איזו "עזרה" יש לכם?

לבנה123

New member
איזו "עזרה" יש לכם?

אני זוכרת שפעם שמעתי את המשפט "IT TAKES A VILLAGE" - כדי לגדל ילד. ואנחנו כידוע חיים בעיר ובעולם המערבי הלא-מאוד-קהילתי. אז יש לנו חברים, ושכנים שנאים לנו, ומשפחה שעוזרת לעיתים רחוקות והבנו ש"זה מה יש" (סבתא פעם בשבועיים בערך לשעתיים. וזהו). אין לנו כרגע מנקה, בייביסיטר, או עזרה כלשהי בתשלום. אנחנו מסתדרים בעצמנו, אבל זה לא קל. ואני מרגישה ש"משימות הבית" בלתי נגמרות (הכביסה! הו הכביסה!) , ושאין לנו אפשרות מספיקה לצאת לבלות למשל. וכלכלית כשאני כנה עם עצמי זה משהו שהיינו יכולים לעמוד בו... ואני מרגישה שבמיוחד אם ההריון הזה יתפתח (טפו טפו) אני אצטרך עזרה. רק שאני לא בטוחה איזו עזרה אני צריכה. אז איזו עזרה יש לכם? בתשלום או שלא? מה היתרונות ומה החסרונות שצריך לשים לב אליהם?

רק בתשלום

כי משום מה אצלנו, העזרה שלא בתשלום (משפחה) עוזרת בכך שהיא לא מפריעה... (שזה מה שקורה אם וכאשר מבקשים לעזור) צובט, אבל זה מה יש. ופירוט: מנקה שעומדת לרדת לפעם בשבועיים ומטפלת ל30 שעות בשבוע (שגם מסדרת ומארגנת כשיואבי ישן, וזה לא קורה הרבה במשך היום) וגם בת השכנים ועוד כמה עלמות חן לבייביסיטינג כשאני יוצאת לעבוד בלילה והבנזוג טרם חזר...

גם העזרה שלי היא בתשלום בלבד.

אני רואה סביבי משפחות שבהן הסבתא מתייצבת כל יום בשעה 13:00 לקחת את הילדים בצהריים וזה צובט לי. הסבתות של הילדים שלי לא שם. אמא שלי עובדת במשרה מלאה ובנוסף ממילא עדיין משמשת "אמא" בעצמה לאחותי המתבגרת ולסבתא שלוקחת את כל שאר האנרגיות שנשארו לה. זה משאיר לה אפס זמן לנכדים.. אמא של בעלי גרה קצת רחוק ואינה ניידת וממילא לא שמרה על הילדים שלי יותר מ 20 שעות מצטברות בכל חייהם. זה משאיר לי רק עזרה בתשלום. לרותם יש מטפלת במשך כל השבוע שגם אוספת את איתי מהגן. את האוכל אני מכינה. בנוסף לטיפול בהם היא דואגת לקיפול כביסה והחלפת סדינים בבית ומדי פעם מעבירה טיטוא. עד לפני כחודש היתה לי מנקה שהבריזה לי ואני לא מצליחה למצוא מישהי בתעריף שלה. באסה..

מנקה פעם שבוע

לא מוותרת על זה לעולםםםםםםםםםםםםם. חיסרון - יקר לאללה. בקרוב שהילדים יגדלו טיפה ניקח גם בייביסיטר בתשלום ונלך לקרוע את העיר........ סתם מקסימום קפה ונחזור מהר כי זה יקר.

גוליגל

New member
שאלה מעניינת - אני סקרנית מה יענו האחרות

אצלנו יש כדלקמן: (עם ילד בן 3)
שני אחה"צים בחסות הסבתות (אחת מגיעה מקרוב, שולפת מהגן, לוקחת אליה הביתה, ואנחנו אוספים לקראת הערב. האחרת באה מרחוק ולוקחת אותו אלינו). עוזרת פעם בשבוע - נקיון שוטף בייביסיטר (הבת של המטפלת לשעבר) שמגיעה לבייביסיטר בערבים כשצריך (פעם בכמה שבועות, ולא יותר לצערנו, אין לנו מספיק יוזמה) כשאיתמר היה בן חצי שנה וחיפשתי עבודה, המטפלת שלו כבר עבדה איתו פול-טיים ושחררה אותי הן לראיונות עבודה והן לזמן עם עצמי (והרבה גם ביליתי איתה ואיתו). אם נוכל להרשות לעצמנו בתינוק הבא
, ארצה סידור כזה שוב. וטפו טפו על התפתחות ההריון הזה

ligo

New member
בהריון????איזה כיף לשמוע../images/Emo25.gif

ספרי קצת ל"מפגרים בחומר"...

