איזו "עזרה" יש לכם?

בעיקר בתשלום

אני מנקה בעצמי את הבית, מביאה בבוקר ולוקחת מהגן בצהריים. יש בייביסיטר (אחת הגננות הצעירות מהגן) שמגיעה פעם בשבוע ביום קבוע (פחות או יותר) לשעתיים-שלוש בצהריים. אני עכשו בהתארגנות לארגן עוד מישהי, כי 30 ש' לשעה זה נורא יקר, אני מקווה שזה יסתדר. מעבר לכך - אין כמעט עזרה. אני יכולה להשאיר את הכפתור אצל אמא שלי פה ושם לשעה או שעתיים אבל זה לא משהו קבוע. ומה שלום נועה

לבנה123

New member
טפו טפו - תודה...יותר טוב.

היינו באשפוז חוזר בבית חולים אחרי שהיא התייבשה, אבל אינשאללה עכשיו יותר טוב. הילדה בלי משככי כאבים כמעט, ורק אנטיביוטיקה. סופסופ הגיע עידן הגלידות. ניתוח מגעיל. בחיי. ג'יפה.

חן123

New member
העזרה אצלנו

פעם בשבועיים עוזרת בתשלום, לא יכולים איתה לא יכולים בלעדיה. השנה לראשונה (היא אצלנו 4 שנים) היא עברה ניתוח ונעדרה 6 שבועות. כל שבוע הערכתי אותה יותר... ההורים של נמרוד עוזרים כמיטב יכולתם תחת זה שניהם עובדים במשרה מלאה. אמא של נמרוד היא אוצר אמיתי, תמיד מתגייסת כשאפשר וצריך, ולמרות זאת ב 99% מהזמן זה אני לבד. ההורים שלי פחות עוזרים, גם יש להם פחות כוחות וגם הם פחות מכוונים לילדים. העזרה הכי טובה לבקש מאמא שלי היא בבישולים כי היא מבשלת מעולה, אבל שוב, גם היא עובדת משרה מלאה ואני לא ממש מבקשת. בסכומו של עניין אני כן מרגישה בת מזל כי ברגע משבר אמיתי כמעט תמיד יהיה מי שיושיט לי יד. ביביסיטר מעולם לא לקחנו, בהתחלה מהחששות שלנו, אח"כ בגלל הקשיים של אור והיום גם בגלל הדר שמאוד מתקשה להסתגל לאנשים חדשים. זה לא נורא חסר כי גם ככה כשהילדים כבר במיטה אותי צריך לגרד מהרצפה בשפכטל...

מרב.

New member
איזה כיף שאני כבר יכולה לכתוב ש-

כן, יש לנו עזרה. עד לא מזמן הייתי מהמסתדרים לבד, בלי עזרה כלשהי, גם לא בתשלום. וזה היה קשה, קשה מאוד. בלי שום אפשרות להתאוורר. ממש לאחרונה התחיל מפנה, יש לנו עוזרת פעם בשבועיים, בייביסיטר (אפילו שתיים) ממש טריות ועוד לא קבענו דפוס קבוע ליציאות, אבל לפחות אפשר להתחיל לתכנן... ויש סבתא נהדרת אחת שלפעמים (פעם בשבועיים, משהו כזה) אני מביאה את הילדים אליה לשחק אחה"צ ופה ושם גם בימי שבת (הם יכולים לישון אצלה אבל בד"כ "בא לי" על הילדים בסופ"ש אז זה קרה רק פעם אחת ששניהם ישנו אצלה), ויש סבא נהדר אחד שמגיע פעם בשבוע לשחק או לוקח אותם לגנשעשועים- לפעמים אני מצטרפת אליהם ולפעמים לא. ויש לי את האפשרות להרים טלפון לאחד מהם ולבקש עזרה SOS אם אני צריכה זמן. זה המון המון המון, עד לפני חודשיים זה היה שונה לגמרי. ולבנה, ממליצה בחום להתארגן על עזרה- כלשהי. אני מקוה שאשכיל לשמור על מה שיש לילד הבא (זה ענין של יכולת כלכלית, ועל זה אני בוודאי מקוה שנצליח לשמור..), כי זה נותן אויר, ואויר נותן סבלנות, ושקט לנשמה, ואפשרות לשמור על עצמך, על הזוגיות, על הרבה דברים נוספים. תחשבי מהם הצרכים שלך, נסי לחשוב למה תזדקקי אחרי הלידה: ניקיון? בייביסיטר (כדי שתשמור על התינוק/ת בזמן שאת עם נועה, או בהמשך שתוכלו לצאת שניכם), לקבוע עם סבתא שההגעה שלה תהיה קבועה כדי שתוכלי "לבנות" עליה?

