איזה שקט...

lihi50

New member
תודה../images/Emo13.gif אבל דוגרי, יש לי כתב עקום ../images/Emo4.gif../images/Emo42.gif

michalb86

New member
אל תגידי יש לי כתב עקום תגדי יש לי

כתב מיוחד

lihi50

New member
../images/Emo6.gif חחחח טוב,אז אם כך../images/Emo42.gif

אני לא מטומטמת, אני מאותגרת שכלית.XD הולי

michalb86

New member
את רואה חשיבה חיובית, לדוגמא אצלי

זה לא שאני מציירת מכוער, פשוט מופשט...

michalb86

New member
לי יש כמה דברים חדשים נחמדים...

The London Howlin' Wolf Sessions, The Essential Stevie Ray Vaughan שבהתחלה המוכר היה ממש צריך לשכנע אותי אפילו לשמוע אותו כי אני נגד אוספים וזה הדיסק היחיד שלו שהיה בחנות, אבל וואו הבחור יודע לעשות מוזיקה... אני לא מפסיקה לשמוע את זה... את louder than love של soundgarden קרוסרודס 2007 ואת הדיוידי של ג'ימי הנדריקס מפסטיבל במונטריי.

yotamn9

New member
האוסף של סטיבי נחמד

אבל סה"כ זה בלוז. הכל נשמע אותו דבר. לי נמאס אחרי כמה שמיעות.

michalb86

New member
עניין של טעם..

אני חושבת שיש המון רגש בנגינה שלו, הוא גיטריסט מעולה, ואני ממש אוהבת את הקול שלו..

yotamn9

New member
גיטריסט מעולה. אין ספק

אני גם מאוד אוהב אותו. פשוט בלוז בכלליות, זה סגנון מאוד אחיד מבחינת המבנה שלו. ואחרי כמה זמן זה כבר משעמם.

epitaph

New member
דווקא היו כמה דברים מעניינים...

התכוונתי להרחיב על חלקם כשיהיה לי טיפה זמן, בתקווה בקרוב כי אלוהים יודע שכשהשביתה הזאת תיגמר אז בטוח לא יהיה לי זמן פנוי עד סוף 2009 בערך. בזמן השיטוטים שלי בביג נכנסתי כהרגלי לדיסק קלאב והחלטתי ללכת על מארז של סנטנה שצד את עיני כבר לפני כמה זמן, ההופעה שלהם מוודסטוק היתה אחד מהרגעים המכוננים בחינוך המוזיקאלי שלי וכל מה שיש לי שלהם זה האלבום הראשון ושיתוף הפעולה עם מאווישנו אורקסטרה והחלטתי שצריך לתת יותר כבוד ללהקה ובכלל לאומן שפעיל הרבה מאוד זמן. אז הלכתי על המארז שמכיל שלושה אלבומים מהשנים 72-76 (עוד מעט פירוט טיפה יותר נרחב) כשאני מגיע לשלם אני מגלה שמי שקונה מעל 250 ש"ח זוכה לעשרים אחוז הנחה אז החלטתי ללכת על כל הקופה ולחפש עוד להקות שהזנחתי. נתחיל עם המארז של סנטנה ונשאיר את שאר הדיסקים לתגובה יותר מאוחרת: Caravanserai - לזה לא ציפיתי כששמעתי את האלבום, סנטנה זונחים כאן את כיוון הרוק הלטיני (אם כי עדיין יש נגיעות) והולכים על כל הקופה בפיוז'ן אתני, התרומה של כל חברי הלהקה מורגשת כאן אבל מצטיין במיוחד המתופף מייק שריאב (אותו אחד שהיה איתו בוודסטוק, שם אגב, הוא היה המשתתף הצעיר ביותר בפסטיבל), שלמצליח לסחוף את הקטעים ולהוביל את שאר הלהקה לג'אמים כשהוא משמש אחלה בסיס לאילתורים, הסגנון שלו הוא דומיננטי אבל לא משתלט. מומלץ למי שאוהב ג'אז אתני כמו למשל אדמה של אבישי כהן, Rajaz של קאמל או האלבומים המאוחרים של גונג. Welcome - כאן סנטנה נמצאים בדיוק אחרי האלבום המשותף יחד עם מאווישנו אורקסטרה, דבר שמאוד מורגש באלבום הזה ולמעשה במחינה מוזיקאלית הוא המשך ישיר של שיתוף הפעולה ההוא, גם כאן מדובר בפיוז'ן אך האלמנט האתני נזנח כאן, גם באלבום הזה מדובר בעצם במחווה ברורה לג'ון קולטריין וגם בגלל שמקלפין (מאווישנו) מופיע כאן בקטע המרכזי ולמעשה הכי ארוך של סנטנה באלבום אולפן. המחווה מתבטאת בשיתוף הפעולה שמתחיל בשיר הראשון עם אלמנתו של קולטריין, אליס קולטריין, דבר שיוביל לאלבום משותף של שניהם (שאני כבר בחיפושים אחריו ד"א), מתמשך בהבאת הזמר ששר ב Love Supreme האדיר של קולטריין ועד סוף האלבום שמסתיים בשיר שנושא את שם האלבום והוא קאבר לקולטריין עצמו. באלבום הזה הגיטרות של סנטנה ברוב הקטעים פחות מורגשת (ולעיתים גם לא קיימת) אבל הקטע הכי חזק וטוב באלבום לדעתי הוא דווקא Flame Sky השיר הכי ארוך באלבום, שמתחיל ישר בריפ גיטרה שבמהרה הופך לאילתור של סנטנה יחד עם מקלפין על הגיטרות כשהקלידים מצטרפים אליהם, מתחיל לאט לאט ומגביר את הקצב עד לאקסטזה מוזיקאלית, חובה לאוהבי אילתורי הגיטרות. גם כאן, כמו באלבום הקודם המתופף עושה עבודה אדירה לדעתי. האלבום ברובו מאוד אווירתי ומזכיר ברוחו את השיתוף פעולה כמו שהזכרתי מקודם, אבל יותר ממוקד ממנו. Amigos - האלבום הכי מאוחר במארז, מ76, כשסנטנה חוזר לרוק הלטיני שאפיין את תחילת הקריירה שלו כשמהלהקה נשאר רק הבאסיסט, למי שמכיר ואוהב את התקופה הראשונה שלו לא כדאי לפספס את האלבום הזה במיוחד עם הקטע האדיר (שהלך חזק בהופעות) Europa, בסופו של דבר זה הסיגנון שציפיתי למצוא בכל המארז אז שמחתי שלפחות אחד מהם עמד בציפיה הזאת. לסיכום, כמו שאמרתי בהתחלה, מארז מעולה, בחירת האלבומים היא המעניינת כאן, הבחירה בשלושה אלבומים בטווח קצר יחסית בקריירה של סנטנה כשכול אחד מהם שונה מהאחרים אבל עדיין מעולה בפני עצמו.

