איזה עצבים!@#@@!#!!

recoil

New member
איזה עצבים!@#@@!#!!

נהגתי היום פעם ראשונה עם מלווה (עברתי טסט יום ראשון), בקיצור: נהגים מצפצפים לי מאחור, למרות שאני נוסע 100 בכביש של 80. נהגים עושים לי פרצופים, למרות שאני מציית לחוקים וגם מעלים עין מדי פעם כדי שהם יהיו מרוצים. נהגים עוקפים אותי כל הזמן, והיה מקרה אחד ממש מפחיד שמשיהו עקף אותי והייתה מולי משאית שבאה מהכיוון הנגדי, הוא הספיק לחזור לנתיב הימני בשניה האחרונה וזה ממש נראה שהם השתפשפו.... אנלא מבין, מה יענו רואים שלט "נהג חדש" זה אומר שצריך להתעלל בו? נעל רבאק, אני מעדיף להוריד ת'שלט ולהסתכן בקנס מאשר להשאיר אותו ולהסתכן בתאונה שאנשים מפגרים בלי סבלנות (וגם לא צריך סבלות... כי אני נוהג כמו שצריך ולא לאט או מוזר) יכולים לגרום לה. תגובות?

ChilD SouL

New member
זה לא רק בגלל השלט...

זה כי ככה תרבות הנהיגה בארץ - אל תתרגש יותר מדיי.

recoil

New member
שמע

אני שמח שהגבת, אבל למה ככה? "אל תתרגש יותר מדי", אני מציג פה בעיה, "ככה" זו באמת לא תשובה.

ChilD SouL

New member
אני בחורה...

וככה זו כן תשובה, במקרה הזה. ככה אנשים נוהגים פה, אין מה לעשות בנידון - ורבים ניסו לעשות דברים בנידון. עם הזמן פשוט לומדים להתעלם מהצפירות, החתיכות, העקיפות מימין[
] ושלל הדברים האחרים. ככה זה בישראל.

recoil

New member
לא, ככה זו לא תשובה

והנה עובדה שעכשיו נתת משפט שמכיל בתוכו תשובה יפה מאוד "עם הזמן פשוט לומדים להתעלם מהצפירות, החתיכות, העקיפות מימין[!] ושלל הדברים האחרים" תודה.

ChilD SouL

New member
אין בעד מה...

באמת שאל תיקח את זה יותר מדיי רציני ואל תבהל ממה שקורה על הכביש, כי זה באמת יכול להשאיר טראומות לנהג חדש - תלמד ותתעלם מזה.

NewUser4

New member
פשוט תתעלמי.

ויותר חשוב, אל תתעצבני. אם תתעצבני תתחילי לעשות דברים מיותרים על הכביש. סעי בקצב שלך (במיוחד כאשר את נהגת חדשה שרק זה מכבר הוציאה את הרשיון), סעי כחוק, ואם מצפצפים לך, צפצפי עליהם בחזרה. ההתנהגות הזאת על הכבישים היא לא בגלל השלט "נהג חדש". ככה הנהגים האלה מתנהגים עם כולם. זה לא השלט הזה. צריך לא להתעצבן ולהגיב בהתאם. את תגלי עם הזמן שאם תרגעי ותסעי רגוע בקצב שלך לא תגיעי יותר לאט מאותו נהג שחותך את כולם. אני לדוגמה לא מכבר הוצאתי רשיון לאופנוע. שתדעי לך שלפעמים בא לך פשוט להרוג את הנהגים שחותכים אותך, ומסכנים אותך (שלא נכנס לדוגמאות כי יש יותר מדי), שהרי כל נגיעה ולו הקטנה ביותר יכולה להסתיים מבחינת הרוכב באסון. לכן נוסעים זהיר, ומנסים לצפות כל דבר שהולך בכביש מראש, לא לוקחים סיכונים כלל, וסומכים רק על עצמך ולא על זה שנהג אחר אולי יתן זכות קדימה כשיש לו עצור.

NewUser4

New member
תיקון קטן.

"זה מכבר" הוצאתי רשיון. ולא "לא מכבר" כפי שכתוב.