דבורה1

New member
יש לנו הכל

עוזרת מנקה ומבשלת, ביביסיטר מפעילת משחקיה, שומרת, סופרת ומרדימה רשמית. הבעיה היא שכולם אותה אחת וףהתוצר הסופי הוא בינוני משהו, במיוחד בתחום עבודות הבית. שקלנו לפטר אותה אבל לכי תגידי לעצמך משהו....
בקיצור אין לנו ממש עזרה. והתוצר ניכר בייחוד בבית. אלמלא היו נערכות בביתי סדנאות הנקה בתדירות של אחת לחודשיים לעולם לא היתה הרצפה נשטפת. אבל לא נעים לי מאנשים זרים אז ככה יוצא שלפני מפגש כזה אני מנקה. מאנשים מוכרים לעומת זאת אין לי בעיה לצערי-וככה זה גם נראה :-~ אם יש אפשרות לעזרה בשלום הייתי הולכת על זה. אנחנו בימים אלה חיים על תקציב מוגבל ואין לנו מקום בעוגה לעוד מנקה. אם היה הייתי לוקחת כי בעיני הייתרון עולה על החסרון.

גם רצפה נקייה וגם כל העוגות שנשארו...../images/Emo6.gif

עכשיו אני מבינה למה את עושה את המפגשים האלו....:-

לבנה123

New member
סדנאות הנקה? בחיי...

זוכרת את ההתחלה הלא קלה שלך. איזה תענוג לקרוא על "סדנאות" שנערכות אצלך...

h i l a l

New member
ואצלנו גם וגם

סבא וסבתא (ההורים שלי) שגרים לידינו ועוזרים כל הזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן גם שהיינו רק עם ליהי ועכשיו במיוחד אחרי הלידה של גל ורומי. כמעט כל בוקר אבא שלי לוקח את ליהי לגן והיא בעננים שסבא מביא אותה לגן משוויצה לכולם
ומספרת שאמא עכשיו עסוקה עם גל ורומי.... ההורים שלי לוקחים אותה להצגות,לים לבריכה ועוד..... עכשיו אחרי הלידה יש לי גם מטפלת בתשלום שבאה בבוקר לארבע שעות ואחה"צ לעוד קצת שאני אוכל ללכת להביא את ליהי מהגן ולהיות איתה אחה"צ ביחד. עוזרת פעם בשבועיים שעל זה אני לא מוותרתתתתתתתתתתת.

יש לנו הרבה עזרה

בלי תשלום - פעמיים בשבוע אמא שלי לוקחת את הבנות מהגן. עזרה יקרה מפז !! (בעיקר כי זו יוזמה שלה והיא עושה את זה מכל הלב). פעם בשבוע - מנקה (יקר נורא, מחזיק לא יותר מיומיים וחצי, אבל אי אפשר בלי זה). בייביסיטר - משתדלים לצאת פעמיים בחודש לפחות, יש לנו בת 18 חביבה שבאה לשמור על הבנות כשאנחנו יוצאים. היא משחקת איתן ומשכיבה אותן לישון, אבל לא עושה אמבטיות ולא מכינה ארוחת ערב (היא כן תחמם אוכל שהכנתי מראש). בעבר אמא שלי היתה גם עושה לנו בייביסיטר בערבים מידי פעם, אבל מאז שהיא אוספת את הבנות מהגן אנחנו לוקחים רק בייביסיטר בתשלום.

חמניה1

New member
מאז ומתמיד רק בתשלום

נקיון לפחות פעם בשבוע (בארה"ב פעמיים, אצטרך לחזור ולהתרגל לפעם אחת). מטפלת/בייביסיטר שצריך. לקראת סוף ההריון היתה לי בייביסיטר כל יום אחה"צ. היה כבר ממש לא פשוט לסחוב את ההריון ואת הבנות. בכל הקשור לילדים צריך מישהי שתתחברו אליה כולכם כי סביר להניח שאת תהיי בבית ואת לא רוצה להתעצבן על שטויות. בכל הקשור לנקיון, צריך להעלים עין. אין מושלם ולא יהיה. תשלימי ותהני מהפריבילגיה.

נקודה כואבת ביותר אין לי עזרה

בקושי חמתי וכנה להישאר פעם בשבועעם 2 הבנים כי אני חייבת ללכת עם יובל לריפוי ועיסוק. ככה אני מנקה לבד אתהבית ועכשיו משתדלת כל יום כי אסף זוחל ומחפש את כל השטויות הקטנות והשערות לפה ואני בז'ננה מזה וכל יום אני עושה אמבטיות לבד לכל ה3 ואוכל לבד ותאמיני לי זה מעייף ומעצבן כי אין לי רגע פנאי לעצמי. אז אם יש לך את האפשרות כספית ואישית לכי על עזרה בכסף ואל תסתמכי על משפחה. בהצלחה

גילית44

New member
אין עזרה

כי כל המשפחה והחברים גרים רחוק. ולא נעים לבקש לבוא מרחוק. ואני לא מסוגלת שאדם זר יעשה דברים בבית שלי, לא יודעת, לא סומכת על אף אחד. אבל ברור לגמרי שאם יהיה עוד ילד או למשל חלילה שמירת הריון, לא תהיה ברירה אלא עזרה בתשלום. אבל אני לא פונקציה, אני עובדת בבית 4 שעות בבוקר עד שנועם חוזרת מהגן, וזה נותן הזדמנות להספיק את הרוב.

למעלה