סבתות וסבא ורבקה המנקה.

יש לנו את רבקה פעם בשבועיים ובשאר הזמן אנחנו שומרים על רמת תחזוקה גבוהה של הבית. יש לנו את ההורים שלי ואת אמא של בן-זוגי שעוזרים, אבל ההורים שלי עוזרים ממש על בסיס יומי. אמא שלי שולחת לנו אוכל פעם בשבוע (ולעיתים אפילו יותר) ואם אני רק אומר - היא תגהץ לי. כשהיא מגיעה אלינו, ורואה כביסה - היא מקפלת אותה ומניחה לי שאסדר. שגיא לא בקיטנה והוא נמצא עם אמא שלי כל הזמן (סידורים, גינה יציאות לכל מיני מקומות - זה מה שהם עשו השבוע). היום הוא היה איתנו כל הזמן (בריכה + יציאה בערב) וכשהוא הלך לישון אצל הורי - הם ממש קפצו עליו מרוב געגועים ושקט. נגה נמצאת אצל הורי לפחות פעמיים בשבוע, ולעיתים אמא שלי מוציאה אותה מהגן. העזרה של הורי, ובמיוחד של אמא שלי, לא תסולא בפז (היא סבתא נהדרת, מה שלא ניתן לומר עליה כאמא). חוסכת לנו עשרות אלפי שקלים (ואולי יותר) ומעניקה לנו שקט רב.

דש1דש

New member
../images/Emo122.gif

יש עוזרת פעם בשבוע. זה לא מוריד ממני את הצורך לעבור עם סמרטוט כל יום (וימים שאני מחפפת - רואים בנמלים למחרת) לסדר ולארגן וכו וכו - לא צריך לספר לכם מה זה ילדים.... יש נערונת שאוספת את הגדולה מהגן פעם בשבוע- בשביל הכיף שלהן - ולתת לי קצת זמן איכות עם הקטנה. וכדי שלמור אותה מחוייבת לנו - אם אני צריכה בייבי סיטר. לא משתמשת בה הרבה... סבתא מבלה עם אחת או השניה ולרוב אנ ימוזעקת לשם - בעיקר אם הקטנה שם - ככה שעזרה זו לא
בסך הכל - הכל עלי. הבית, הכסף, הטיפול, השירות, ההסעות, החיים. לפעמים אני רואה את העזרה שיש סביבי והקנאה אוכלת אותי - אבל אני משתדלת להתגבר... כל אחד עם החבילה שלו...

נרי כ

New member
את צריכה מישהו רבת כישורים

שתהיה גם עוזרת וגם בייביסיטר וגם פוסט-פרטום דולה, וגם פרסונל אסיסטנט לעת ערב. לא נראה לי מסובך כל כך. הכי טוב זה להכניס לחייך מישהי שתוכל להיות עם נועה גם בלעדייך, אבל שלא תתחרפני מנוכחותה כשתהיו במקביל. בהמשך זה ייהפך חיוני יותר ויותר. מישהי שאפשר לשלוח לעשות קניות כשצריך ושגם תסדר את הבית מדי פעם. תתחילי לחפש, כדי שככל שהזמן יינקוף והבטן תגדל (אינשאללה, וטפואים) תוכלי להעזר בה במה שלא יהיה.

מ י כ

New member
העזרה האמיתית היא בתשלום

עוזר שבא פעם בשבועיים ל3 שעות ועושה לבית החיאה. עצות בחינם יש לי בשפע.. אימי עוזרת בארוחות בשבת,שזה הרבה אבל לא מספיק ולמעשה אני בדיוק בשלב חיפוש הבייביסיטר. לבנה-אני מציעה לך לתכנן עזרה,גם בניקיון הית וגם בביביסיטר..הייתי מציעה לך לחפש מישהי לא תיכוניסיטית כדי שתרגישי בנוח בשלב כלשהו להשאיר אותה גם עם תינוק/ת בן/בת חודש ו... היתרון הכי גדול של עזרה בתשלום היא שאפשר להפטר ממנה אם את לא מרוצה,ועוד דבר -למעשה אין עזרה ללא תשלום-יש עזרה שמשלמים עליה לא בכסף...

