איזה רכבת זאת

מצב
הנושא נעול.
הנה על קצה המזלג:

שים לב איש-אש: אתה מעלה כאן בעיה
אמיתית: זו דילמה קשה של הנהג אך בכל מקרה אין מספיק זמן למניעת ההתנגשות. שבתאי ז"ל היה כל-כך אחראי ומסור שהוא לא חשב לנטוש את התא למרות שזה היה מציל את חייו ! והנה ביום 24.06.1958 ארע בדיוק מקרה כזה בו נטש נהג את תא הקבינה בקרונוע "אסלינגן" שהתנגש עם משאית: המקרה ארע בסמוך לכפר-ויתקין וחיי הנהג ניצלו. קרון הקרונוע - קרון ניהוג "אסלינגן" מס' 12 נפגע קשה מאוד והושבת. לעומת זאת, לא נטש נהג קרונוע מס' 21 את הקרונוע בתאונה דומה שארעה שוב במקום בו התנגש קרונוע מס' 40 עם המשאית ביום 23.08.2001 ולמזלו של הנהג הוא לא נפגע אך שם היו מס' נוסעים פצועים ואף מבקר הכרטיסים עף ממקומו ונפצע באורח קשה לצערי.
הנה על קצה המזלג:
קודם כל תיקון: מדובר על שנת 2000 ולא 2001. למרבה האירוניה, באותו תאריך בשנת 2001 (23.08.2001) התנגש קרונוע מס' 11 עם גשר המוזיאון בחיפה וגם הוא כקרונוע מס' 21 נשלח לתיקון במפעל האם בדנמרק. ועכשיו לסיפור של אחינו מס' 21: מערך מס' 21 היה מעורב בתאונה עם משאית בק"מ 12.7 ליד צומת-ראם ביום 23.08.2000. (רכבת מס' 709 שיצאה מתל-אביב לכיוון באר-שבע בשעה 10:00). קרון הקצה מס' 7221 התנגש חזיתית במשאית וניזוק באופן קשה ביותר. בתאונה נפצעו 23 בני-אדם. המערך עמד מושבת עד ליום 28.09.2000 במגרש העיתוקים בתחנת הרכבת חיפה-מזרח. בתאריך זה פורק המערך ל- 3 קרונות נפרדים שנלקחו לנמל הקישון. טכנאי היצרן החליטו כי מערך מס' 21 יתוקן במפעל האם בדנמרק ולפיכך הוא הועלה על האוניה TYRUSLANDשהפליגה לנמל AARHUS בדנמרק ביום 06.10.2000. האוניה הגיעה לנמל זה ביום 15.10.2000. במהלך שנת 2001 תוקן המערך במפעל האם ועם סיום התיקון הועמס על האוניה THEBELAND ביום 29.10.2001. (לאחר שאוניה זו פרקה את מערך מס' 26 החדש בנמל אשדוד, היא הפליגה לנמל הקישון). האוניה הגיעה לנמל הקישון בשעות הערב של ה- 19.11.2001. מערך מס' 21 נפרק בנמל ביום 20.11.2001 וקרונותיו חוברו מחדש בשטח הנמל. המערך יצא בכוחות עצמו משטח הנמל אל מכון הדיזלים בחיפה ביום 21.11.2001. שעת הגעה למכון = 16:00. מערך מס' 21 הוחזר לשירות מלא ביום 02.12.2001 - תחילה ברכבות פרבריות, אח"כ בכל סוגי רכבות הנוסעים.

fireman

New member
השאלה שלי אם מבחינת התקנות

שים לב איש-אש: אתה מעלה כאן בעיה
אמיתית: זו דילמה קשה של הנהג אך בכל מקרה אין מספיק זמן למניעת ההתנגשות. שבתאי ז"ל היה כל-כך אחראי ומסור שהוא לא חשב לנטוש את התא למרות שזה היה מציל את חייו ! והנה ביום 24.06.1958 ארע בדיוק מקרה כזה בו נטש נהג את תא הקבינה בקרונוע "אסלינגן" שהתנגש עם משאית: המקרה ארע בסמוך לכפר-ויתקין וחיי הנהג ניצלו. קרון הקרונוע - קרון ניהוג "אסלינגן" מס' 12 נפגע קשה מאוד והושבת. לעומת זאת, לא נטש נהג קרונוע מס' 21 את הקרונוע בתאונה דומה שארעה שוב במקום בו התנגש קרונוע מס' 40 עם המשאית ביום 23.08.2001 ולמזלו של הנהג הוא לא נפגע אך שם היו מס' נוסעים פצועים ואף מבקר הכרטיסים עף ממקומו ונפצע באורח קשה לצערי.
והנהלים ברכבת ישראל האם לנהג בקרון ניהוג מותר לנטוש את העמדה שלו במקרה ואין שום סיכוי להמנע מתאונה בכדי להציל את עצמו מפגיעה? הרי הרכבת לא יכולה לסטות הצידה, והנהג לא יכול לעשות משהו מעבר להפעלת הבלם....כך שהישארות בתא מבחינתי מדומה להתאבדות וסלחו לי על הביטוי.... מקסימום בסופו של דבר או שהרכבת מתנגשת במשאית\רכב או מה שזה לא יהיה או שהיא פשוט עוצרת בביטחה ואז הנהג יכול לחזור לעמדה שלו ולהמשיך בנסיעה. מה אומרות התקנות?

