איילון לבטחון

טשאפק

New member
איילון לבטחון

במקרה שפרץ לא יצליח להשיג את האוצר ואני מקווה שתהיה כאן הפתעה, עליו לתת את תיק הבטחון לעמי איילון, או אפילו להסכים שיישאר בידי מופז, ולקחת לעצמו תיק כלכלי בכיר: רצוי תמ"ת. פרץ בהחלט יכול להיות שר בטחון, אבל לא בשביל זה בחרו בו. היכולת שלו לקדם את הנושאים שבהם הוא מאמין, ושקרובים ללבו, תהיה רבה יותר במשרד התמ"ת. איילון יהיה שר בטחון מעולה. מדובר במקרה מיוחד של אדם שיש לו ניסיון צבאי וגם מודיעיני, אבל יש לו גם יכולת לצאת מהחשיבה השבלונית של אנשי צבא. הוא ישכיל לקצץ היכן שיש בזבוז או הוצאות לא הכרחיות, לתת לצבא חופש פעולה היכן שאפשר, ולהכווין אותו היכן שנדרש. אני לא רואה כל יתרון למדינה בחלוקה אחרת של התיקים. השיקול לא צריך להיות קידום אישי של פרץ דרך משרד הבטחון היוקרתי, וגם לא שיקול מפלגתי כמו ריצוי פואד בן-אליעזר, שיש לו יותר כוח במפלגה מלעמי איילון. דרך אגב, גם מבחינת הקידום האישי של פרץ, הוא לא זקוק למשרד הבטחון וזה רק עלול לפגוע בו במגזר הערבי. די בניסיון שיצבור כחבר קבינט בכיר, כדי להשתיק את המתלוננים על חוסר ניסיונו ברמות הגבוהות. אין שום חובה שהניסיון יכלול דווקא את משרד הבטחון. אני מקווה מאד שהשיקול של תחרות עתידית על המנהיגות מצד איילון או ברוורמן לא ינחה את פרץ ושהוא יכבד את רצון הבוחרים בפריימריס.

טשאפק

New member
והערה נוספת

מאיפה בעצם הגיע הרעיון שפרץ יהיה שר בטחון? שתי סיבות, שתיהן שגויות. א. ראש מפלגה חייב לקבל את התיק הבכיר ביותר שניתן לה - למה?! לא מוטב לשבץ תיקים לפי התאמת השרים? פרץ כיהן ארבע פעמים כח"כ, רק פעם אחת היה בוועדת חו"ב. זה מעיד על כך שמוקד העניין שלו אינו מדיניות הבטחון. לעומת זה נמצא בעבודה אדם מתאים ביותר לתפקיד, לדעתי, עמי איילון. והסברתי קודם למה הוא מתאים. האם ראש מפלגה מאבד מסמכותו כאשר הוא בוחר בתיק בכיר פחות אבל מתאים לו יותר? האם לא כדאי לחשוב על טובת המדינה קודם? ב. תיק הבטחון בכיר יותר מתיק החינוך, למשל. האם טענה כזו לא מנוגדת לאחת הנקודות המרכזיות במצע העבודה, שהחברה חשובה לא פחות מן הנושאים הבטחוניים? נכון שתיק האוצר הוא בעל חשיבות אדירה לניהול העניינים במדינה, אבל המוסכמה שקובעת שדווקא הבטחון והחוץ הם שני התיקים הבכירים האחרים טעונה עיון. החוץ לדעתי כמעט חסר חשיבות לחלוטין בימינו, והבטחון אמנם חשוב אבל לא בהכרח יותר מתיקים אחרים.

negative

New member
אתה טועה פה...

בטענה א' שלך אתה טוען - "ראש מפלגה חייב לקבל את התיק הבכיר ביותר שניתן לה - למה?!" עמיר פרץ רוצה לבסס את מעמדו כראש המפלגה ומעמדו הציבורי התדמיתי. לכן , כל פעולה אחרת מאשר לקחת את התיק הבכיר ביותר שניתן למפלגת העבודה הוא טעות פוליטית איומה מבחינתו.

טשאפק

New member
זו חשיבה שבלונית ומוטעית

הטיעון ברור לי אבל אני חולק עליו לחלוטין. אין שום חוק שמחייב את ראש המפלגה למלא תפקיד שנחשב בכיר יותר, אם יש מתאים ממנו לתפקיד ואם יש תפקיד שמתאים לו יותר. לא מדובר על כך שעמיר פרץ יהיה סגן שר הדתות, או שר מונפץ לענייני פיתוח הנגב והגליל כמו שמעון פרס. הוא יהיה חבר קבינט בכיר ושר בכיר ורב השפעה. יש עוד משרדים חשובים פרט לבטחון, הרי אולמרט הפך משר תמ"ת ותקשורת לראש ממשלה. שר תמ"ת יכול לקדם את עקרונות המפלגה לא פחות ואף יותר משר בטחון. אף אחד לא יוכל לטעון שפרץ חסר ניסיון, לאחר שיכהן כחבר קבינט בכיר. טענה כזו תהיה סתם גזענות כי גם אולמרט לא היה מעולם שר בטחון. דבר לא ייגרע מכבודו ומנהיגותו של פרץ אלא להיפך. לקיחת תיק הבטחון תתפרש כסיפוק אינטרס אישי, על חשבון הערכים שלהם הטיף פרץ.

