חצי מהקורס, ואת החצי השני מלמדת פרופסורית / בעלת תואר דוקטורט + פוסט + הרבה יותר ניסיון ממני. כך עובד קורס מבוא לאישיות אצלנו. אז אני לא האחראי המלא על הקורס, אבל אני אחראי על חצי ממנו, יש לי מתרגלת, וכו..

שורה תחתונה,

מכנים אותך פרופסור?

לי היה בדיוק אותו סידור כמו שאתה מתאר ועדיין לסטודנטים היה ברור מאוד שיש פרופסור אחד בקורס, וזה לא אני. אותו כינו פרופסור ואותי לא, וזה היה הדבר הכי טבעי שיכול להיות.

Philip Jr

New member
ביקשתי שיקראו לי נעם

כי לי נראה תמוה שיכנו אותי פרופסור.. גם אם זה הכינוי הגנרי למרצה.

טוב, אני עוד לא שמעתי על

כך שסטודנט שנה שניה בתוכנית דוקטורט, בשלב שבו עוד בדרך כלל לוקחים קורסים, מוגדר כמי שמלמד קורס משלו ומכונה על ידי הסטודנטים פרופסור. אבל כמו שכתבתי למעלה, ארה"ב מדינה גדולה. אולי אצליכם זה אחרת ממה שאני מכיר או שמעתי עליו.

Philip Jr

New member
זה נדיר

בעיות כח אדם ומימון הביאו למצב הזה, למרות שאני מרוצה ממנו.. אוהב מאד ללמד, וקיבלתי עסקה טובה. בגדול זה לא קורה.

d a p h n a

New member
אני דווקא מכירה די הרבה

לא בחוג שלי (שבו רק בשנה שישית נותנים לדוקטורנטים ללמד קורסים שלהם וגם זה בתנאים די מגבילים), אבל בחוגים אחרים היה מאוד מקובל שדוקטורנטים מלמדים קורסים משלהם לאורך כל התואר. בדרך כלל בתור שלב ראשון הם היו קורסי שפות, ואחר כך קורסים בתחום ממש.

ABD2b

New member
אין לי ספק בעניין, וזו לא הנקודה

מה שאמרתי גם לפני כן, הוא שהסטודנט מכנה פרופסור כל מי שהוא אינסטרקטור (ואתה תיקנת אותי לפני כן שזה כינוי לכל "פקולטי"). לכן אני שואלת מה ההבדל או מה ההגדרה של פקולטי (ועוד מבחינת הסטדונט?! בוודאי שאין לו מושג -- הוא רק יודע שיש לו משהו שמנהל את השיעור)

ואכן, לא ראיתי שמכנים מתרגל פרופסור (חוץ מבמקרה של פרשמנים שלא מבינים עוד מי נגד מי). בכל מקרה, אם פיליפ מלמד פרונטלית כיתה, לא הזוי בכלל שיכנו אותו פרופסור.

אז אם אנחנו

מסכימים אין טעם להתבחבש על זה.
את הגבת למה שאני כתבתי לגידי והמשכתי משם. מה שהגבתי ישירות לך היה אמור להיות חידוד, לא תיקון. בכל מקרה, לא קריטי.

למעלה