יש לי עזרה, וממליצה לך בחום להתחיל לחפש.

יש לנו עוזרת פעם בשבוע שמגיעה והופכת את כל הבית. היא נמצאת פה כ-6 שעות, ועושה כמעט הכל, כולל קיפול כביסה והחלפת מצעים. יש לנו בייביסיטר קבועה שמגיעה כל יום שישי ב-10 בלילה כדי להכריח אותנו לצאת. יש לנו גם בייביסיטר לגיבוי (שתמרה אימצה) למקרה שהקבועה לא יכולה בימים אחרים כשאנחנו צריכים. שתיהן חיוניות לנו מאוד.

אצלנו...

[למרות שלא כותבת כאן הרבה...לו"ז צפוף ועוד כל מיני... משתדלת להתעדכן..
] אם ההורים שלי לא היו עוזרים לנו, לא היה לי כדאי בכלל לצאת לעבוד, פשוט כך! אני עובדת במשמרות. אם אני עובדת בוקר, אמא שלי מוציאה את רעות מביה"ס, נותנת לה ארוחת צהריים ומטפלת בה עד שאני מסיימת לעבוד, אוספת את רביד מהגן בשלוש ועשרים ומגיעה אליה. אם אני עובדת ערב, ההורים שלי מטפלים בבנות משעה שלוש וחצי עד שבעלי מגיע מהעבודה, משהו בסביבות שבע בערב. מכאן, הוא מטפל בהן, וזה כולל כמובן מקלחות, ארוחת ערב וכד'. חשבון פשוט של כ-12-14 שעות בשבוע של עזרה מההורים שלי, כמובן ללא תשלום. רק לציין, להורים שלי יש חנות קטנה בה שניהם עובדים יחד. כשאמא שלי מוציאה את רעות מביה"ס, אבא שלי נשאר בחנות. אמא שלי מביאה את רעות לחנות ושם נותנת לה לאכול וכו'. אחה"צ, כנ"ל!!! הבנות בחנות עד שבעלי מגיע. עכשיו, בחופש הגדול, אני עובדת יותר משמרות ערב, כדי שאוכל להיות עם הבנות בשעות הבוקר. חוצמזה, אין לנו עוזרת, אני עושה הכל בבית. שבעתי מעוזרות, והחלטתי שרק אם פיזית לא אוכל לעמוד על הרגליים ולנקות, אביא מישהי. [בשני ההריונות, משבוע 16 לערך, היה לי כאב שמקרין מהגב לרגל ימין, והייתי הולכת וגוררת את הרגל, אז באמת נאלצתי להביא מישהי...] אבל נכון לעכשיו, אין מצב. אני גם לא מצליחה לסמוך עליהן. גם כסף לשלם להן מבחינתי כרגע הוא מעבר ליכולתי. חוצמזה, אני רוצה לחנך את הבנות שיעזרו לי קצת... לסדר את החדר, את המיטות שלהן וכד'. חוצמזה...יש מדיח, השבח לאל!! הבעל הוא אלוף בלקפל כביסה, וממש לא חסרה לנו כביסה לקפל. ההורים של הבעל גרים במושב, מרחק נסיעה של כעשרים דקות מאיתנו. הם גם לא ניידים, כך שבמהלך שנת הלימודים אין מצב לבקש מהם לטפל בבנות. עכשיו, בחופש הגדול, אם אני זקוקה לעזרתם אני מתאמת איתם ולוקחת את הבנות לשם.

chompi1

New member
נקודה כואבת

אין הרבה עזרה, ולפעמים זה ממש חסר לי (בייחוד כשאני רואה חברות שזמנן בידן כי יש אמא/חמות/אחות שלוקחת את הילדים ומטפלת בהם כל יום או באופן קבוע מס' פעמים בשבוע). אנחנו נעזרים בעיקר אחד בשניה ומסתדרים. המשפחה שלי לא נותנת כל עזרה שהיא, אמא של האיש היא העזרה היחידה שיש בעיתות מצוקה בעיקר, כשצריך לשמור על הילדים. יש לנו עוזרת פעם בשבוע (רק שאף פעם זה לא יוצא ממש פעם בשבוע, לרוב בין 2-3 בחודש) שמנקה את הבית (ועושה את זה מצויין, אבל עדיין צריך לסדר לפני ולסדר אחרי, כי היא משאירה אחריה בלאגן, לפחות בעיניי). לגבי בייביסיטר, יש מישהי קבועה, רק שאפשר לספור על יד אחת את מס' הפעמים שהשתמשו בה. כשצריך אני מעדיפה את חמותי שאצלה אני בטוחה שהילדים יהיו בסדר ויהנו, רק אם אין ברירה אז משתמשים בשירותי הבייביסיטר. הלוואי שהייתי יכולה לקבל קצת יותר עזרה, אז אולי היה קצת יותר קל, פחות מעייף והיה לי קצת יותר זמן פנוי, ולא רק מרוץ מטורף של עבודה, ילדים, בית (ואולי אפילו הייתי יכולה להכנס לפורום הזה לעיתים יותר תכופות ממה שקורה בזמן האחרון...)

