Enemies? הא
אני מוריק על הפרק הזה. כמו שאמרתי, התסריט שם הוא כמו של פרק סקובי-דו ממוצע, הפרק לא שווה כלום. ובכל מקרה, אין שם הפגנה של טאקט מצידו של אנג´ל, ´משחק טוב´ לכל היותר. למרות שכל הפרק לא הגיוני לחלוטין, למה הם בכלל חשדו בפיית´ מלכתחילה אנחנו לא ראינו שום דבר שיעורר את חשדם? אני אחזור לפרק היה את העידון והתיחכום של פרק ממוצע של סקובי-דו, תסריט גרוע במיוחד ולא גאוני כמו שרבים חושבים. וריילי אף פעם לא כעס על באפי בגלל שאמא שלי חלתה בסרטן, מדהים אותי שכולם כל כך מפספסים את הסיפור שלו, שבאיזה שהוא מקום הוא מאוד טראגי ודווקא well-thought. ריילי לא כעס על באפי אפילו לרגע אחד, הוא היה מאוהב בא לאורך כל הזמן, היא לא הייתה מאוהבת בו, אבל הוא לא כעס עליה הוא ידע שהוא לא הבחור בשבילה, דוגמאות: הוא אומר לזאנדר ב"The replacement" - "You don´t know what´s like to hold her in my arms feeling blah blah blah blah" הרבה קלישאות רומנטיות "But she doesn´t love me" וכמובן יש את השיחה שלו עם ספייק ב"Into the woods" שאני לא זוכר, שבא ריילי שוב מפגין ידיעה מוחלטת למצבו וליחסה של באפי כלפיו, ושוב הוא לא מפגין כלפיה טיפת כעס הוא פשוט עצוב ובודד מכיוון שהוא מרגיש שגם כשהוא מחזיק אותה בידיים היא לא מחזיקה אותה בחזרה, שהיא לא צריכה אותו, וזה מתבטע בפרקים עם ג´ויס. הוא לא כועס, הוא פשוט מרגיש חסר תועלת, ומבין שהוא לא יכול להמשיך עם זה כי הוא מרמה את עצמו ואותה אז הוא פשוט אומר שהוא עוזב אם היא לא צריכה אותו. אני דווקא חושב שזה סיפור טראגי ויחסית יצירתי ומעניין בשביל סדרת טלויזיה, זאת הייתה דרך יפה לסיים את המערכת יחסים שלהם שברור לכולם שהיא הייתה רק זמנית Gotta have progress. אבל זה לא משנה בגרוש את העובדה שהדמות שלה הייתה הרבה יותר מעניינת, הרבה יותר דינמית והרבה יותר אמיתית מהדמות של אנג´ל (לפחות אנג´ל בבאפי, ולא באנג´ל) שבקושי התפתח פרט לכמה אירועים דרמתיים ועוד מספר שינויים לא רציניים במיוחד באישיות שלו (הוא הפך ממעין מלאך שומר בעונה הראשונה לכלבלב לאורך העונות השנייה והשלישית חוץ מכשהוא היה מרושע, שזה פחות או יותר הרגע הכי טוב שלו). המממ, וזה פחות או יותר כל מה שיש לי להגיד בנושא. חוץ מזה, מי אתם חושבים ערפד יותר חזק, ספייק או אנג´ל? אני חושב שבפרק "fool for love" ספייק הוכיח שעם כמה שבאפי התחזקה ועם כמה שהוא מוגבל ע"י השבב בראש שלו הוא עדיין היה מסוגל לתת לבאפי A run for her money. וחוץ מזה שהוא תמיד היה הערפד החזק ביותר ברביעייה (חוץ מהפרקים האחרונים של אנג´ל, שהפכו את דרלה לסופר חזקה, ואז לערפדה ממוצעת בלי נתינת סיבות מיוחדת) חייבים לזכור שהוא נלחם נגד שתי קוטלות וניצח, אנג´ל נלחם באחת והפסיד.