איזה רובאי

Lone Dog

New member
איזה רובאי

עושים בקורס קצינים? אתם יכולים גם לפרט לגבי כל סוג של קק"צ, לדוגמה, גם קק"צ של עורפיים וכו'..

נוב 00

New member
קק"צ...

כל מערך הקק"צ עבר שינוי פחות או יותר בשנה האחרונה, עד לפני שנה פחות או יותר הבנים עשו בבה"ד 1 והבנות בבה"ד 12. מלפני שנה שינו את המערך כך שכל הלוחמים/לוחמות וכל התומכי/תומכות לחימה עושים בבה"ד 1 וכל העורפיים ועורפייות וכאלה שלא יהיה להם שום קשר ללחימה עושים בבה"ד 12 . בבה"ד 1 זה מתחלק לקק"צ "מעוז" שזה כל התומכי/ות לחימה, קורס של 9 שבועות אם אני לא טועה, וקק"צ "להב" ששם עושים כל הלוחמים/לוחמות , קורס של חודשיים וחצי אולי קצת יותר. בקשר לרובאי אני רק יודע שלוחמי החי"ר מוכשרים אחרי ההשלמה והכל 012 ו"הלוחמים" של בה"ד 12 מוכשרים 03...

ויאגרה

New member
המעט שאני יודע

קק"צ להב, של הלוחמים והלוחמות, הוא בן כ - 4 חודשים והוא מכשיר את החיילים לרובאי 08.

idos2

New member
מסתבר שאתה לא כ"כ יודע

בקרבי כל חייל מוכשר לרמת רובאי 05 אחרי הטירונות ו-07 אחרי אימון מתקדם (יש כאלה שמקבלים את ה"הסמכה" לפני כמו חובשים למשל) קורס מ"כים נותן רובאי 08, וזה המינימום בשביל להיכנס לקק"צ. הקורס עצמו נותן רובאי 011 או משהו כזה.

dx92

New member
לא מדויק

הקרבי מתחלק ל-2 חלקים עיקריים ח"יר ואגמי חי"ר מוכשרים 05 ואז עושים אימון מתקדם 07 קורס מכים חי"ר נותן הסמכה 08 באשר לאגמי הלוחמים מוכשרים 03 עם השלמה ל-05 (שריון,תותחנים,נ"מ,פלחה"צ...) קורס מכים אגמי מכשיר אותם ל-06

idos2

New member
נו בסדר, אנחנו לא מדברים על אותו

דבר. קק"צ אג"מי זה סיפור אחר. (אם אני לא מתבלבל פה)

Symbolic

New member
איחדו אותו

פעם היה קק"צ בסיסי (ג'ובניקים), ואג"מי/ח"יר למערך הלוחם. היום יש קק"צ לג'ובניקים ותומכי לחימה, ויש קק"צ ל"חידות שדה" שעושים את זה צוותים מעורבים של כל החילות הקרביים. שריון/הנדסה/ח"יר/תותחנים/נ"מ/סיירות וכדומה

idos2

New member
ובסופו של דבר

קצין בשריון שנכנס כרובאי 05, ומ"כ בגולני שנכנס כרובאי 08 יוצאים אותו דבר אחרי הקורס?

Symbolic

New member
אז ככה

בשביל לעשות קק"צ "יחידות שדה" אתה חייב לעבור קורס פיקודי.. מכי"ם ח"יר/קורס מפקדי טנקים/מכ"ים תותחנים/אנערף... הקורס הפיקודי מכשיר אותך מבחינת רובאי ל-07, ומבחינת מכ"ים ח"יר זה 08. אל תשכח שמט"ק בשריון הוא רובאי 07, אבל גם שריונאי 07. וזה מספיק לתנאי קבלה לבה"ד 1. לאחר הקק"צ כולם "מיישרים קו" ונהיים רובאי 09 או 010 (לא זוכר), ובהשלמה החילית יוצאים 011 (בשריון וכדומה) ו-012 בח"יר.. יש לציין כמובן שכל המספרים האלה לא משנים בשיט! הם רמת רובאות שהוכשרת עליה בתרגילי פרט/חוליה/כיתה/מחלקה/פלוגה/אנערף והיא יעילה רק אם תהיה איזה מלחמה עם סוריה. בקווים בשטחים רק משנה בתכל'ס האימונים פעם ב- , שנקראים בד"כ אל"ל - אימון לפני לחימה שמכין אותך לשטח הנ"ל ולעבודת הבט"ש. בהצלחה

w o w 5

New member
קקצים למינהם:

נכתב לאחר בדיקה אצל הקשל"פ ... קק"צ בה"ד 12 מכשיר רובאי 03 קק"צ בה"ד 1 בסיסי-"מעוז" מכשיר רובאי 04 אבל בקרבי זה אחרת בעבר אג"מ היו עושים מכ"ים 06 ואז קצינים 08 וחי"ר מכ"ים 08 וקצונה 012 (כשסמ"בים עושים 010) והיום בקורס המאוחד כל הקרבים משלימים ל010 לפחות וחי"ר עושים עוד חודשיים השלמה ל-012..... כל הנ"ל מדבר על רמת רובאות!!! רמת החיילות של כל קצין בצה"ל היא 12 מבחינת מקצוע (קצין לוגיסטיקה רמה 12 לדוגמא רק בחי"ר המקצוע=רובאי)

ויאגרה

New member
בלבול

יצא לי כבר לשאול כמה וכמה קצינים שעשו להב בנוגע לרובאי שלהם, ומסתבר שמאיזושהי סיבה כל אחד מהם נתן לי תשובה שונה. אני עדיין לא בטוח.

למעלה