Caraya

New member
גם לי יש משהו

אני לא קונה בדר"כ DVD של הופעות, תמיד זה נראה לי ממש מגניב בחנות אבל אחרי שאני קונה אני בקושי רואה את זה. פעם-פעמיים מספיק לי. אבל קפצתי אתמול למוזיקהנטו ומצאתי שם DVD של לד זפלין, "The Song Remains The Same", ב-33 ש"ח שזה לכל הדעות מחיר של תחנה מרכזית. אז קניתי. בדיסק מתועדת הופעה חיה במדיסון סקוור גארדן בניו-יורק משנת 73'. רע זה בטח לא יכול להיות.

JumpInTheFire

New member
וואו, שווה! אולי בגלל שהוציאו את זה עכשיו

שוב, אז הגירסה הישנה עולה פחות

woodstockfan

New member
The Song Remains The Same

יופי של הופעה, יש לי את הדיסק ועוד לא את ה-dvd.. היום אני קניתי את Red Rose Speedway של Paul McCartney וחסר לי רק Press To Play מדיסקי האולפן שלו..

epitaph

New member
יש לי את הדיוידי הזה...

הבעיה היחידה שלי בו זה הסרט הלא קשור שתקוע באמצע ההופעה, קטעי ההופעה עצמם גדולים, העבירו לי כמה שעות טובות בזמנו בבאלי"ש בסיום השירות שלי.

fire witch

New member
גם לי יש אותו , קיבלתי ליומולדת 22/23

ראיתי פעם אחת ומיציתי לדעתי ... בכלל אני לא ממש מסתדרת עם לשבת לראות הופעה בסלון (גם מטעמי אחים שלי שעושים לי פרצופים וגם מטעמי שיעמום )

Caraya

New member
חחח

מה זאת אומרת ליומולדת 22\23 ? מישהו הביא לך מתנה שתספיק לשנתיים, ועוד הוציא על זה רק 33 שקל?

yotamn9

New member
גם לי יש עכשיו שני חדשים ../images/Emo13.gif

חזרתי עכשיו הביתה עם Liquid Tension Experiment. התחלתי לשמוע אותו עכשיו וזה נשמע טוב. וקניתי גם את The Mahavishnu Orchestra with John McLaughlin - The Inner Mounting Flame. בעיקרון ראיתי דיסק של Weather Report ששמעתי עליהם קצת, והקשבתי לו קצת בחנות. היה נחמד ותכננתי לקנות אותו. ואז המוכר שאל אותי אם אני מכיר את המהאווישנו אורקסטרה והשמיע לי חלק מזה. זה יותר תפס אותי בשמיעה ראשונה. בעתיד אני אקנה את ה-Weather Report שגם שמעתי עליהם דברים טובים.

למעלה