איזו בעסה...

erezor

New member
איזו בעסה...

אחרי הרבה חלומות בהקיץ, נראה שהסאגה של סין תסתיים מוקדם מהצפוי... התוכנית היתה לעשות תואר שני בהונג קונג, אבל אחרי דין ודברים עם שתי האוניברסיטאות הגדולות שם שיש להן חוגים להיסטוריה, מסתבר שהתואר "לימודי מזרח אסיה", גם אם סיימתי אותו בהצטיינות, לא נותן שום דבר. באחת בכלל סירבו לקבל אותי כי אין לי תואר ראשון בהיסטוריה (ולא עזרו לי התחנונים והעובדה שהסמינר שעשיתי היה היסטורי במהותו) ובשניה רק שליש מהלימודים הוא באנגלית, ורוב הקורסים הם בקנטונזית - ושברק יכה בי כאן ועכשיו אם אני מתחיל ללמוד קנטונזית אחרי כל ההשקעה במנדרין... בקיצור, נראה שאין ברירה... אוניברסיטת ירושלים. הדבר שהכי כואב לי הוא שיהיה לי ממש קשה עכשיו לשמור על הרמה שהשגתי בשפה, שלא לדבר על לשפר אותה...

guanyin

New member
אז למה לא בסין?

או טאיוון, או אולי אפילו סינגפור? אל תרים ידיים, אני בטוחה שבסופו של דבר תמצא מקום שיהלום את שאיפותיך.

erezor

New member
חשבתי על זה...

הבעיה היא שאני חייב להמשיך קדימה, אי אפשר יותר לשבת סתם באיזה מקום והשנים כבר מתחילות לתת בי את אותותיהן. אין לי כוונה ללמוד כרגע בסינית באף אוניברסיטה (הייתי מעדיף ללמוד בבייג'ינג, אבל פשוט כבר חבל לי לבזבז זמן וכסף), לא נראה לי שאני אצליח להביא את הסינית שלי לרמה מספקת. בהונג קונג אין מחלקות ללימודי מזרח אסיה, כך שיש לי קצת בעיה להמשיך שם לתואר שני, וכמו שכתבתי - באוניברסיטה היחידה שמאפשרת את זה, אין מספיק קורסים באנגלית. נרשמתי לאוניברסיטת ירושלים עוד לפני הנסיעה לסין, ופשוט חבל לי לבזבז עוד שנה בניסיון למצוא את עצמי.

happydog23

New member
לא עדיף להשקיע עוד שנה אחת בללמוד סינית

ולהגיע לרמה 6 ב- HSK (הרמה המינימלית ללימודים באוניברסיטה בסין), וללמוד באוניברסיטה טובה בבייג'ינג או שנגחאי, מאשר לחסוך שנה, ללמוד בירושלים ולוותר על הסינית? זה לא שאי אפשר לשמור על רמת הסינית, וגם אפילו להתקדם באיטיות - אפשר אם יש לך בסיס טוב, אבל לפי דעתי אתה לא עושה את השיקול הנכון. השנה הזאת בסין גם תעזור לך לפתח קשרים עם אנשים שיעזרו לך הרבה, יותר מאוחר בהמשך הדרך.

erezor

New member
זה לא כזה פשוט

מהסיבה שהכל עניין של כסף (שכבר לא נשאר ממנו הרבה). זה אומר ללכת למקום נורמלי שמלמד סינית (BLCU), מה שגם אומר שאי אפשר יהיה ממש לעבוד באופן מסודר כל התקופה הזו, שלא לדבר על תקופת הלימודים באוניברסיטה עצמה... אין לי מקורות מימון מלבד עצמי, ועד עכשיו לא הצלחתי למצוא בבייג'ינג עבודה נורמלית, בטח לא אחת כזו שאני אוכל להחזיק בה בתור סטודנט ועוד להרוויח ממנה מספיק כסף כדי לממן לימודים ומחיה. בארץ, לפחות, עבודות סטודנטים רקובות יש בשפע.

guanyin

New member
אז אולי תצא מבייג'ינג

אין לי ספק שBLCU היא אוניברסיטה מצויינת, אבל מצד אחר, זה לא אומר שאין אוניברסיטאות טובות באיזורים אחרים בסין (ובטוח שיש רבות וטובות שהן "נורמליות"), ומצד שני - הרבה יותר קל למצוא עבודה בתור מורה לאנגלית בערים אחרות, ובמז' סין המשכורות גם צריכות להיות לא רעות!

happydog23

New member
כן, כסף זה בהחלט בעיה.

