אבל לא צריך להגזים למרות ש"מאגר" טוען שלחוסר איזון יש השפעה לרעת הצרכן על המונה. אצל צרכן קטן מאוד קשה לאזן כי יש הרבה צרכנים בהספק גדול יחסית לגודל החיבור שעובדים לזמנים קצרים ולא מתוכננים בגלל שיטת הפיקוד שלהם (טרמוסטט,,,)
איזון נועד בעיקרון לשפר את הנצילות ולמנוע בזבוז הספק. הדבר הכרחי, חשוב מאד ונעשה כל הזמן במערכות גדולות ומרכזיות, אך ברוב המקרים לא ניתן להשגה במערכת קטנה (כמו של דירה או בניין קטן - שם הירידה בנצילות גם אינה משמעותית ממילא).
אלא בהשערה לא מבוססת במיוחד. בוא נבחן את מה שאנחנו כבר יודעים: 1. המונה "רואה" חוסר איזון = זרם שונה בכל פאזה, וזרם דרך האפס. 2. השפעה לרעה על הצרכן = המונה מסתובב מהר יותר עבור אותה צריכת הספק מכאן והלאה אני בבעייה, כי אין לי מושג ירוק לגבי המבנה הפנימי וההתנהגות של מונה תלת-פאזי. יש סיכוי לדעתך שהזרם דרך מוליך האפס מאיץ את סיבוב החוגה??? בעיני הדבר תמוה מאד, שכן מונה דירתי לא אמור להניח שהמערכת מאוזנת אלא צריך לפעול בכל מצב ובכל שעה. אילו המבנה שלו היה גורם לסטיות משמעותיות בחישוב ההספק הנצרך, אני משוכנע שהיה מגיע גל של תביעות עד שהמונים האלה היו מוחלפים (אולי ב- 3 מונים חד-פאזיים לכל דירה
רואה את ההספק הנצרך שלנו ולא מתייחס לאיזון אך מאגר בעל ניסיון רב ואני מוכן תמיד ללמוד לכן הפנתי את השאלה אני יודע שמונה לוקח את שלושת הזרמים ויוצר שטף בונה כמו שנאי תלת פאזי לכן כאשר תהפוך למשל את אחת הפאזות הוא יאיט ללא קשר לאפס מכאן אני מסיק שיש קשר ישיר לעוצמת השטף המגנטי והעוצמה קשורה בזרם אולי היתה כוונה אחרת באימרה הזאת???????? לא יודע נקווה שנקבל תשובה תודה על התגובה שלך
הכוונה להפוך בין כניסה ליציאה מה שקורה 2 שטפים לכיוון אחד ושטף אחד מתנגד כמו כן במונה חד פאזי אם תחבר את הצרכן לכניסה ואת ההזנה ליציאה הוא יסתובב הפוך זה קרה לי בטעות שבוע שעבר שחיברתי מונה למזגן ביחידת דיור
חשבון החשמל של הצרכן מאחר וכעשר יש חוסר איזון בפאזות השעון מסתובב יותר מהר בגלל השטף המגנטי בין שדות המנוע של המונה, הטוענה שלא ניתן לשמור על איזון בכל שעות היום אינו נכון מאחר שכאשר מתכננים את מערכת החשמל ולומדים מפי הדיירים על הרגלי הצריכה שלהם אפשר ליצור מצב של איזון מקסימלי במשך כל שעות היום דבר שכבר ניבדק עעל ידי מספר פעמים ונימצא נכון. את הנושא של ריצת השעון גיליתי בעבר במקרה ואני מודה כאשר חיברו חשמל זמני לבית בעבודה ומאחת הפאזות לקחו קו למקום אחר היתברר שצריכה על פאזה אחת לא תאמה את הצריכה המקורית של המתקן לאחר בדיקה שנעשתה במשך כ-4 חודשים התברר שאכן חוסר איזון של הפאזות יצר סיבוב מואץ של המונה שהראה צריכה גדולה יותר מסה"כ הצרכנים יש לציין כי הבדיקה לא נעשתה בתאי מעבדה אלא בתנאי שטח תוך הקפדה של מגע של אדם אחד במערכת במשך אותה תקופה והתוצאות הראו בודאות כי אכן יש קשר בנחוסר איזון לצריכת מוגברת.
היא שהסיבה לכך שגובה האפליטודה של הגל בין שלושת הפאזות אינו זהה גורם בגלל משיכה מגנטית בעוגן המנוע של המונה ליצור קפיצות הגורמות לו להסתובב מהר יותר אך שוב זו השארתי האישית בנושא מאחר ואיני מומחה למנועים והבנתי זאת מהסבר שנתן מהנדס שעוסק בתחום במנועים מדוייקים.