מסכים איתך! ../images/Emo45.gif

פרץ לא מתאים לבטחון והוא גם לא יכול לתרום כלום למאבק החברתי מעמדה של שר הבטחון. פרץ מתאים לאוצר ואם הוא לא יקבל את תיק האוצר, עליו להיות יו"ר האופוזיציה ולהילחם בקדימה כאופוזיציה לוחמת שתביא למפלתה ולתפיסת השלטון, כמובן באופן חוקי. אסור להיכנע לקדימה ולוותר על המאבק החברתי ועל סדר היום החברתי החדש שעם ישראל כל כך משווע לו כמו המדבר לגשם. תוצאות הבחירות אמנם מראות שהעם בחר שקדימה תהיה מפלגת השלטון, אך באותה מידה ואולי אף יותר מכך, תוצאות הבחירות גם מראות שהעם רוצה סדר יום חברתי חדש ושהנושא החברתי יעמוד בראש סולם העדיפויות. ואם זה רצון הבוחרים, על הפוליטיקאים שלנו לכבדו, אחרת בבחירות הבאות שיבואו הרבה יותר מהר ממה שאנחנו חושבים, שיעור ההצבעה ישבור שיאים חדשים כלפי מטה והדמוקרטיה עצמה תהיה בסכנת התפוררות.

טשאפק

New member
אם קווי היסוד יהיו כאלה

שמתאימים למדיניות העבודה, אז אין הכרח להתעקש על תיק האוצר. לא מדובר בעניינים פרסונליים, ואפשר לקדם מאד את הנושא החברתי גם ללא תיק האוצר. השאיפה צריכה להיות להשפיע כמה שיותר בהתחשב במבנה הכנסת הנוכחי, לא לחתור שוב לבחירות, רק כי התוצאות לא מוצאות חן בעינינו.

בלי תיק האוצר אי אפשר לעשות שום דבר

זו פשוט עוד מלכודת דבש מצד אולמרט וקדימה, בדיוק כפי שהימין הכין לו. כך שאני מצטער מאוד טשפאק, אבל לא בכל מחיר צריך להיכנס לממשלה. בטח לא במחיר של ויתור על המאבק החברתי ועל סדר היום החברתי החדש. גורלה של מפלגת העבודה שעלול להיות כגורל שינוי מונח כאן על הכף. כך שאני במקומך לא הייתי מזלזל בזה. גם בשינוי חשבו שאם יזלזלו בבוחרים שלהם הם יוכלו להמשיך לשבת בכנסת על חשבונם, ועובדה שהלקח שהם קיבלו מהם היה רע ומר. כך שהדבר האחרון שאני רוצה זה שזה יקרה גם למפלגת העבודה המחודשת של פרץ. כך שאסור בשום תכלית של איסור לוותר על תיק האוצר, כי פירושו של ויתור על תיק האוצר, הוא ניצחון מוחלט של קדימה והפסד צורב לעבודה, אך יותר מזה, זה הפסד צורב למאבק החברתי ולסדר היום החברתי החדש. ניצחון מבחינתי זה אחד מהשניים: או שפרץ זוכה בבחירות והופך לראש הממשלה, מה שמקנה לו את האפשרות להנהיג את הסוציאל דמוקרטיה ואיתה את סדר היום החברתי החדש שיחייב את כל האזרחים במדינה. או לחילופין באם יפסיד בבחירות לקדימה, עליו לדרוש את תיק האוצר ואת שאר התיקים החברתיים, ובאמצעות זאת לקדם את המאבק החברתי ואת סדר היום החברתי החדש, לצמצם את הפערים בין עניים לעשירים בישראל, לעלות בהדרגה את שכר המינימום ל1000$, לבטל את תוכנית ויסקונסין או לפחות לעצור אותה שלא תתפשט גם לערים נוספות בישראל ולחוקק חוק פנסיה חובה לכל אזרח. ואת כל זה הוא יוכל להשיג רק מעמדה של שר אוצר שידו על הברז. בשום תפקיד אחר אני לא רואה אותו משיג ולו עשירית מכל מה שציינתי. כך שבהחלט אסור לו להתפשר על פחות מתיק האוצר.

טשאפק

New member
אם מעבירים את חוק עובדי קבלן

שלמעשה מבטל את חברות כוח האדם כמו שהן היום, מעלים את שכר המינימום, ומנהיגים פנסיה חובה, ואת כל זה אפשר לעשות ללא האוצר, הרי שחוללת מהפיכה חברתית. במקביל, תתבצע תפנית מדינית שיהיה קשה לעשות בלי העבודה - פינוי מאחזים, הפסקת ההקצבות ליש"ע. לא בטוח שתהיה הזדמנות נוספת. האוצר הוא תיק חשוב מאד ואסור לוותר עליו בקלות, אבל בתנאים מסוימים זה אפשרי.