יש לך איזשהם כישורים שיכולים להיות קשורים לאולימפיאדה ב-2008? אני מתכוון דברים כמו ניסיון בלוגיסטיקה, אירגון, שפות נוספות, ניהול כלשהו... הרבה חברות זרות מחפשות עובדים בתחומים האלה לקראת האולימפיאדה - אולי שווה לברר.

Xiaose

New member
בזמני הרמה המינימלית הייתה 3

אבל אולי זה רק בג'יאו טונג...

milindapanna

New member
מה התחום שמעניין אותך בהיסטוריה סינית?

יש עוד אפשרויות, אתה יודע...

erezor

New member
לא בדיוק הסטוריה סינית

אלא יותר בכיוון של היסטוריה השוואתית. הסמינר שלי בסוף התואר הראשון, למשל, היה "דת ופילוסופיה סינית בעיניים אירופאיות בסוף שושלת מינג". המחקר שלי מתייחס למערכת היחסים שנוצרה בין הממשלה בסין לכנסיה הקתולית, והסטריאוטיפים שנוצרו במערב בעקבות המפגש הזה. מכיוון שהחוג השני שלי היה סוציולוגיה ואנתרופולוגיה (אם לענות לשאלה ששאל אותי כלב שמח 23), אז לא - אין לי שום כישורים חיוניים כלשהם...
מה שמסבך את העניינים הוא העובדה שיש לי חברה כבר 5 חודשים פה בסין, ואם אני נשאר אני מעדיף להישאר איתה... החיים ממש מסובכים לפעמים, לא? :-S

אMור

New member
אתה ממש נשמע

כאילו מישהו רודף אחריך... אתה נהנה בסין? רוצה להישאר עם החברה שלך? אז קח לך שנה, תשייף את הסינית שלך עוד קצת (את השפה, התכוונתי
) ומי יודע לאין זה יוביל אותך - אולי במהלך השנה תיווצרנה לך אופציות נוספות ולא רק או או. אולי תמצא איזו עבודה בחברה טובה שתנצל את כישורי השפה שלך, או שתמצא אוניברסיטה שבדיוק מתאימה לך, או אולי בסוף תתחתן עם החברה שלך ושבוע אחרי היא תזכה בלוטו הסיני. לחזור לארץ תמיד אפשר. לחזור אח"כ לסין יהיה קצת יותר מורכב. סתם עוד פרספקטיבה....

milindapanna

New member
אפשרויות -

קח בחשבון שהמקומות הטובים ביותר לחקור את הנושא שלך כלל אינם בסין (אם כי סביר שתצטרך להגיע לארכיונים אם תמשיך לדוקטורט). אם אתה מאוד רציני בעניין - מדוע שלא תנסה להרשם לדוקטורט באמריקה (שם יש מלגות) או למ.א. באירופה (סגנון שונה, מעט מאוד מלגות)? בירושלים אין לך אף אחד שמבין לעומק בנושא הזה ממילא (או בכל מקום אחר בארץ).

erezor

New member
הכל נורא פשוט מעל גבי האינטרנט

אבל זה לא ככה במציאות. דבר ראשון, אם אני לא הולך עכשיו ללמוד בירושלים, שנת הלימודים הקרובה מבוזבזת מבחינת לימודים (אלא אם כן אני הולך לסמסטר ב' בלבד), ואין לי כוונה לחזור ללמוד סינית בבית ספר קטן בסין. הספיק לי. וכן - זה ביג דיל, כי אני לא רוצה לסיים את הדוקטורט שלי אחרי גיל 40. כרגע האופק התעסוקתי שלי די תלוי בזה. מעבר לכך, את הדוקטורט בכל מקרה אני אהיה חייב לעשות בחו"ל, ואני גם יודע בדיוק איפה. הבעיה היא ה-MA. אין לי לא זמן ולא כסף לניסויים, וכרגע ירושלים היא הרע במיעוטו. אירופה וארה"ב פשוט יקרות מדי מבחינת לימודים ומחיה, עם מלגה או בלי מלגה - אין לי שום מקורות מימון מלבד עצמי. עבדתי קשה במשך כל התואר הראשון, בשנת הלימודים האחרונה אפילו נאלצתי לקחת 3 עבודות במקביל כדי לממן דירה, מחייה ולימודים בת"א. אני לא רואה איך אני מצליח לעשות משהו בסגנון במקום שבו יש לי רק ויזת סטודנט, ויש לי עוד את הדוקטורט לחשוב עליו מבחינת הוצאות עתידיות. בסין באמת אין כמעט כלום שקשור לתואר כזה, או לתואר "לימודי מזרח אסיה" בכלל, התחום הזה כאן די מפוזר בין כל מיני חוגים שונים ואין חוג אחד שמאגד את הכל, כמו בשאר העולם. זו לא החלטה קלה, אבל אחרי הרבה מאוד בדיקות לעומק שעשיתי באוניברסיטאות בסין, נראה שזו האופציה הכי טובה. לחזור לכאן ללטש את הסינית אני יכול גם אח"כ, ואם יהיה לי קצת מזל אולי אפילו לזכות במלגת חילופי הסטודנטים בשנה הבאה. החברה שלי בכל מקרה תבוא לארץ בחופשת הסמסטר, היא חושבת לעשות בירושלים את הדוקטורט שלה... (אל תשאלו אותי למה, אבל היא רוצה...) כך שקשה לדעת... הקטע המצחיק הוא, שקיבלתי עכשיו צו מילואים שנופל בדיוק על היום הראשון ללימודים (כמו בכל שנה...), כאילו כדי להזכיר לי למה אולי עדיף לי להשאר בסין...

