"איטליז" - קטעים להורדה

דוגמה לכתיבה טובה

שלום חנוך מאיר אריאל יהלי סובול אביתר בנאי החברים של נטשה כרמלה גרוס ואגנר ערן צור קורין אלאל (והטקסטים שהיא בוחרת) ויש מספיק משוררים ישראלים שאפשר להשתמש בטקסטים שלהם. לא ברור לי למה צריך תמיד לראות את ה"רע", כשיש כל כך הרבה משוררים עבריים מעולים שאפשר פשוט להשתמש בטקסטים שלהם בלי לשאול בכלל (צריך רק לתת תמלוגים).

אז כנראה כאן דעותינו חלוקות

לדעתי, רוב אלה שמנית, אם לא כולם, הם תמלילנים גרועים ביותר. במיוחד קורין אלאל, ערן צור, ומאיר אריאל. כותבים גרועים, הן בלחן והן במילה.

Yudokolis

New member
עניין של דיעה, אבל יש כזה דבר שנקרא

קונצנזוס. מאיר אריאל, וסליחה על האופטופיק, נמצא עמוק-עמוק בתוך הקונצנזוס, להבדיל מאלאל, צור וסובול. אני מציין את זה דווקא בתור מישהו שלא ממש סובל את מאיר אריאל - הוא נחשב לאחד מגדולי המשוררים שידעה ארצנו, ולא כטרנד חולף, אלא מזה שנים רבות. במאיר ברשת, שכולל ניתוחים מעניינים של הטקסטים שלו, כבר היית? (את הדיון אפשר להמשיך בפורום מוסיקה עברית).

לפעמים הקונצנזוס שגוי

ובעיקר בארץ. אם יהלי סובול דווקא כן נחשב תמלילן טוב (לפחות לפי מירב מבקרי המוסיקה בארץ) הרי שזהו גם קונצזוס. בכל מקרה, אני אכנס לאתר הזה ואראה מה יש לו להציע, כי אני לא בקיא בשירי מאיר אריאל באופן מקיף. אך עד היום אני זוכר שאחד מהשירים שלו היה כתוב בעמדת השמירה שלי בטירונות, והייתי בוהה בו שעות מבלי להבין מה לכל הרוחות הוא רוצה בכלל בשיר הזה. וזה לא שאני בור בשירה, אלא שהיצירה הייתה פשוט תפלה לחלוטין.

למעלה