איזה פדיחות...

איזה פדיחות...

מישהו יודע איפה נמצא אוהל המאבק של אוניברסיטת בן גוריון?
יש לי שם הרצאה בקשר לאיזו עבודה שאני צריכה להגיש יום ראשון, אבל אין לי מושג איפה זה נמצא...

זכוכיות

New member
והיום היה שם "רייב"../images/Emo6.gif

רייב המאבק הם קראו לזה, אבל היה משעשע

הייתי שם, לא משהו...

נראה לי טיפ טיפה דבילי כל הרעיון. אבל היו שם בירות די בזול, ויצא לי לפגוש חברים שזמן רב לא ראיתי... דאנטה

זכוכיות

New member
היו שם אנשים שאני מחבבת ומוזיקה ואווירה

נעימה, אז מבחינתי היה מאוד כיף. לא באמת רייב, עם כל השוטרים האלה בכל פינה, והמטר וחצי שהוקצו לעניין, אבל נהנתי.

ראשי המאבק הסתובבו שם כאילו

הם במסיבת בר המצווה של הבן הבכור שלהם... לטעמי, ארגון מסיבת רייב, חוטאת את כל הרעיון של המאבק. ככל שהזמן עובר, שוכחים על מה ולמה קם המאבק מלכתחילה. ממש כמו שציין זאת אתמול בבית הסטודנט פרופ' ניסים קלדרון, המאבק החל כפעולת מחאה של סקטור הסטודנטים בלבד, אך בהמשך הפך לפעולת מחאה חברתית כללית יותר, שהקיפה יותר ויותר סקטורים בחברה. בטח שמת לב, זכוכיות, שבכניסה למתחם אוהל המחאה היה דוכן קטנטן ומצ'וקמק שנועד לאסוף תרומות לפליטי מלחמות האזרחים בדרפור. אני לא מתלונן על היוזמה, אפילו תרמתי מעט ממעותיי, אך מדוע לא ארגנו את זה בימים כתיקונם? ולמה רק במהלך השביתה החליטו באונ' שהגיע הזמן לעזור לשכבות מצוקה והלכו לצבוע גנים, לגזום גינות מוזנחות וללמד שיעורי העשרה לתלמידים אתיופים? אני רוצה לראות לפחות מניין של סטודנטים שימשיכו בפעולות הצדקה הללו בתום השביתה. אני בהחלט תומך בשביתה, גם מטעמים אגואיסטיים וגם מטעמים אידיאולוגיים, אבל נראה שלי שכל ההצגה הזו תימחק ברגע שהשביתה תסתיים. דאנטה

gilishvili

New member
../images/Emo45.gif כל כך לא ברור...

"רייב מחאה"... לא מספיק שהעבירו את האוהל שלהם מקריית הממשלה לדשא של המנגה (פאב קרוב לאוניברסיטה), החלטה תמוהה בפני עצמה, התחילו במין סוג של ליין מסיבות במאהל בשם המאבק... אני באמת לא מצליחה להבין את הסיבה בעטיה תומכי המאבק והשביתה החליטו על צעד כל כך מגוחך ותלוש מהמציאות. אם הייתי תומכת בדעתם, הייתי ברצינות שוקלת בדעתי להדיר רגלי מהאוהל הזה לצמיתות. אני באמת מרגישה שהם עושים מעצמם צחוק. חוץ מזה שעניין החברתיות יתר, שפתאום כל האוניברסיטה לוקה בה, שוב, בשם המאבק, הוא מגוחך לכשעצמו. היוזמה עצמה ברוכה, כמובן, אבל למה "בשם המאבק"? מדוע לערבב שמחה בשמחה? גילי, גוש תסכול, דרום הארץ.

ברור לגמרי שהשביתה הזו הפכה להיות..