milindapanna

New member
החיים מסובכים, נכון ../images/Emo13.gif

אבל כמו שאמרתי - יש לך אפשרויות מצויינות. אם אתה באמת מתכוון להמשיך לדוקטורט (אגב, איפה בדיוק אתה רוצה לעשות אותו?) אז בשלב הזה אתה צודק שכדאי שתחזור כדי שהשנה הבאה לא תהיה מבוזבזת. אם אתה רוצה עיצות לגבי המשך הלימודים - שאל. בעיקרון אתה טועה לגמרי גם לגבי MA בחו"ל וגם לגבי מלגה, לימודים ומחייה. בהרבה מקומות טובים באמריקה אם אתה מתקבל (MA או דוקטורט, לרוב ישיר לדוקטורט) אז אתה מקבל מלגה שבהנחה שאין לך ילדים היא מספיקה בהחלט. אגב, כדי שהשנה (או יותר) בארץ לא תהיה מבוזבזת כדאי לך לתכנן בדיוק מה ללמוד שיקדם אותך להמשך. בהצלחה.

Erezl18

New member
ממש דומה לסמינר שאני עשיתי

לפני שנתיים, בנושא של התגובה הקתולית לקונפוציוניזם והתפיסה ההדדית של שתי הדתות. אצל מי עשית את הסמינר שלך? אפשר להחליף חומרים.

erezor

New member
אצל מאיר שחר ../images/Emo5.gif

הוא כמעט הצליח להשמיד לי את הסמינר, אבל לא נורא. כבר לא הייתי מסוגל להתייחס, רק רציתי לסיים הכל ולטוס לסין... אני יותר עסקתי בלבדוק מה המיסיונרים הקתולים שהגיעו לסין עשו לא נכון, ואיך מה שהם עשו לא נכון השפיע על אירופה, איך המשכילים באירופה פירשו את המידע שהגיע מהכנסיה (מידע שכמובן היה משוחד, כי המיסיונרים נטו להטות את הדיווחים שלהם, והכנסיה דאגה להטות אותם עוד קצת), ואיך העניינים התדרדרו עד לקרב טרפלגר והמשלחת של הלורד מקרטני. כולנו יודעים מה קרה אח"כ (המאה ה-19, תקופת הפאר ביחסי אירופה-סין).

Erezl18

New member
תגובה

גם אני עשיתי עם מאיר. ראשי הפרקים של הסמינר היו: סקירה של הדמיון האירופאי את המזרח לפני המאה ה-16, סקירה של הקמת מסדר הישועים והנסיון הישועי ביפן, פרק קצר על יסודות מחקר השוואתי בין דתות, חייו ותורתו של קונפוציוס, חייו ותורתו של ישו, השוואה בין דמויותיהם כפי שנתפסו במשך השנים, המסיונרים הראשונים בסין ומתאו ריצ'י, פרשנותו של ריצ'י את הקונפוציוניזם וסקירת ספרו החשוב ביותר "על טבעו האמיתי של אדון השמיים", המחלוקת על הטקסים, המסורת האנטי-הטרודוקסית ותפיסת הנצרות בסין, היחסים בין הדתות במאה ה-19. אני לא יודע ממש מתי או איפה אני אתחיל את התואר השני, אבל הכיוון יהיה כנראה היסטורי-השוואתי, כמו שאמרתי, אני אשמח לעשות החלפה.

למעלה