עזרה כמעט רק בתשלום; אני עוזרת לאחותי בעצמי

יש לנו עוזרת פעם בשבוע ומדי פעם אנחנו מורידים את זה לפעם בשבועיים. חוצמזה, כמעט ולא לוקחת בייביסיטר חוץ מהמטפלת שעובדת כשאני עובדת 25 שעות בשבוע- כלומר עד 14 כל יום. מאיה ויובל מסיימים בשנת לימודים ב12:45. אמא שלי מנסה להגיע לפה מדי פעם, רק בסופי שבוע ומשאירה אחריה ערימות של בלאגן. לפני שש שנים, כשגרנו קרוב יותר, היתה תקופה שהיא עזרה. היום זה בעיקר לאפשר לילדים לבלגן את הבית ואפילו לעזור להם בבלאגן. בחופשים היא לוקחת את מאיה ויובל אליה לכמה ימים. חמי וחמותי מגיעים פעם בשבועיים ומביאים איתם אוכל לכמה ימים. מאד שימושי כי זה חוסך לי לבשל לצהרים לפחות שלושה ימים. לאחרונה התחלנו להעסיק בייביסיטר בתשלום. בהתחלה זה היה כי שי היה במילואים בכל תקופת הסיומים למיניהם (לכל חוג יש לפחות סיום אחד...
). היא אפילו היתה ערב אחד ויצאתי לבד למפגש עם חברות. מקווה שהמגמה הזו תמשך... לצערי, אצל אחותי המצב הרבה יותר קשה - אצלה חמותה גרועה כמו אמא שלי... לכן אני זו זו שעוזרת לה עם התינוק החדש. מזכירה לה שוב ושוב את המשפט של מיכ...

doe2

New member
לצערי, עדיין לא בכסף

כי יש לי בעיה נפשית עם העניין ואני עובדת עליה במרץ...נקווה שבסוף אצליח. לגופו של עניין: חמותי מבשלת לנו כל הזמן וזו עזרה עצומה. פעם בשבוע באופן קבוע היא לוקחת את הגדולות מבית הספר עד הערב. עוד פעם בשבוע בעלי לוקח אותן מבית הספר והולכים לאכול אצלה. באמצע השבוע אם צריך היא באה (שבוע שעבר "הכריחו" אותי לצאת ליום כייף בתל אביב והיא באה לשמור על כולן). אבל מבחינתי העזרה הכי הכי שהיא נותנת, זה הידיעה שהם שם (היא, חמי והגיסים של בעלי). כלומר, אני יודעת שאם אני ארים טלפון כולם יעמדו לעזרתי, חמי יעזוב את העבודה וכו'. הביטחון הזה מבחינתי נותן לי שקט נפשי. לבנה: הייתי מציעה לך לחשוב מה את הכי שונאת, או עם מה את חושבת שיהיה לך הכי קשה להתמודד. לי אישית מאוד קשה עם עוד מישהו בבית. לכן אולי הייתי עושה מה שחברות שלי בתל אביב עושות - מידי יום או יומיים מתייצב אצלהן בדלת שליח של המכבסה, מחזיר כביסה מקופלת וריחנית ולוקח שק חדש. למי שהכביסב מטריפה את דעתה ואין לה בעיית מזומנים, זה נראה לי פתרון מדהים. נקיון - כמובן שתצטרכו עזרה בתשלום בעניין זה. בייבי סיטר - כמו שאמרתי כבר, לי אישית מאוד מפריע מישהו נוסף בבית. יכול להיות שהייתי לוקחת מישהי לשמור על התינוק החדש (טפו, טפו, חמסה, חמסה), בזמנים שאת רוצה להיות לבד עם הגדולה. כלומר אופציה אחת היא לצאת איתה החוצה ולהשאיר את הבייבי סיטר בבית לשעה שעתיים, אופציה שניה היא להישאר בבית ושהם יצאו לטיול בעגלה. בגדול, זה מה שעולה על דעתי.

