איזו רשת קפה ישראלית..

מצוין. עושה שיעורי בית.

רואה? הותרת עלי רושם.. מקווה ששלומך טוב. תלבש סוודר.

mr dish

New member
ובקיצור - אין אפשרות לתת חוות דעת כוללנית וממ

צה. כל אחד מאתנו עם טעמו והעדפותיו......
ואפילו טענות פירסומיות כגון : "הרשת מקפידה על רמה אחידה ושווה בין כל נקודותיה"....אינן עומדות במבחן המציאות. אני בעד לשתף את הבריסטה כאשר הקפה טוב ומספק, ובודאי כאשר הוא נכשל ולא עומד בציפיות. כל בית קפה חייב להיות אחראי למה שהוא מוכר....

גוניש

New member
שלאה לחובבי האספרסו

אתם מכירים את זה שהאספרסו מגיע פושר? מה אתם עושים במקרה כזה? אני מבקש חדש. זה יכול לשנות חוות דעת על קפה של בית קפה. אסרפרסו פושר זה מבאס וגם הרבה פחות טעים. אגב, בכל הפעמים שהתלוננתי שהאספרסו לא חם החליפו לי אותו מייד בכל מקום שבו זה קרה לי (מאספרסו בר (במקרה אחד הגעתי לאספרסו הכפול השלישי לפני שהביאו אותו חם) ועד לספגטים).

2 אפשרויות

1. מבקש חדש ולא ממש ממהר לשוב. 2. אם לא מסכימים לתת לי חדש - אני אומר תודה יפה קם הולך ובחיים לא חוזר. עוד לא יצא שקרה לי מספר 2...

scoti5

New member
באופן אישי, + נצל"ש

אני לא זוכר שנתקלתי במצב כזה, אבל כשמשהו לא בסדר עם האספרסו שלי, אני מבקש שיחליפו לי. לדוגמה: יש בריסטה קבוע באחד מסניפי ארקפה שמתעקש להוציא אספרסו חסר קרמה ודליל. הערתי לו על זה כבר פעמיים והוא הוציא חדש, שהיה טוב בהרבה... כך שככל הנראה משהו בדרך העבודה שלו מפקשש או שהוא לא שם לב לפרטים. בקיצור - אתה משלם כסף טוב כדי לקבל מוצר טוב.
לאחר שהרבה זמן לא הייתי בLoveat, יצא לי לבקר שם לפני כחודש, ולצערי קיבלתי אספרסו רע (חסר קרמה ודלוח - ראו תמונה). חבל לי, כי פעם מאוד נהנתי מהקפה שם. ליאור

אני חושב שזה ממש זלזול מצד חלק העוסקים בענף

לא ייתכן שתקבל כזה קפה לשולחן. זכיין רשת או בעל בית קפה חייב לשלוח את הבריסטות שלו לקורס, אפילו הכי בסיסי כדי לדעת מה נראה, מריח ונטעם כלא טוב - כלא ראוי להגשה. יש מקום שלא אנקוב בשמו, ביסטרו בר עם שף שאפשר למות ממה שהוא מכין, פשוט תענוג, בסוף הארוחה כשביקרתי שם סופסוף לאחר תקופה הציעו לי שתייה חמה וביקשתי הפוך. בדרך לשירותים עברתי וראיתי להפתעתי שהמלצרית מכינה את הקפה, מכונה של לה פבוריטה, מאסיבית של פעם, שני ספלי קפה היו מתחת במצב של מזיגה, אלא שהשוט כבר הגיע לחצי הספל. נשארתי להסתכל מה הלאה - הלאה נמזג חלב מוקצף מלפני דקות ולאחר מזיגה הלכה המלצרית למקום אחר והכוסות נשארו כמו שהן. חזרתי לאחר כדקה לשולחן ועדיין הקפה לא הוגש, לאחר שלוש דקות על השעון! הוגש לי הקפה ולעוד סועד בשולחן ליד, שתקתי - חיכיתי שהוא ישתה והוא תקע כזה מבט בכוס וביקש מהמלצרית קפה אחר כי זה דלוח וקר. אני אחזור לאכול שם, האוכל פנטאסטי אבל בחיים לא אזמין קפה, מדהים שהשף שהוא גם הבעלים קפדן בכל הקשור באוכל - אבל בקפה הסיפור אחר. לא צריך לנחש הרבה, לא ביקשתי שיחליפו לי את הקפה וגם לא שתיתי אותו...