שביתה למען האינטרסים האישיים של ראשי המאבק, כל ראשי האגודות, שדואגים בעיקר לקדם את האינטרסים האישיים שלהם, מנסים לשריין לעצמם מקומות בפוליטיקה. אני לא חושבת ולא מרגישה שהשביתה הזו היא איזו "מהפכה חברתית של הסטודנטים", ואני מסכימה עם הטענה שרובנו כבר שכחנו על מה אנחנו בעצם שובתים, והמאבק הוא לא בשביל הורדת שכר לימוד/פירוק וועדת שוחט- אלא פשוט מאבק למען -המאבק. כולם כבר כ"כ התרגלו לשביתה הזו, שלדעתי רוב הסטודנטים כבר לא ממש טורחים לבדוק אם יש לימודים או לא. אני גם תומכת בשביתה, אבל אני חושבת שבנקודה זוו היא איבדה מהטעם שלה-ושהכל סתם..ממש סתם. אני רק מקווה, שבסופו של דבר, כן יצא משהו מכל הבלאגן הזה, כי לדעתי זו פשוט תהיה בושה לחזור ללמוד (אם אי פעם נחזור ללמוד) בלי שהשגנו שומדבר. אוף אני רוצה לחזור.

ialstrn

New member
אם יש אינטרסים אישיים או לא , זה לא מעניין

אותי. לטעמי צריך להאבק כדי שהשכר לימוד יהיה נגיש לכל כיס... (ואם זה עוזר להם פוליטית שיערב להם).. אני לא חושבת שזה נכון שלא זוכרים על מה השביתה ,אלה שיש קטע של התיפיפות מה פתאום - אנחנו הסטודנטים ?לא דואגים רק לאינטרסים שלנו... לא , אנחנו לא דואגים רק לעצמנו! אנחנו דואגים גם לסטודנטים יותר עניים וגם לעצמנו... שאף אחד לא יצפה שהיום ברגע זה באיותנו סטודנים נפתור את בעיות העולם...

ialstrn

New member
ושלא ישתמע שלא צריך לעזור בכלל...

למי שיש זמן ורצון צריך תמיד לתרום לאחרים אבל: א. לא בגלל השביתה. ב. לא כולם יכולים ואי אפשר להתפרש על כל הבעיות בארץ, למי שיש יכולת או/ו זמן פנוי צריך לתרום למי שזקוק בזמן/ כסף כל הזמן. (באופן עצמאי )

זכוכיות

New member
אתה על מלגה, נכון?

כל הסטודנטים שאני מכירה, לפחות כאן בב"ג, הם אנשים שלומדים ועובדים. אז מתי אתה רוצה שהם יצבעו גנים, כשהם ישנים 4 שעות בלילה? השביתה פינתה קצת זמן לפעולות נוספות.

gilishvili

New member
אם הם היו רוצים

הם היו מוצאים זמן. יש הרבה אנשים סביבי שגם לומדים, גם עובדים, וגם מוצאים זמן לפעילויות כאלו. אולי אני מסתובבת בחברה של סופרמנים, אבל לדעתי זו פשוט קבוצה ששמה את העשייה החברתית איפשהו במעלה סדר העדיפויות שלה. הרבה הרבה מאד תלוי ברצון של האדם, וכמה הוא מוכן להשקיע בדברים כאלו, שבסופו של דבר, כמובן, יבואו על חשבון דברים אחרים. שוב, עניין של סדר עדיפויות. אני שמחה על כך שסטודנטים מנצלים את השביתה למען עשיה חברתית, אך צרה על כך שהדבר נעשה בשם המאבק.

זכוכיות

New member
אני לא יודעת מה החברים שלך לומדים

ואיפה הם עובדים, אבל לא כולם סופרמנים, ואחרי 6 שעות בממוצע ביום באונ', ו6-8 שעות עבודה, והצורך לעבוד קצת על תרגילים בבית, ולאכול, ולנוח, ולישון- לא, לא נשאר לאף אחד כאן זמן. זה חשוב מאוד לעזור לאוכלוסיות חלשות. שלום, כאן, אנחנו האימאמא של האוכלוסיות החלשות.

gilishvili

New member
לא בטוחה שהבנתי

אבל בכל מקרה, עבודה קהילתית בהתנדבות, או בשכר, היא דבר שכל אחד יכול לעשות, גם אם הוא בא מהאימאמא של האוכלוסית החלשות. בכל מקרה ובסופו של דבר, הכל עניין של תיעדוף.

lollapalooza

New member
אין פה מה להבין.

לסטודנטים שלומדים ועובדים אין זמן להתנדב למען הקהילה. יש שביתה- יש זמן פנוי, אפשר להתנדב. זה הכל. וזה בדיוק העניין, שהרבה סטודנטים בעצמם הם "אוכלוסיות חלשות", אחרת היה להם כסף והם לא היו צריכים לעבוד כדי לממן שכר לימוד ומחיה.

gilishvili

New member
רגע לחדד...