miyoos

New member
כמעט ואין עזרה

יש לנו שכנים מקסימים שלא יודעת איך שנה הבאה כשנעבור נסתדר בלעדיהם. ואמא שלי שכל כמה זמן באה לעזור (היא עובדת מאוד קשה ושעות ארוכות וקצת קשה לה להתפנות) אבל אני יודעת שאם יש לי SOS היא תעזוב הכל ומיד תבוא. ההורים של בעלי גרים רחוק מאתנו וחוץ מזה על חמי אני לא סומכת בגרוש וחמותי נכה אז קצת יותר קשה לה. בייבי סיטר - אין לי כסף לזה ועדיין לא סומכת על אף אחד. וזהו בעלי בקושי בבית כי גם הוא עובד קשה אז זה בעיקר אם אין אני לי מי לי ולכן הבית קצת הפוך ודברים לא תמיד נעשים אבל אצלי הזמן שלי עם הילדים בא לפני הכל אין מה לעשות. חוץ מזה כמו שאמרתי לשכנה שלי ששאלה אותי כשהייתי בהריון איך תסתדרי עם שניים זה כל כך קשה לבד (בעלה כמעט תמיד בבית לעזור לה כי הוא סטודנט) ואמרתי לה הבן אדם לומד להסתגל לכל דבר ולהסתדר ואכן צדקתי לומדים טריקים למשל כאשר אני מקלחת את שירה איתן נמצא בסל קל שלו ביחד איתנו בשירותים אני מנסה להרדים את שניהם יחד עד 20:30 גג ואז מתפנה לי הערב וכד'. . . .

פינקי33

New member
נושא כל כך כאוב....

-לפני חודשיים אחרי שכבר לא היה לי כח יותר הבאתי לראשונה בחיי עוזרת, היא מגיעה פעם בשבוע וזה מוריד ממני המון. לפני זה הייתי מנקה בימי שישי בלילה את הבית, לא ממליצה לאף אחת. -לפני חצי שנה רכשנו מדיח לראשונה בחיינו וזה מוריד ממני המון. -מאז שהילדים נולדו בעלי לוקח את כל החולצות והמכנסיים שלו לגיהוץ פעם בשבועיים. כל זה עולה כסף ובמקביל אני לא מפסיקה לשמוע מבעלי הרו"ח שמצבנו לא משהו אבל אני מוכנה לוותר על הרבה בשביל כל אלה. לא חשבתי שאקח עוזרת אי פעם, שאצטרך מדיח או שאשלח בגדים לגיהוץ אבל הנסיבות השתנו. אין לנו שום עזרה מסבא-סבתא כי אמא של בעלי עובדת וגרה קצת רחוק והייתי משלמת לה כדי שלא תבוא אלינו. אבא של בעלי עושה טובה שבא לראות את הנכדים שלו פעם בשלושה שבועות. אין לנו בייביסיטר כי קשה לי לשחרר ואני מקווה לעבוד על זה. כשיש ארוע לציין כמו יום הולדת או יום נישואין אמא שלי באה לשמור על הילדים ואנחנו יוצאים. (פעם בכמה חודשים). אמא שלי גם מגיעה פעמיים בשבוע אחה"צ לראות את הילדים אבל מתפקדת כעציץ בגללה בעיה פיסית ובגלל שהיא כזו. גם לי צובט הלב כשאני רואה סבתות עם הנכדים וכשאני רואה סבים הלב צובט יותר... אם היו שואלים אותי מה אני רוצה יותר-כסף או עזרה, הייתי אומרת שעזרה, ולא שיש לי יותר מדי כסף...

עוזרת בתשלום

אני לא רואה את עצמי חיה בלי העזרה שלה. ההורים של ליאור אצלינו פעם בשבוע, בערך לשעות אחרי הצהרים וגם זאת עזרה גדולה. אחי ואשתו גם מגיעים פעם בשבוע ועוזרים בעיקר בתפעול הילדים, כך שלי יש כמה דקות לארגן את תוצאות סופת ההוריקן.

למעלה