hosq

New member
לכבוד השרשור הזמנתי לי מקיאטו כפול בג'ו

בקניון רחובות כצפוי, קיבלתי מרק עם טעם קצת שרוף. המסקנה - קשה לקבל אספרסו ראוי בבתי הקפה בארץ, כשהוא מוגש בקניונים למיניהם... אגב, את ארקפה אני אציין לרעה עקב הדרדרות בכל תחום שהוא הקשור למה שמוגש שם, וחבל. האוירה עדיין טובה, רמת השרות גבוהה מאוד, אבל אין כל התאמה בין המחיר הגבוה לרמת המוצרים - וחבל, כי פעם היתה ועוד איך. מחיר ההתרחבות?

davemen

New member
חבל מאד... את הדעה החיובית שלי על ארקפה

גבשתי מלפני 3 שנים, כשהייתי מבקר לפחות פעמיים בשבוע בסניף שלהם בבורסה בר"ג. מאז כמעט ולא בקרתי, חוץ מהסניף המזעזע בנתב"ג, שמשום מה החלטתי שהוא לא משקף את הכלל. נראה שטעיתי. חבל.

knappertsbusch

New member
נתב"ג עדיין לא משקף...

מעולם לא נתקלתי ביחס כה איום בין מחיר לאיכות כמו בסניף הזה... בעצם כן, פעם, באיזו שהיא שווארמה-מלכודת-תיירים בעיר העתיקה, שהתהדרה במחירים גבוהים מאלה של מסעדת סושי יוקרתית. בהההה.

marbel1

New member
גם אני שתיתי בנתבג את אחד הקפוצינו הגרועים

בכל הזמנים, והיו גרועים. לא יאומן שאר קפה שהם בד"כ שומרים על איכות מסוגלים לנפק קפה כ"כ מזעזע - רותח ולא טעים לעומת זאת ממליץ לנסות את רשת אספרסו בר שתיתי כמה פעמים והקפה היה ממש טוב ומעל הממוצע

גוניש

New member
../images/Emo45.gif אספרסו בר מגישים קפה מאוד טוב לדעתי

דווקה שם קרה לי כמה פעמים שהגיע אספרסו לא חם. אבל אם מעירים הם מחליפים מיד ואיכות הקפה שווה את הליקוי הזה.

boazj

New member
אפילו קוראסון השקדים שלהם התדרדר ../images/Emo10.gif

פעם הייתי עולה לרגל בשבילו. חבל. אבל אולי ארומה הוכיחה להם שאפשר גם לתת פחות ולהרוויח יותר.

לא עדיף לשבת בבית ולמזוג לך מהאסקסו ?

תראה מה זה, יש שם בטח מכונה של 20 אלף שקל בקירוב אם לא יותר, פולי קפה שנקליפ ע"י מכונות קלייה טובות בחולון, עיצוב, השקעה ומה לא ? תשובה: השקעה כספית של הבעלים, קטנה וזניחה של קורס בריסטה אבל על זה השאלה שלי צריך אולי שרשור נפרד - האם רוב האנשים לא מבחינים בין קפה טוב לקפה רע ? כי איך תסבירו את זה שכל כך הרבה חוזרים לשבת שם ? אווירה ? אם התשובה היא כן - אז אפשר להגיש נס קפה "האג", בשביל אווירה לא צריכים בריסטה וקפה לא ראוי. אוי, איזה שרשור השמצות זה הפך... בושה לנו. מה לעשות, אין כמו הקפה מהסילביה ! וגם האווירה בבית ממש טובה, מאז שיש לי את המכונה לא ידעתי שיש לי כל כך הרבה חברים... אני שוקל למסור את המכונה רק כדי לקבל איזה ערב פנוי...