דילמה ! אני צריך לבדוק !

והנהלים ברכבת ישראל האם לנהג בקרון ניהוג מותר לנטוש את העמדה שלו במקרה ואין שום סיכוי להמנע מתאונה בכדי להציל את עצמו מפגיעה? הרי הרכבת לא יכולה לסטות הצידה, והנהג לא יכול לעשות משהו מעבר להפעלת הבלם....כך שהישארות בתא מבחינתי מדומה להתאבדות וסלחו לי על הביטוי.... מקסימום בסופו של דבר או שהרכבת מתנגשת במשאית\רכב או מה שזה לא יהיה או שהיא פשוט עוצרת בביטחה ואז הנהג יכול לחזור לעמדה שלו ולהמשיך בנסיעה. מה אומרות התקנות?
דילמה ! אני צריך לבדוק !

נטישת תא הנהג של הקרונועים בתאונה

תמיד אני שואל את עצמי
את השאלה הזו..... האם במידה ונהג רכבת מבחין נניח במשאית על המסילה....ברוב המקרים אם לא כולם, במידה והמשאית או הרכב לא מפנים את המסילה מדובר בהתנגשות באופן וודאי בהתחשב במרחק העצירה המאוד גדול שנדרש לרכבת בכדי לבלום.... האם לנהג הרכבת אין אפשרות להפעיל בלם חירום ולנטוש את העמדה שלו? נראה לי שההבדל בין ישיבה בתא ההפעלה לבין מטר או שניים אחורה יכולה להיות מכרעת בנוגע לחומרת הפציעה שלו...
סוגית התאונות החזיתיות עם קרונועי ה-IC3 היא אכן חשובה, ולכן בתא הנהג ישנו לחצן גדול (בגודל כף יד) המכונה, בגלל צורתו, 'פטריה' עליו אמור הנהג ללחוץ בשעת חירום. כפתור זה מפעיל בלימת חירום, מדומם מנועים (למנוע התלקחות אחרי התאונה) ו(קשור לשאלה) פותח את דלת תא הנהג ומאפשר לו לעזוב אותו במהירות האפשרית. כמובן שאינני יודע מה קרה בתא הנהג של מערך 40 באון שניות גורליות, ומדוע לא נטש אותו בלילה ז"ל. בכל מקרה, הוא נהרג לא בגלל מעיכת הקרונוע אלא בגלל הטלטלה העזה שנוצרה בעקבות המכה. כמובן שחגורות בטיחות לא יכולות להיות פתרון, מפני שאז כל הפטנט של נטישת תא הנהג באופן מיידי וללא הכנה מראש לא יעבוד.

fireman

New member
תודה על התשובה המנומקת ../images/Emo45.gif

סוגית התאונות החזיתיות עם קרונועי ה-IC3 היא אכן חשובה, ולכן בתא הנהג ישנו לחצן גדול (בגודל כף יד) המכונה, בגלל צורתו, 'פטריה' עליו אמור הנהג ללחוץ בשעת חירום. כפתור זה מפעיל בלימת חירום, מדומם מנועים (למנוע התלקחות אחרי התאונה) ו(קשור לשאלה) פותח את דלת תא הנהג ומאפשר לו לעזוב אותו במהירות האפשרית. כמובן שאינני יודע מה קרה בתא הנהג של מערך 40 באון שניות גורליות, ומדוע לא נטש אותו בלילה ז"ל. בכל מקרה, הוא נהרג לא בגלל מעיכת הקרונוע אלא בגלל הטלטלה העזה שנוצרה בעקבות המכה. כמובן שחגורות בטיחות לא יכולות להיות פתרון, מפני שאז כל הפטנט של נטישת תא הנהג באופן מיידי וללא הכנה מראש לא יעבוד.
תודה על התשובה המנומקת

בלילה ז"ל נהרג בגלל מכה בראש !

הוא עף מכסאו וקיבל מכה בתקרה. אילו הוא היה חגור, הוא היה ניצל בוודאות. לא מצאתי התייחסות לנושא בתקנות. השאלה איננה כפי שחן הציג אותה אם יש אפשרות להימלט ! השאלה היא האם הדבר מותר והיכן קיימת התייחסות כתובה לעניין זה ! כלומר יתכן שבדנמרק זה מותר ורצוי אך בישראל אולי לא מומלץ או אולי אסור או אולי דווקא מומלץ ורצוי. אנסה להמשיך ולברר.

elians

New member
המקרה הזה היה בתחילת הכרותי עם עולם

הוא עף מכסאו וקיבל מכה בתקרה. אילו הוא היה חגור, הוא היה ניצל בוודאות. לא מצאתי התייחסות לנושא בתקנות. השאלה איננה כפי שחן הציג אותה אם יש אפשרות להימלט ! השאלה היא האם הדבר מותר והיכן קיימת התייחסות כתובה לעניין זה ! כלומר יתכן שבדנמרק זה מותר ורצוי אך בישראל אולי לא מומלץ או אולי אסור או אולי דווקא מומלץ ורצוי. אנסה להמשיך ולברר.
המקרה הזה היה בתחילת הכרותי עם עולם
הרכבות.... מאוד כאב לי עליו, עצם המחשבה שהגיוני שהוא זה שנהג ברכבת שהסיעה אותי כל בוקר או כל עקב בקו תל אביב - קרית גת. למרות שלא הכרתי אותו בכלל עדיין זה כואב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה