איחוד הקהילה

yul yul

New member
איחוד הקהילה

שלום לכם. דבר ראשון בואו נהיה מנומסים. אני יעל, בת 16 וחצי ממבשרת עיר הקודש. אני באה מאיגי במקור, אבל לאחרונה אני מתחילה לבלות פה יותר. מה לעשות, קוראים סמויים זה חשוב. לאחרונה התחלתי יותר ויותר להתחבר לקהילה הביסקסואלית בתור קהילה ולנסות שוב להעמיד אותה על הרגליים. יש לי מאה ואחת תלונות, אבל רק להתלונן לא יעזור. רציתי לשמוע מכם, הייתם רוצים קהילה מגובשת? הייתם רוצים יותר נוכחות? ואם כן, איך?

soul on fire

New member
היילו =]

אפשר להתלונן על זה שמבשרת היא עדין לא עיר הקודש היא רק אחלה מקום בבדרך? ומעבר לזה, ברור שהייתי שרוצה שהקהילה שלנו תיהיה יותר מגובשת, אבל לצערי עם המצב של היום אני מרגישה חוסר רצון בכלל "לקטלג" את עצמי כמשהו בכלל - אני מעדיפה להיות עצמי וזהו בלי לומר שאני ביסקסואלית מאחר ולאחרונה {ואני לא מדברת על המס' חודשים האחרון אלה הרבה מעבר לזה} ההטחות כלפינו הלכו וגברו, בנאדם שלא מכיר אותי כפי שאני באמת וישמע במקרה ממשהו שאני בי' יטיח בי ישר שאני בוגדנית וכל זה בגלל שאני יכולה לטענתו להנות משני העולמות, האומנם לטענתי כמובן- כולנו נהנים וכל אחד מהדרך אליה הוא נולד, גם אם זה מצריך לעבור חלקים יותר קשים כדי להגיע למטרה הנחוצה. מלבד זאת, בחודש האחרון ארז לקח אותי למצעד הגאווה בירושלים, זה היה המצעד בראשון שלי, וצעדתי בראש מורם כאשר אני נושאת עימי במהלך רוב המצעד את דגל הביסקסואלים, והפלא ופלא מרבית האנשים בכלל לא ידעו על קיום הדגל... מכאן, שלפני ששואלים איך לגבש את הקהילה, צריך לשאול איך גורמים לקהילה להראות טוב בעיניי הכל, אני לא רוצה להיות חלק מקהילה שעצם השתחיותי לקהילה אני טרף קל לכל מי שרוצה להאשים אותי בעלילות שב...

Blackice

New member
סטיגמות וקהילה

סטיגמות יש לך בכל מקום, על רוב המאפיינים בחיים שלך. מה את בי? אז את בטח בוגדנית. לא? את לסבית? אז את בטח נורא גברית. מה את אישה? אז את לא יודעת לנהוג. מה את מאריאל? אז את בטח מתנחלת, דתייה וימנית. סטיגמות זה רע. אבל צריך להתמודד איתן, לא להתחמק מחלקים שלך שמעוררים את הסטיגמות האלה. אגב, כיום יש הרבה הרבה פחות סטיגמות וגעות קדומות כאלה לגבי ביסקסואלים, הרבה תודות לארגון ביסקסואלים בישראל שפעל רבות לתקן את העניין. אז כן, יש עוד הרבה אנשים שלא מכירים את דגל הביסקסואלים. אבל היי, אני בי כבר 25 שנה, ואני לא ידעתי על קיומו עד לפני שנים ספורות. אז מלמדים. ידע זו דרך מצויינת להפטר מבורות (ומדעות קדומות, וסטיגמות, אם אנחנו כבר בנושא..) אני אישית הייתי מעוניין לראות קהילה ביסקסואלית מגובשת. לא משנה מה, אני תמיד ארגיש קשור אליה. אבל יש לנו בעיה, בגלל בגלל הקיצוניות בין הקהילה ההומולסבית לסטרייטית, שנוצר מעין פיצול סכיזופרני כזה בקילה. או שאתה בזוגיות חד מינית, ואז אתה כביכול חלק מהקהילה ההומולסבית. או שאתה בזוגיות עם בן המין השני ואז אתה כבר זוג סטרייטי שכזה, שקשה לקהילה ההומולסבית להכיל, ושהרוב הסטרייטי מקבל בלי לשאול שאלות. ואם אתה לא בקשר אז אתה מתנדנד ככה בין העולמות. צריך מחוייבות אישית מאוד גדולה לקהילה בשביל להשאיר אותה קשורה בין התהומות הללו...

soul on fire

New member
לפי מה שאתה אומר

אז המאבק שלנו, ושל הטארסג'נדרס נובע מהעובדה שאנחנו לא בהכרח נמצאים בקשרים חד מיניים אלא גם של שני המינים?!?

Blackice

New member
איך הגעת למסקנה הזו?

המאבק של הטרנסג'נדרס הוא הרבה יותר קשה, ונאבק מול תפיסות מאוד מקובעות של מין ומגדר, והומופוביה מאוד חזקה גם אצל ליברלים כביכול וגם בממשל. המאבק שלנו נובע מחוסר נראות. אני לא זוכר מי אמר את זה: כשאתה הולך ברחוב ומולך מישהו הולך יד ביד עם גבר אתה חושב "היי, הנה הומו". כשמישהו הולך מולך ברחוב יד ביד עם בחורה אתה חושב "היי, הנה בן-אדם.".

Sensorium

New member
מפגש פורום?

לקודם לא יכלתי להגיע. שיחות ועידה במסנג'ר? כדי שכולנו נכיר טוב יותר? להתאסף אצל מישהו (חבר'ה שגרים באותו מקום) ולראות סרט או משהו?

Blackice

New member
../images/Emo45.gif

יאללה, מפגש פורום! במקום ממוזג! (או מקום עם מים)

uvita

New member
גם אני רוצה!

והפעם אני ממש אשתדל להגיע, אבל אפשר אחרי המבחנים???

למעלה