"איטליז" - קטעים להורדה

Yudokolis

New member
"איטליז" - קטעים להורדה

קטעים של איטליז בהופעה חיה עלו לרשת להורדה חופשית באישור הלהקה. אלו אותם קטעים שהוצעו אי שם לפני מספר חודשים, ששמותיהם הם: Bolshevikim Surf Um Kultum Spliff Mix Me למה אתם מחכים?

kurush

New member
אההההההההה.... מאיה

היא פשוט זמרת מדהימה.... הסופרן הגבוה שלה ב-Mix Me פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש...

Rudess

New member
לדעתי לא

היא ממש לא מדהימה לדעתי, ויש מקום לשיפור חוץ מזה, שאני אישית לא ממש אוהב את המוסיקה שהלהקה עושה

לא, אין מקום לשיפור

היא פשוט מושלמת, וזהו.

begone

New member
יופי של דבר

מוסיקה מצוינת, כמובן שתמיד יש מקום שיפור, ורק הסתייגות אחת קטנה - למה באנגלית למה? אי אפשר בעברית? זאת גישה קצת התאבדותית.

למה לא באנגלית?

למה חייבים להיות צרי אופקים לגבי השפה? למה לא יכולים לקבל להקה ישראלית שעושה מוסיקה בשפה האנגלית? כל זאת ועוד, עובדה.

zambush

New member
מצד שני ../images/Emo73.gif

עוד לא ניתקלתי בלהקה לועזית ששרה בעברית

חחחחחח../images/Emo45.gif

תתפלא, אבל יש להקות אמריקאיות ששרות בעברית. כן, אלה להקות של מוסיקה יהודית בחוץ לארץ, ששרים דברים סטייל "משיח משיח" וכאלה. הדיווח מפי אחותי שבני דודים שלנו, ילידי ניו ג'רזי, מאזינים להם להנאתם בנסיעות בינעירוניות. מזעזע.

xoxolka

New member
אנגלית נשמעת יותר טוב!

ולמה גישה התאבדותית..? :( אם רמת האנגלית טובה אין כאן שום נסיון להתאבדות לדעתי..

Yudokolis

New member
ומה עם...

Greek Maturity של Ne Zhdali...? (שלא יהיה ספק - הלינק הוא להורדה ישירה של השיר המצוין הזה, בעברית צחה, של להקה מאסטוניה!! כדאי לבדוק גם את שאר הדברים שלהם שמוצעים להורדה חוקית באתר הזה)

zambush

New member
לא אמרתי שאין ../images/Emo73.gif

אמרתי שעוד לא ניתקלתי בזה. אני בוודאי שמח לראות שהדבר קיים. בברכת שבועיים טובים (עד שאחזור לשבת הבאה). שלומי

לא משנה

העובדה היא, שעקב המרובעות של הקהל בארץ, ובעיקר הרדיו וחברות התקליטים, יש מעין סלידה מלהקות ששרות בשפה האנגלית. יש הרבה מוסיקה טובה, ומתעלמים ממנה לגמרי, היא מחתרתית לחלוטין, רק בגלל היותה באנגלית. ולמה? מה זאת הגזענות הזאת? לפעמים, באנגלית זה פשוט נשמע יותר טוב, ויש אנשים שמעדיפים לכתוב באנגלית, זה יותר נוח להם, זה יושב יותר טוב עם המוסיקה. אז מה, זה פשע? עשרות אלפי אנשים היו הולכים להופעות מחוץ לארץ, של להקות לועזיות ששרות באנגלית, ואותן להקות מושמעות ברדיו. אז למה לא להקות ישראליות ששרות באנגלית? למה זה משנה? לדעתי זהו סטטוס-קוו שפשוט מוכרח להשתנות.

orbiti

New member
לדעתי, זה העניין

באופן אישי, לי הרבה יותר קל להתחבר לטקסטים בעברית. אז נכון שאני שולט באנגלית בצורה סבירה למדי (בבגרות בע"פ באנגלית דיברתי עם הבוחנת על גרוניך וקיבלתי 100) ורוב המוזיקה שאני שומע היא בשפה הזאת (אני בכל זאת בררן למדי), אבל לטקסטים בעברית עדיין יותר קל לי להתחבר. מלבד העניין הזה, רוב הלהקות בארץ ששרות באנגלית פשוט נשמעות רע. אוצר המילים דל וטיפשי או יומרני וחסר טעם, והמבטא נשמע מלאכותי וחקייני רק במקרים הטובים יחסית. זה מוביל אותי לעוד בעיה, בגלל החוסר המדהים בהרכבים מקוריים בארץ (קשה להגיד שזה אופייני רק לארץ, בכלל יש בשנים האחרונות אינפלציה של להקות) והעודף בהרכבים בכלל, זה מביא לכך שהרכב שמחקה (או "מושפע מאד מ") להקה אמריקאית או בריטית כלשהי, נשמע אפילו יותר כמו חיקוי עלוב כשהוא מנסה לשיר באותה שפה. כמובן שיש יוצאי דופן (רוקפור וכו'), אבל הרוב נוטה להתיישר לפי השאר.

יתכן, ארנב, יתכן

אך אם מדובר באיטליז, הרי שהסולנית שרה באנגלית בצורה טובה למדי, וגם הליריקה של איטליז מעניינת למדי, לפחות לפי מה שהבנתי מההקלטות.

begone

New member
למה לא באנגלית

כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה. אחרי הכל - זו אמנות. אבל לשיר באנגלית זה לגרום למוסיקה שלך להגיע לקהל-יעד מצומצם ביותר, וזה חבל בגלל שרוק מתקדם עברי זה בכלל לא מילה גסה. להיפך - זה עבד יופי עד היום. עובדה: פרווה חמה קיבלה שבחים מכל אדם אפשרי כמעט. אני חושב שהאקסיומה 'זה נשמע יותר טוב בעברית' היא תירוץ לאנשים שלא יודעים לחבר טקסטים טובים בעברית. צריך לדעת איך לכתוב, זה לא פשוט בכלל, ומי שלא יודע לכתוב טקסטים בעברית, שלא יגיד לי שעברית זו שפה שלא מתחברת לרוקנרול. ר' משינה, ר' תיסלם, ר' איפה הילד, ר' אביתר בנאי שהוציא אלבום חצי-פרוגי נפלא בעברית. צריך פשוט לדעת לכתוב - כמו יהלי סובול למשל, שיש לו כישרון כתיבה פנומנלי.

begone

New member
אני לא היחיד שאומר את זה

כמעט כל מבקר מוסיקה בארץ חושב ככה.

וזאת הוכחה לאיכות?

הליריקה של יהלי סובול סתמית ומפגרת. יש משהו מקורי בחלק מהשירים שלו, אבל לרוב זה טמטום. טמטום מקורי אפילו, ולא בנאלי, כמו רוב הכותבים בארץ, ואני מניח שזה הייחוד שלו. הוא לא משורר, ובטח שלא פנומנלי, או לפחות כך דעתי. מצד שני, הוא גם לא יודע לשיר, אבל מאוד מוערך משום מה. העובדות בשטח, שרוב הלהקות בארץ שעושות "רוק ישראלי" או מה שלא יהיה, כותבות גרוע, כך שזה לא משנה בין אם זה אנגלית או עברית. אם הכתיבה גרועה, אז הכתיבה גרועה, באנגלית פשוט יותר קל לחפות על זה. אולי מכוון שרוב הקהל לא יודע אנגלית ברמה גבוהה, ובעברית ניתן לאתר ניסוחים גרועים בקלות יתרה.

למעלה