אני לא רואה איך אפשר בלי האוצר

לעשות את כל זה. נכון שאפשר לדרוש כל דבר, אבל בדיוק כפי שקדימה מסרבת לתת לנו את האוצר, מי מבטיח לנו שדרישותינו יתקבלו על ידה, בעיקר אם חס וחלילה שטרית יהיה שר האוצר ויעמוד על שתי רגליו האחוריות בכל פעם שתגיע דרישה ממנו להטיב עם השכבות החלשות ולצמצם את ההטבות לעשירים ולמבוססים? האם אתה יכול להבטיח שכל דרישה שלנו תתקבל לו זה יהיה המצב? ומה תעשה אז מפלגת העבודה? איזה עוד אמון יהיה לבוחרים שלה בה ולעומד בראשה? לא ולא, בשום פנים ואופן אין לוותר על תיק האוצר, זה הדבר שמבדיל אותנו עוד בין ניצחון חלקי לכישלון צורב. ויתור על תיק האוצר יהיה הקש האחרון שיבטיח את נצחונה הבלעדי של קדימה בבחירות הללו והפסדה של הסוציאל דמוקרטיה ושל סדר היום החברתי החדש.

שדחם10

New member
נאיבי מאמין לפרץ-שיפעל להחזר כספי ה

שוד של פקידי בנק ישראל. עם הפה פרץ הוא חברתי, אבל הוא החבר של כל החזקים, עובדי הבנקים, חברת חשמל , מקורות , הנמלים ,בנק ישראל וכל מושחתים.מה שחשוב לפרץ זה כיסא של מיניסטר תחת התחת.

האם תיק החינוך אינו נחשב "תיק בכיר"

בעיני תיק החינוך הוא תיק בכיר וחשוב לפחות כמו תיק האוצר, החוץ והביטחון. אם העבודה תקבל את הביטחון ואת החינוך, פרץ צריך לקחת על עצמו את החינוך שזה תחום שהוא באמת יכול לתרום בו המון ולתת לאיילון את הביטחון. ובכלל לא לזלזל בתיק החינוך ולהתייחס אליו כאל תיק בכיר כי הוא מאוד מאוד חשוב . עוד משהו - בעיני צריך למנות שר להשכלה גבוהה ולתת את התפקיד לרייכמן מקדימה, ואת החינוך לעבודה. אבל זו רק דעתי

ראשית: לא

התיקים הבכירים בממשלה הם שלושה: תיק הבטחון, תיק החוץ ותיק האוצר. ושנית: תיק החינוך בלי תיק האוצר לא שווה מאומה. כי מי שבסופו של דבר ידו על הברז זה שר האוצר ולא אף אחד אחר מלבדו, המקסימום שיכול לעשות שר החינוך זה לדרוש ולהילחם על דרישותיו ועמדותיו, וכבר ראינו מה שווים כל הדרישות של השרים השונים כשזה מגיע לאוצר, לשר האוצר ולפקידיו. כך שתודה, אך לא תודה.

שר להשכלה גבוהה?

למה לא - שר לגיל הרך, שר לילדות, שר לגיל הטיפש-עשרה? למה לא? בשביל לסדר את הישבנים של כולם, יאללה קדימה שתהיה לנו ממשלה של 50 שרים. ישבנו של רייכמן אינו מצופה זהב. הוא נכלל ברשימת קדימה לכנסת, ויואיל נא לשרת את העם שבחרו, בכל תפקיד שיוטל עליו. ואם יהיה ח"כ ולא שר - גם משם אפשר לשרת רבות אם העם. לא נאה לאדון רייכמן, שנולד לדעתו עם כורסת השר צמודה לישבנו - לא היה צריך להיכלל ברשימת קדימה לכנסת. שר לא חייב להיות חבר כנסת. כשר חינוך היה יכול להתמנות (אם התיק נשאר בקדימה) גם מבלי להיות חבר כנסת, ואם שום דבר אחר לא מוצא חן בעיניו, התמודדותו לכנסת לא הייתה ראויה. אין שום סיבה בעולם להמציא עוד משרד ממשלתי רק עבור ישבנו של אדון רייכמן.

ד"א יש משרד קיים שיכול להלום את

רייכמן, אין צורך להמציא משרדים. מה רע במשרד המדע?

טשאפק

New member
../images/Emo45.gif הצחיק אותו כשהוא טען

שמינויו לשר החינוך זו "מורשת שרון". אפשר לטעון בצדק שזו הבטחה של שרון, אבל מורשת זו מילה ששמורה לדברים קצת יותר חשובים מעניינים פרסונליים.

gershon17

New member
כן, בטח, וצבי נינג'ה ילמדו לעוף

נראה לך שעמיר פרץ מסוגל לוותר על התיק הבכיר של העבודה ולא לקחת אותו לעצמו?

למעלה