איטום מעל לריצוף

שי רגב

New member
איטום מעל לריצוף

חבר´ה, יש לי בעיה של איטום במרפסת פתוחה (ככל הנראה, לא ביצעו "רולקות" ואיטום פינות כמו שצריך...). האם יש דרך לאטום מבלי לפרק את הריצוף הקיים ולתקן את הרולקות והאיטום/זפת? (ידוע לי שיש חומרים שונים, סיליקוניים, לאיטום כזה. עד כמה הם יעילים ואיזה חומר ממולץ ביותר?). כמו-כן, האם ניתן להשתמש באותו חומר גם לצורך איטום ריצפת חדר אמבטיה/מקלחת?? תודה לכם!

1des

New member
צר לי אבל

למיטב ידיעתי אין כזה דבר מה גם שמרפסת כזו ש"דורכים".. כל חומר שימרח יסבול משחיקה פיתרון לאורך זמן מחייב פירוק הריצוף ואיטום.

Thermo Man

New member
יש פיתרון

לחברת סיקה יש רובע אפוקסית צריך לישם אותה , בנוסף יש חומר שנקרה פוליסילוקסן שהוא חומר שקוף לאיטום ,חומרים אלו יעזרו לך (בדוק), למרות שהחברים צודקים ופירוק האריחים ואיטום יתן תוצאה טובה יותר לאורך שנים אבל העבודה הכרוכה בפירוק היא יקרה יותר וארוכה יותר והרובה אפוקסית תבצע את העבודה!

שי רגב

New member
סחטיין! ואיפה מוצאים את זה?

מנסיון, עם החומרים של "סיקה" - קשה מאוד למצוא אותם בשוק (יש דווקא נסיון טוב ואני שמח להמליץ על הסיליקון שלהם). ואיפה מוצאים את החומר השני (יש ב-אייס?)?? אגב,ככל שאני יודע, להכנסת רובה אפוקסית יש צורך במרווחים גדולים בין המרצפות, לא? (לי יש ריצוף טרצו פשוט ורגיל, עם מרווחים מינימאליים).

שי רגב

New member
יש חומר של "יעקובי"...

ראיתי שלחברת "יעקובי" יש חומר סיליקוני (לטענתם - לאיטום קירות וגם לריצוף, לאחר יישום רובע אקרילית). מה אתה אומר, טרמו? האם זה שווה-ערך?? תודה!

Thermo Man

New member
החומר של יעקובי נקרא :

סקו סופר ועד כמה שידוע לי הוא לא מגיע לרמה של סיכה למרות שגם הוא טוב ,רובע אקרילית היא טובה אך עדיין אינה מספיקה לאיטום אם לא יושם שכבת איטום לפני הריצוף לכן אני ממליץ על רובע אפוקסית ואיטום נוסף הוא בפוליסילוקסן .

BRONCO

New member
איטום מרפסת

אכן קיים חומר איטום שאפשר לאטום בין המרצפות אבל זה מצריך עבודה של בעל מיקצוע אוכל ליפתור לך את הבעיה צור עימי קשר 052-923229 בברכה שיbronco קבלן איטום

איטום מעל ריצוף

בנאדם ... יש לך בעיה לפתרון לבדוק מה מרווח המישיק במרפסת קטן מ4 מ"מ המלצה לפרק ריצוף לבצע 5אטימה גדול מ4 לבצע חירוץ פתיחת פוגות ומילוי ברובה אפוקסית טוב ל 3 -4 שנים לא יותר ץ במצב הקיים אין כל אפשרות לאוטם רולקות. אבי

BRONCO

New member
אבי שלום

המקור שאתה שואב את את האינפורמציה הזוהוא לא נכון אבל זה לא פעם ריאשונה שאתה אומר את זה אז לידיעתך החומר מחזיק הרבה יותר מ3-4 שנים וגם אם לא קיימים מירווחים חורצים את הפוגות(מיישקים) אין לי מושג מה הרקע שלך בתחום אבל מטעה את האנשים ומטעה את עצמך שיהיה לך שבת שלום שי bronco

תשובה

קראתי את הערתך- לא אציין מהו מקצועי כי אין בכוונתי ליצור מערכת פרסום דרך הפורום אז ככה - אם ידידי היה מעמיק במפרטים ובתקנים היה יודע כי לנושא של ריצוף מרפסת או שטח פתוח אחר המתכננים והיועצים נתנו הנחיות ואף הכניסו את זה בתקן וגם בספר הכחול כידוע קשה מאד לתקן כשלים שנובעים מחפיפנקיות במיוחד בנושא שדברת עליו אף יצרן בארץ לא מוכן להתחייב ( הנכון לגבי ספק ) לפעמים פעולת האחזקה היא תופסת לפעמים לא . החומר לא מחזיק לא בגלל שהוא לא טוב - הוא לא מחזיק בגלל פעולות אחרות שאנו לא שמים לב אליהם כגון : השפעת קני U/V , שטיפות הולכות וחוזרות של המשטח , אופי עבודת המשטח ( הולכים עליו הרבה או לא ) מיקום המשטח ביחס לתנועת השמש ועוד . על פי תשובתי אני מקווה שתבין מהו הרקע שלי ושתהייה לך אחלא של שבת . ובהצלחה לכל החברה שפונים אליך

למעלה