איחסון קפה קלוי

• פותח הנושא yezer
  • פורסם בתאריך

yezer

New member
איחסון קפה קלוי

מעיון בפורום הבנתי כי הדרך המומלצת לאחסן קפה קלוי הינה בואקום. שאלתי היא היכן ניתן להשיג כלי איחסון (+משאבה?) מסוג זה. סמי

carmonle

New member
לא ברור לי היכן הבנת זאת ולדעתי אין

הכרח בכך שכן בזמן השאיבה אנו שואבים גם את הארומות שבמיכל. באופן אישי מעולם לא אחסנתי קפה בווקום. מהי הדרך לשמירת קפה טחון ? קפה טחון ניתן לשמור עד שבוע. הקפה רגיש לאור, חום, חמצן ולחות. שמירה על מספר כללים עשויה להאריך במעט את המועד: כלי אטום מקום חשוך וקריר מהי הדרך לשמירת פולי קפה ? הדרך הטובה ביותר לשמירה והארכת חייהם של פולי הקפה היא בעזרת הקפדה על מספר גורמים להם רגיש הקפה: אור, חום, חמצן ולחות. יש לשמור את הפולים בכלי אטום (גם לאור וחמצן) במקום אפל, קריר ויבש. אסור לצבור כמויות גדולות של קפה בבית ומומלץ לרכוש או לקלות לתקופה קצרה. ערן

davesh

New member
לפי דעתי...

ערן שלום. לפי דעתי אתה טועה. הוואקום כן שומר על טריות הקפה, ותכונותיו. קודם כל, כל חברות הקפה משווקות את הקפה שלהן באריזות וואקום. שנית, מניסיון אישי, המגע של הקפה הטחון עם האויר גורם לחימצונו של הקפה וכתוצאה הקפה מאבד מאיכותו מהארומה שלו ומהיכולת שלו לייצר את הקרמה. לפני שהשתמשתי בקופסת וואקום, הקפה שהייתי קונה (לוואזה אורו) היה מייצר קרמה רק בשימוש ישר אחרי פתיחת האריזה. לאחר יום יומיים כבר הייתי מקבל קפה ללא קרמה. היום הקפה תמיד יוצא עם קרמה. ותמיד יש לו ארומה טריה. ובקשר לקופסת וואקום. צריך לחפש בחנויות לכלי בית. בערוץ הקניות מוכרים משאבה שממירה כל צנצנת זכוכית לקופסת וואקום.

carmonle

New member
בדקתי את הנושא שנית, ואכן אין מניעה

להשתמש במשאבה לצורך אחסון בווקום. ערן

nzolotov

New member
צודק, אני משתמש כבר הרבה זמן

במשאבת ואקום וצנצנות מתאימות (עם ונטיל מיוחד), אותן רכשתי בחנות לכלי בית, עלותן זולה יחסית, 3 צנצנות בגדלים שונים כ 20 שקלים. בקשר למה שמוכרים בערוץ הקניות, לדעתי, לא כל כך יעיל, יש צורך בצנצנות זכוכית מיוחדות, כאלה של ריבה. אפשרות טובה נוספת היא שקיות ניילון עם סגר מיוחד, אותן רכשתי ב"הום סנטר", ניתן לאחסן בהן קפה, להוציא את האוויר ואז להעביר את השקית לקופסא שהיא אטומה לאור.

למעלה