hosq

New member
כנראה הציוד המקצועי גדול על הבריסטה הישראלי

שהוא בדרך כלל סטודנט שמעדיף נס... הציוד היה בבירור לא מכוייל, טחינה גסה כנראה וטמפרטורה חמה מידי, שלא לדבר על כמות המים (חצי כוס של הפוך, כלומר כ 80 מ"ל). הדרים שלי מוציאה קפה חלומי יחסית ליצירות האבסטרקטיות הנל... הכשרת בריסטה בתנאי הארץ זו עלות גבוהה, במיוחד ברמת המשכורות המקובלת בענף והגורמת לרוב העובדים להיות זמניים למדי. לעומת זאת, הלקוח הישראלי הממוצע בא בכלל בשביל ההפוך והנשנוש, ובאלו קשה יותר לפספס. לרוב האנשים שאני מכיר תפריע יותר כוס פושרת מאשר הטעם עצמו, הנרצח גם כך על ידי 2 סוכרזית... ורוב הבריסטות יספרו לך שהסיכוי שמנה שהוכנה כראוי תוגש בזמן ללקוח שבאמת מבין בטעם, קטן פי אלף מהסיכוי שמנה חמה מידי ופחות טובה הוגשה כעבור 5 דקות ללקוח שלא ממש אכפת לו הטעם. אז מקסימום, בפעם האחת לאלף, הלקוח מחזיר ואז מכינים לו כמו שצריך, אם יודעים איך. ועכשיו למשהו חיובי: את הקפה הטוב ששתיתי קיבלתי בקניותר בנס-ציונה בבית קפה איטלקי אמיתי (דאז) בשם קפה מילאנו. המשקה נקרא קפוצ'ו, והוא היה למעשה הפוך מדהים ומדוייק על הקשקש. העסק חזר על עצמו, ואיכשהו מצאתי את עצמי מדבר עם הבעלים שהשקיע המון בחלומו ולמד את העסק באיטליה, וחזר לארץ לעשות עם זה משהו. מאז בית הקפה שינה כיוון למסעדני יותר, ונפתח סניף נוסף וגדול בפארק המדע. משקאות הקפה שלהם עדיין מומלצים אגב, גם האוכל לא רע, אבל אותו הקפוצ'ו נעלם מזמן מהתפריט. התערובת אגב עדיין זהה, ואם מבקשים הפוך בכוס קטנה, ולבריסטה מתחשמק להשקיע, מתקבלת הפתעה מאוד נעימה...

לגבי הכשרת בריסטה - אני זורק כפפה:

אני לא מתכוון שמה שאני אומר/מציע ינוצל לרעה ע"י המעסיקים אלא ינוצל לטובה ע"י כולם (עובד/מעביד). נהוג במקומות עבודה כשאתה חותם על חוזה העסקה שיש סעיף שאומר שיש לך תקופת צינון של זמן מוגדר להתפטרות במידה ונשלחת לקורס מטעם מקום העבודה. בהייטק אם שולחים אותך לקורס שעולה 10,000 דולר למשל, אחרי הקורס לא תוכל להתפטר זמן מוגדר אלא אם תחזיר את עלות הקורס. אותו הדבר בבתי קפה, למה שלא ישלחו את הבריסטה לקורס, נניח אצל אילנס או כל בית ספר אחר טוב בעלות סבירה שתאפשר למעסיק להכשיר בריסטה לרמה טובה מבלי להכנס לקורס ארוך מדי ויקר מדי. אז יכול המעסיק להגדיר תקופה סבירה בה הבריסטה לא יכול לברוח עם הידע שרכש על חשבון המעסיק למקום אחר, ומצד שני רמת הקפה של המקום תשתפר פלאים. אפשרות נוספת - להזמין יועץ מומחה שיעביר סדנא/השתלמות לכל הבריסטות בבית העסק באופן מרוכז על חשבון המעסיק, אין צורך בתקופת צינון כי זוהי הכשרה המתבקשת והיא חובה לעובד, כפי שמכשירים עובד על מכשור בתעשייה. אמנם זמן ההשתלמות קצר ויכול להיות מפגש או שניים, אבל אפשר להעביר בו חומר שלפחות ימנע הגשת מבחר מרקי קפה מהבילים או קרים, דלוחים או ללא קרמה.

גוניש

New member
אני חושב שזה קיים

אני חושב שיש עסקים שעושים את זה. אגב, באילן'ס מתחייבם לחצי שנה בגלל ההכשרה שעוברים.

תמיר 8

New member
מעניין שאף אחד לא התיחס לחימום הכוס

אם הכוס לא מחוממת עם מיים רותחים קודם למזיגה, האספרסו יגיע פושר ובמיוחד בחורף.הכוס בולעת מייד את האנרגיה הטרמית של האספרסו ומקררת אותו.הנחת הכוס מעל מגש החימום משפרת את המצב אבל אין תחליף לדעתי לחימום עם מיים רותחים.לכן אם יוצא לי להזמין אספרסו בבית קפה אני מבקש לחמם את הכוס עם מיים רותחים ,,בקשה שזוכה בדרך כלל למבטי תדהמה מלווים בהשתאות מה הנודניק רוצה.כבר אמרתי בעבר שצפיתי במספר תוכניות על קפה באיטליה ושם הכוסות מונחות הפוך על מגש ענק עם מיים מבעבעים מרתיחה.

scoti5

New member
טעות...

החום שהכוס מקבלת מהמכונה הוא החום האופטימלי הרצוי להגשה, וזאת משתי סיבות: 1) כשאתה מרתיח את הכוס במים רותחים, הדפנות אוגרות את החום, וכשתזרים אספרסו לכוס רותחת, תביא להמשך בישול של הקפה (ולמעשה, של השמנים) בתוך הכוס. 2) שאריות מים בתוך הכוס לא עושות טוב. ליאור

למעלה