תשובות לשאלותך
1. איחסון קפה קלוי (ולא טחון) לקפה, כמו לכל חומר אורגני, יש מספר גורמים המקצרים את חיי המדף שלו. חום, לחות, חמצן ואור. אור אין במקרר. אפשר להשתמש בשקית או קופסה אטומים לאור. חמצן אמנם יש, אבל ניתן לקנות קופסאות אטומות, או מומלץ שקיות שיש בהן ונטיל הנותן לגזים שיוצאים מהפולים לצאת, אך מונע כניסת חמצן. חום אין במקרר. לחות יש ועוד איך במקרר, לכן יש להקפיד לא לחשוף את הפולים לאויר כשהם קרים. לכן, אין להוציא את השקית/קופסה, להשתמש בחלק מהפולים ולהחזיר למקרר. כאשר אתה מוציא את השקית/קופסה מהמקרר תן לו להתחמם קצת בחוץ לפני הפתיחה, אחרת כשהפולים קרים הם סופחים את הלחות שבאויר ומתקלקלים הרבה יותר מהר. מה שאני עושה זה, מכין הרבה שקיות של כ-50 גרם כל אחת, ומכניס אותם לקופסה אטומה. כל פעם שאני רוצה לטחון, אני שולף שקית מבלי לפגוע בשאר. 2. תמיד עדיף להקציף עם כלי מנירוסטה. מניסיון. בכלי מנירוסטה יש תחושת חום ויש מקום לקצף. אם החלב מתיז לך, סימן שאתה מחזיק את קצה המקציף גבוה מידי. תשקיע אותו יותר בחלב. והכי חשוב זה לפתוח את ברז הקיטור רק כשצינור הקיטור כבר שקוע בחלב, ולסגור לפני שאתה שולף אותו החוצה. לא לשכוח מייד לנקות, ולתת לקצת קיטור לצאת כדי לנקות את פנים הצינור. בהצלחה. שלמה