רן88

New member
זה לא רק השלט

אבל הוא מוסיף. במספר פעמים שאני שכחתי לשים את השלט של "נהג חדש" אז הרגשתי שקצת פחות חותכים ומציקים, אבל לא משמעותית. תראה, אתה עד לא מזמן היית "למד" והיית חייב לציית לכל החוקים. עכשיו, השתנה המצב ואתה מתחיל ללמוד איך זה להיות נהג בישראל. מצפצפים לך, חותכים אותך, רוצים להרוג אותך אבל אין מה לעשות. לאט לאט אתה באמת תתרגל וזה ישפיע עליך פחות, העיקר שתדאג לשמור על עצמך ועל האחרים. שיהיה בהצלחה, ותהיה רגוע.

M o l

New member
אני לא הרגשתי הבדל בין הנהיגה עם

השלט לבין הנהיגה בלי השלט... באוטו שלי היה לי תמיד שלט, באוטו של אבא שלי לא הייתי שם כמעט אף פעם.

recoil

New member
אבל אני כן מרגיש, אז מה הקטע?

אז לך היה מזל ולא היו מתנחסים לך אנשים, לי זה קרה על הנסיעה הראשונה עם מלווה, איזה 80 פעם.

Daemonlior

New member
מצדיק כל מילה..

כבר היה לי דיון כזה בפורום.. והמסקנה שהסקתי ממנו, אם 100 לא מספיק, סע על 200.. העיקר תתנהג כמוהם.. אני כמובן לא לקחתי את הנאמר לתשומת הלב וממשיך לנסוע בקצב שלי.. תמיד תזכור שאתה (ואני) בסה"כ נהגים חדשים, עדיין לא מיומנים.. אז כשאתה רואה נהגים אחרים נצמדים למכוניות אחרות, אל תעשה כמוהם.. סע בקצב שלך, תן לאנשים לעקוף, כשאתה רואה סכנה, תאט, תתרחק, אל תסתבך.. עם הזמן התחושה תבוא, ואתה תתרגל לסגנון הנהיגה הישראלי, ואף תאמץ אותו.. (לצערינו - ולמרות שאני שונא הכללות) יום טוב!

C u b e

New member
תראה

אתה לא צריך לרצות אף אחד ("מעלים עין כדי שיהיו מרוצים"), תנהג לפי הכללים, בקצב שלך ואיך שלמדת, אל תתרגש יותר מדי מהתגובות של האחרים, אתה פשוט צריך להפנים שזו תרבות הנהיגה בישראל
לא יודעים לנהוג. שים פס על כולם,ואל תיקח ללב.

Mis Anna

New member
אויי זה מזה שטויות

תהנה מזה אני בכיף הייתי נותנת לכולם לעקוף... זה משחק חמוד אתה מסתכל שניה במראה איזה 20 מכוניות מאחוריך שניה אחרי זה אתה מסתכל ואין שם אף אחד כולם כבר מקדימה דוהרים במהירות לרמזור הקרוב ובולמים בחוזקה כי הוא אדום
אין טעם להתייחס לזה בכלל... כמו שכבר אמרו לך ככה זה... ואם מישהו עוקף כשאתה בדו סטרי אז תאט ותן לו להכנס לפני שיתקע במשאית ממול..

Krishi

New member
ברוך הבא לכביש הישראלי...

תקשיב... כל ההצקות שאתה חווה הן אך ורק בגלל הנהיגה שלך (שאני לא אומר שהיא רעה, אבל היא בהחלט לא באותו קו עם המנטליות הישראלית על הכביש.. חחח) ואין שום קשר לשלט הזה.... הדבר היחיד אולי שהשלט גורם לנהגים אחרים לעשות זה להגיד "אוי כל הנהגים החדשים האלה רק עושים בעיות"... ולמה הם אומרים את זה? כי אתה נהגת בצורה כזאת או אחרת.. תאמין לי שאם היית נוהג כמו ישראלי ממוצע עם השלט אז לא רק שלא היו עושים לך פרצופים, אלא אפילו מחמיאים בלב... חחח.. אז כן זה לא בסדר, ולא צודק, וכולם עוברים על החוקים ומצב חרא... אבל זה מה יש, אז תתמודד עם זה... לך יש את הבחירה בין להתחיל להתפרע כמו כולם ולחטוף תלונות או חס וחלילה לעבור תאונה או בין לנהוג לפי החוק גם אם זה מעצבן...

recoil

New member
בגלל הנהיגה שלי?

מה כבר עשיתי?? למה כשאני מאיץ בנתיב השתלבות, מאותת שמאלה כדי להשתלב, אז מישהו מאותו הנתיב השתלבות שלי עוקף אותי בפראיות וצופר כמו מפגר?? אני לא חושב שזה בגלל הנהיגה שלי.

למעלה