אני ממש לא באה בטענות כלפי כל מי שמתנדב במהלך השביתה, גם אם הוא מתנדב במהלך הלימודים, וגם אם לא. מה שמפריע לי זו התרומה "בשם המאבק" שהיא אמנם עבודת קודש לכשעצמה, אבל אין לה שום קשר למאבק, ואני חושבת שזה מאד לא נכון להציג את הדברים בצורה כזו. רק אמרתי, שבסופו של דבר, אדם ששם לו למטרה לעשות משהו למען הקהילה, וזה באמת חשוב לו, ימצא את הזמן, גם אם זה אומר ללמוד שעתיים פחות (פעם בשנה, פעם בחודש, או פעם בשבוע). שוב, הכל עניין של סדר עדיפויות. אני, לצורך העניין, בחרתי שלא להתנדב השנה בצורה מסודרת, כי הנחתי שלא יהיה לי הרבה זמן להתנדבות כזו, וזה יבוא על חשבון דברים אחרים שכרגע חשובים לי יותר (אם נתעלם לרגע מהעובדה שכל השנה הזו התבלבלה לי גם ככה), ובגלל שיש שביתה יש לי זמן ואני עושה יותר. זה בסדר, זה לגיטימי, זה קביל, זה סדר העדיפויות שלי. הפוואנטה היא, שמי שזה חשוב לו באמת, ימצא מתי ואיך.

lollapalooza

New member
הקשר למאבק הוא

שהפעילות הזו מוכיחה שלסטודנטים לא אכפת רק מעצמם, כמו שהאשימו אותנו. ובכלל, הפעילויות ההתנדבותיות נעשות במשך כל השנה, שביתה או לא שביתה. פשוט זה לא מעניין את התקשורת להתעסק בזה. אבל כשהסטודנטים בכותרות, פתאום מראים אותם מתנדבים ומקשרים את זה למאבק. אז נכון, להרבה סטודנטים יש עכשיו יותר זמן להתנדב, אבל תמיד יש המון סטודנטים שעוסקים בפעילויות שונות למען הקהילה. לא יודעת איפה את לומדת, אבל באת"א תמיד יש אנשים בכיכר אנטין שעוסקים בפעילויות למען הקהילה ולמען מטרות טובות, גם כשאין שום מאבק על שכר הלימוד, ולוח המודעות תמיד מלא במודעות על התנדבויות שונות (למשל, בישובי הצפון). מי שזה חשוב לו לא בהכרח ימצא מתי ואיך, בזמן הלימודים שלו באוניברסיטה. אני למשל לומדת כמעט כל יום משמונה בבוקר ועד שש בערב, ועובדת בשלוש עבודות כדי שיהיה לי קצת כסף, ועם כל זה צריכה שיהיה לי זמן לישון לפעמים, ואולי להיות קצת עם חברים. לא, אין לי זמן להתנדב למרות שהייתי רוצה.

אני על מלגה, אבל גם עובד ומלמד

ואגב, התנדבתי בכל מני מוסדות, בלי שום קשר למלגת דיקאן הסטודנטים. וזה לא פגע בי בלימודים. כמו למשל, הרצאות בחינם עבור מרכז "עמך" לניצולי שואה, סיוע לתלמידי ביה"ס לקראת הבגרויות, סיוע בבתי ספר יסודיים בערד (עיר מגוריי), "אח בוגר" לילדים יתומים. אלו רק המסגרות שאליהם התנדבתי מרצוני החופשי, ללא קשר למלגת דיקאן... מה גם, שתמיד שהגשתי בקשה למלגת דיקאן, קיבלתי רק 20 % סיוע, שאותם סיימתי תוך חודש וחצי בערך... בנוסף להתנדבות, אני עובד גם בספריית האונ', וגם מלמד קורסים פרטיים דרך דיקאן הסטודנטים. האמיני לי, שאפשר למצוא זמן לכל דבר, לא משנה עד כמה המערכת עמוסה. וכן, לפעמים יוצא לישון רק 4- 5 שעות בלילה, ולעיתים אף פחות מזה... דאנטה

למעלה